Νέλλη Γκίνη για κίνημα #metoo: «Ο παραγωγός μου ζήτησε να σηκώσω το φόρεμα μου»

Ποια ήταν η αντίδρασή της;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Νέλλη Γκίνη για κίνημα #metoo: «Ο παραγωγός μου ζήτησε να σηκώσω το φόρεμα μου»

Η Νέλλη Γκίνη παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε για το ξεκίνημά της στον κινηματογράφο ενώ από την άλλη δεν δίστασε να "ανοίξει" την καρδιά της και να αναφερθεί σε ένα φριχτό περιστατικό που ήρθε αντιμέτωπη καθώς έχει μιλήσει και άλλη φορά για το κίνημα #metoo.

Οι δηλώσεις της Νέλλης Γκίνη

«Το 1967 έκανα την πρώτη μου κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία “Ματωμένη Γη” με ένα μικρό ρόλο. Το 1981 γνώρισα τον Λάμπρο Κωνσταντάρα κι έγινα συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία “Ο Λαμπρούκος Μπαλαντέρ” μαζί με την Μάρω Κοντού.

Ο Λάμπρος είχε αρρωστήσει πριν από αυτή τη ταινία. Είχε γίνει καλά, επανήλθε, αλλά μετά έπεσε πάλι και δεν τα κατάφερε. Ο Λάμπρος στο Κάβο Ντόρο ήταν εξασθενημένος και έπρεπε να κατέβει κάτι σκαλιά, βρήκε τον τρόπο κρατώντας τον Τόνι Γιακωβάκη να τα κατέβει με την ίδια χάρη.

Η Νέλλη Γκίνη είπε στη συνέχεια: «Στα Εγκλήματα πέρασα εκπληκτικές στιγμές, μπήκα για ένα γκεστ κι έκανα 12 με 13. Στα πρώτα γύρισμα στα Εγκλήματα έλεγα στην Μαρία Καβογιάννη να κάνουμε πρόβα και εκείνη μου έλεγε να μην ανησυχώ, γιατί έχουμε πολλές πρόβες μπροστά μας.

Ένας από τους ρόλους που λάτρεψε ήταν εκείνος της Μήτραινας στη σειρά του MEGA, Κάτω Παρτάλι. «Απίστευτος ρόλος. Έκανα την κακιά πεθερά. Στο δρόμο με ρωτούσανε αν θα μπορούσα να είμαι τόσο κακιά πεθερά όσο ήμουν στο Κάτω Παρτάλι. Σε μία οντισιόν ο παραγωγός μου ζήτησε να σηκώσω το φόρεμα μου, είχε κλειδώσει την πόρτα και αναποδογύρισα το γραφείο του και έφυγα».

«Με φώναξε για οντισιόν, κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να με κυνηγάει»

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η Νέλλη Γκίνη μίλησε στην εκπομπή Love it, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εμπειρία που έζησε πριν από λίγα χρόνια, με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες στον χώρο του θεάτρου.

Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην έκτρωση που έκανε ξεκαθαρίζοντας τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, δήλωση που ήρθε μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την ψήφο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά των αμβλώσεων.

«Όλοι ξέραμε κάποια πράγματα, δεν ξέραμε όμως βαθιές ήταν οι ρίζες. Σε προσωπικό επίπεδο, ήταν όταν είχα τελειώσει την Δραματική Σχολή και καλέστηκα από έναν παραγωγό για να κάνω μια οντισιόν σαν μια ενζενί. Και βέβαια, ο κύριος αυτός άλλα πράγματα είχε στο μυαλό του. Κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να με κυνηγάει γύρω γύρω.

Του τουμπάρισα το γραφείο και έφυγα. Φυσικά και έχω χάσει δουλειές. Ο χαρακτήρας μου δεν άφηνε περιθώρια για τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το έχω πληρώσει αυτό. Αναρωτηθήκατε πόσα χρόνια έχετε να με δείτε σε κάποιο σήριαλ στην τηλεόραση;

Θεωρώ ότι είμαι ένα πολύ χορτασμένο άτομο. Έχω αγαπήσει, έχω αγαπηθεί, θα ήθελα να είχα προλάβει να κάνω άλλο ένα παιδάκι. Ήταν μια από τις εγκληματικές στιγμές μου, είχα κάνει ένα εγκληματικό λάθος. Όταν βγήκα και είπα για την έκτρωση ήταν για να πω στους νέους ανθρώπους ότι οτιδήποτε και αν συμβεί, ποτέ μην αφήνεστε στην παρόρμηση», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.