Δεν γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά... - Αυτή είναι η καταγωγή της Ρένας Μόρφη

Όσα δεν γνωρίζαμε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δεν γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά... - Αυτή είναι η καταγωγή της Ρένας Μόρφη

Η Ρένα Μόρφη είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες της γενιάς της και πριν μερικούς μήνες έγινε για πρώτη φορά μαμά. Ο σύζυγος της Ορέστης Φαληρέας (δείτε φωτογραφία του) βρίσκεται στο πλευρό της και δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι.

Ποια είναι όμως η καταγωγή της Ρένας Μόρφη - Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Ρένα Μόρφη γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1988 στον Βόλο. Έχει γίνει γνωστή επίσης με το ψευδώνυμο Σούλη Ανατολή και είναι μέλος του συγκροτήματος Imam Baildi από το 2011. Μάλιστα, αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Από τα σχολικά της χρόνια βρέθηκε δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες όπως τις Βάσω Ζαγόρη, Claudia Delmer, Φώφη Ρούσου, Έλλη Πασπαλά και Νατάσα Φλουρή.

Πρωτοεμφανίστηκε τραγουδώντας στο πλάι του Φοίβου Δεληβοριά. Από τον Δεκέμβριο 2010, είναι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Imam Baildi. Μαζί τους συμμετείχε σε Διεθνή Φεστιβάλ όπως το Lowlands – Ολλανδία (2012), το South by Southwest Festival – Αμερική (2013), το International Jazz Festival – Μοντρεάλ (2014) και το Sziget – Ουγγαρία (2012 , 2015). Έχουν πραγματοποιήσει 6 περιοδείες σε Κύπρο, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Σκωτία, Νορβηγία, Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Η.Π.Α., Καναδά, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Κίνα, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία και πολλές συναυλίες στην Ελλάδα.

Το 2016 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό δίσκο με τίτλο Σούλη Ανατολή. Η Σούλη Ανατολή είναι μια φανταχτερή, πανεποχική λαϊκή ντίβα αλλά και το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της όταν ήταν τραγουδίστρια στο Βόλο τη δεκαετία του 1950. Το τραγούδι που ξεχώρισε από το δίσκο είναι το «Όταν σου χορεύω».

Ρένα Μόρφη καταγωγή

Κάνει μεταγλωττίσεις τραγουδιών σε ταινίες της Disney και της Μattel. Έχει ερμηνεύσει μεταξύ άλλων τα τραγούδια ελληνικής μεταγλώττισης της ταινίας κινουμένων σχεδίων Μαλλιά Κουβάρια (πρωτότυπος τίτλος Tangled) και έχει χαρίσει τη φωνή της στην κούκλα Barbie Rock Star.

Toν Μάιο 2019, κυκλοφόρησε το πρώτο single από το δεύτερο άλμπουμ της, με τίτλο «Θα ανέβω να σε βρω» μια πολύχρωμη cumbia, ντουέτο με τον Μάρκο Κούμαρη των Locomondo. Το video clip σκηνοθέτησε ο Χρήστος Δήμας. Το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο Σάμπα Τσικίτα κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020.

Τον Ιούνιο 2019, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του πρωταγωνιστικού της ρόλου στην ταινία Φαντασία του Αλέξη Καρδαρά που προβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019. Για την ερμηνεία της βραβεύτηκε από την Hellenic Film Society USA (HFS) στη Νέα Υόρκη με το βραβείο «2020 Αlexis Mouyiaris Memorial Award for Βest Performance in an Expo Feature Film».

Από τον Νοέμβριο 2020 συμπαρουσιάζει τη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ Μουσικό Κουτί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Στην εκπομπή συναντιούνται σε ένα στούντιο-σπίτι τραγουδιστές, μουσικοί και συνθέτες από διαφορετικούς μουσικούς χώρους και αποκαλύπτουν στιγμές της ζωής και της επαγγελματικής τους πορείας, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια.

Ο πρώην σύντροφος της Ρένας Μόρφη

Μάλιστα, η τραγουδίστρια είχε μιλήσει σε μια συνέντευξή της για την προσωπική της ζωή, αποκαλύπτοντας πως παλαιότερα βρισκόταν σε σχέση με έναν αρχιτέκτονα, ωστόσο δεν μπορούσε να συνεχιστεί, λόγω των διαφορετικών επαγγελμάτων, μιας και εκείνη βρίσκεται συνεχώς σε περιοδείες, με τον ελεύθερό της χρόνο να είναι ελάχιστος.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα είμαι με έναν άνθρωπο που δεν ασχολείται με την μουσική. Κάποτε ήμουν σε σχέση με έναν αρχιτέκτονα, αλλά δεν γινόταν. Οι περιοδείες είναι τόσο εξοντωτικές, που ήταν τόσο υπέροχο που είχα τον άνθρωπό μου αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο Ορέστης Φαληρέας είναι από τους ελάχιστους Έλληνες παραγωγούς με τόσο μεγάλο ταλέντο αυτήν τη στιγμή. Οτιδήποτε πιάνει, γίνεται χρυσός.

πρώην σύντροφος της Ρένας Μόρφη

Ο Ορέστης Φαληρέας είναι παραγωγός των δίσκων μου. Έχει ενδυναμώσει τη σχέση μου με το συγκρότημα. Την έχει κάνει πιο δημιουργική», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Ρένα Μόρφη, στον ραδιοφωνικό σταθμό