Κατερίνα Γερονικολού για Γιώργο Κιμούλη: " Η αποδοχή και η συγχώρεση είναι..."

Τον έχει συγχωρέσει;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κατερίνα Γερονικολού για Γιώργο Κιμούλη:

Η Κατερίνα Γερονικολού παραχώρησε συνέντευξη στη Real life και τη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα με αφορμή τη σειρά που πρωταγωνιστεί και μεταξύ άλλων, μίλησε για την δύσκολη συνεργασία που είχε με τον Γιώργο Κιμούλη.

Η ηθοποιός τον είχε καταγγείλει όσα πέρασε στο πλευρό του σε μία παράσταση που συμμετείχαν, ξεκαθαρίζοντας πως η συμπεριφορά του την φόβισε.

Όσα είπε η Γερονικολού για τον Κιμούλη

Σε ότι αφορά τον καλλιτεχνικό χώρο, μετά το metoo, πιστεύετε πως έχουν αλλάξει τα πράγματα;

Είμαστε ακόμα ένα καζάνι που βράζει, αλλά πριν δεν κόχλαζε. Άρα, καλύτερα να είμαστε έτσι, γιατί στο τέλος θα μαγειρευτεί κάτι σωστό. Πριν ήμασταν σε μια αδράνεια, παθητικοί. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει, μιλάμε πολύ πιο εύκολα και όχι σαν κουτσομπολιό. Μιλάμε και λέμε τα πράγματα όπως είναι. Μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους. Εμένα, μόνο με ευχαριστεί όλο αυτό.

Πριν από λίγες ημέρες δηλώσατε ότι έχετε συγχωρέσει τον Γιώργο Κιμούλη για τη συμπεριφορά του…

Το μίσος είναι ένα ενεργητικό συναίσθημα. Η αποδοχή και η συγχώρεση είναι παθητικά συναισθήματα. Εγώ δεν πιστεύω στο μίσος. Χθες διάβασα κάτι πολύ ωραίο, που έγραψε ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. «Αν μπορούσα θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος».

Γερονικολού Κιμούλης

«Στην παράσταση με τον Κιμούλη έμεινα γιατί...»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία τους.

«Είχα μιλήσει με πολύ κοντινούς μου ανθρώπους τότε, εκείνη την περίοδο την δύσκολη γιατί ήθελα κάπου να ξεσπάσω, να μιλήσω. Μετά τράβηξα μια κουρτίνα και το έθαψα μέσα μου όλο αυτό. Ήξερα ελάχιστα πράγματα. Κάθε γυναίκα που νιώθει ότι την προσβάλλουν ή την κακοποιούν ή με κάποιο τρόπο θίγουν την αξιοπρέπειά της, ξέρει ότι πια μπορεί να μιλήσει.

Το βλέπουμε σε πολλές υποθέσεις που αυτή την περίοδο έχουν έρθει στην επιφάνεια. Όλα αυτά συνδέονται… υπάρχει ο παράγοντας του “μίλα, δεν είσαι μόνη, μπορούμε να σε ακούσουμε”.

Οι πληγές μου έχουν επουλωθεί, νιώθω ότι πια δημόσια με ξέρουν καλύτερα, ξέρουν ένα κομμάτι του εαυτού μου που του έκρυβα και δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω γιατί ντρεπόμουν. Το θύμα, δε νιώθει καλά που είναι θύμα. Δεν είναι τίτλος για να χαίρεσαι. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω πάλι δε θα έφευγα από αυτή τη συνεργασία γιατί δε θέλω να το βάζω κάτω. Δε θέλω κανείς να εισέρχεται τόσο βαθιά στη δική μου οντότητα που να μου αλλάζει πορεία… Ήθελα πάρα πολύ να τα καταφέρω και να συνεχίσω να είμαι ηθοποιός», είπε αρχικά.

Για τον Γιάννη Τσιμιτσέλη είπε: «Νομίζω ότι είναι μια πολύ σοφή επιλογή αυτή που πήραμε φέτος με τον Γιάννη να συνεργαστούμε στο σήριαλ της ΕΡΤ γιατί αλλιώς δε θα βρισκόμασταν καθόλου. Στον Γιάννη θαυμάζω το ότι είναι πολύ αληθινός με όλους. Θα φερθεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο με ντομπροσύνη, με την αλήθεια του. Δεν υποδύεται ποτέ τίποτα παρά μόνο όταν παίζει στη δουλειά. Αυτό εμένα με χαλαρώνει γιατί ξέρω ποιος άνθρωπος είναι.

Θα μπορούσε να είναι λιγότερο τσαπατσούλης, είναι λίγο τσαπατσούλης αλλά εντάξει, δεν πειράζει… Ευτυχισμένη είμαι, δε θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα παραπάνω και το 2022 εύχομαι να μη μου αλλάξει τίποτα στη ζωή μου. Δε συνδυάζω τον γάμο με την ευτυχία. Δεν έχουμε τέτοια σχέδια, δεν το συζητάμε καν. Εγώ τον γάμο τον συζητάω με τους δημοσιογράφους, το ίδιο και ο Γιάννης. Μεταξύ μας δεν το συζητάμε».