«Μπορεί να είμαι κάπου και να...» - Από ποιον εμπνέεται ο Στέφανος Κορκολής;

Η εξομολόγηση για την απώλεια του πατέρα του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Μπορεί να είμαι κάπου και να...» - Από ποιον εμπνέεται ο Στέφανος Κορκολής;

Το βράδυ της Πέμπτης 5/5 καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου βρέθηκε ο Στέφανος Κορκολής, που μίλησε για πολύ προσωπικά του ζητήματα, εξιστορώντας τις πιο βαθιές του αναμνήσεις. Και μπορεί στο παρελθόν να έχει μιλήσει λίγο για την μητέρα του, αλλά τώρα αποφάσισε να αναφερθεί και στον άντρα που τον μεγάλωσε.

Το κενό που άφησε στον Στέφανο Κορκολή η απώλεια του πατέρα του

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης δεν έκρυψε την συγκίνησή του, όταν η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το πρόσωπο του πατέρα του και συγκεκριμένα τα αίτια του θανάτου του.

«Υπήρχαν περίοδοι που υπήρχε κενό. Δεν κατέβαινε τίποτα. Όταν βρίσκομαι σε δημιουργική περίοδο είμαι βαθιά ευτυχισμένος», είπε αρχικά ο Στέφανος Κορκολής και συνέχισε:

«Η συγκίνηση από ανθρώπους που υπεραγαπώ με κάνει να γράψω. Η έμπνευση είναι ο πιο απρόσμενος επισκέπτης και πολλές φορές αδιάκριτος. Μπορεί να είμαι κάπου και να τρέχω να βρω χαρτί και μολύβι. Δεν μπορώ να πω ότι τα ερεθίσματα είναι εξωτερικά ή εσωτερικά. Εκτός αν είναι η απώλεια ενός ανθρώπου».

Η εξομολόγηση του Στέφανου Κορκολή για τη Νανά Μούσχουρη

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε, το πρωί της Παρασκευής 11/2, στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη. Ο αγαπημένος συνθέτης μίλησε για τα τραγούδια που του απέρριψαν, για εκείνους που «τσίνησαν» όταν έκανε ποπ τραγούδια, αλλά και τα παιδικά του χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην Νανά Μούσχουρη, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε την δύσκολη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της.

«Το παιχνίδι μου ως παιδί ήταν το πιάνο, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έπαιζα από 4 ετών. Στην ζωή μου δεν έχω κάνει «ορειβασία». Δεν μπορώ να δω την τέχνη ως κορυφή, νιώθω πάντα πρωτάρης. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή μου. Ήρθα στην Ελλάδα από το Παρίσι και μου λένε γράψε για την Μούσχουρη. Δεν μου έλεγαν καλύτερα να πάω πίσω στο Παρίσι;», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κορκολής και συνέχισε:

«Έστειλα κασέτες με τραγούδια για την Νανά Μούσχουρη, της τις έστειλαν και δεν της αρέσαν. Ήταν οι ''Πέντε Άνεμοι''. Το 2006 ήρθε η Νανά Μούσχουρη να της γράψω τραγούδια, της είπα ότι είχα στείλει τραγούδια και τα είχε απορρίψει. Όταν είχα κάνει το ''Θες'' δεν πέρασε ποτέ, πάρα το ότι ήταν τα αγαπημένα του Μητροπάνου. Έντεκα χρόνια μετά το πήρε η ίδια εταιρεία. Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ψυχάρα. Τον είχα ακούσει στα 5 μου και λέω στη μαμά μου, τι είναι αυτό που ακούω;».

Για τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί είπε: «Πιο ανοιχτόμυαλος άνθρωπος από την Δήμητρα Γαλάνη δεν γίνεται. Κάποιοι τσινάνε που έκανα ποπ, αλλά μπορεί και να το κάνουν καλοπροαίρετα. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι οικογένεια, είναι η καλύτερη μου φίλη. Θα ήθελα πολύ να είχα γράψει για τον Πασχάλη Τερζή, η φωνή του με συγκινεί βαθύτατα», πρόσθεσε.