«Αν προέκυπτε ένα παιδί, είχα τον φόβο ότι..» - Η Άννα Ανδριανού "σπάει" τη σιωπή της για την υιοθεσία

«Αν με απασχολούσε, θα είχα ένα παιδί»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Αν προέκυπτε ένα παιδί, είχα τον φόβο ότι..» - Η Άννα Ανδριανού

Η Άννα Ανδριανού μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό ΕΓΩ, όπως και η Βανέσα Αδαμοπούλου, και προχώρησε σε δηλώσεις για την προσωπική της ζωή, χωρίς βέβαια να ξεχνά τα επαγγελματικά της, στα οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της, καθώς η οικογένεια δεν ήταν στα σχέδιά της.

Στη συζήτησή της με τον δημοσιογράφο, η ίδια αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει για τα ζώα και εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως από μικρή μεγάλωσε με αυτά, αλλά και στην σχέση που έχει με τον χρόνο, ο οποίος περνάει και παίρνει στοιχεία της καθημερινότητάς μας, πρόσωπα και αναμνήσεις, κάτι που δεν της περνά αδιάφορο.

Οι δηλώσεις της Άννας Ανδριανού

Η συγγραφή σεναρίων ήταν ένα σας απωθημένο;

Όχι δεν θα το έλεγα. Κάποια στιγμή αρρώστησε πολύ βαριά η μητέρα μου και ήμουν η μόνη που μπορούσε να κάτσει πλάι της να την προσέξει, οπότε δεν μπορούσα να δουλέψω στο θέατρο. Έχοντας μπλέξει με μία κινηματογραφική παρέα και μέσα σε αυτούς και η Μαλβίνα Κάραλη, που υπήρξε και μέντοράς μου, άρχισε να με γοητεύει η σκέψη να γράψω.

Κάποια στιγμή, και όσο πρόσεχα τη μητέρα μου, έγραψα ένα σενάριο που έγινε σινεμά, έπειτα το είδαν από τον ΑΝΤ1 και τους άρεσε. Κι έτσι το ένα έφερνε το άλλο. Στην αρχή μου άρεσε πολύ. Έκανα 7 με 8 σειρές σε μία εποχή με μεγάλη ελευθερία. Με ξεχωριστή επιτυχία τις «Επιθυμίες». Αλλά κάποια στιγμή επέστρεψα στο θέατρο και το σενάριο έχει μπει πλέον, σε δεύτερη μοίρα.

Άννα Ανδριανού

Έχω δει πόση αγάπη έχετε για τα αδέσποτα ζώα. Μιλήστε μου γι’ αυτό.

Ναι είναι αλήθεια. Αυτό κρατάει από τότε που ήμουν παιδί καθώς προστάτευαν και οι γονείς μου τα ζώα και τα αγαπούσαν πολύ. Μεγάλωσα με ζώα. Καθώς μεγάλωνα κι έβλεπα την κακοποίηση των ζώων, ενδιαφέρθηκα πάρα πολύ. Τα φρόντιζα, είχα και δικά μου πάντα. Εδώ και 25 χρόνια υπάρχουν ευτυχώς οι εθελοντές φιλόζωοι και φιλάνθρωποι.

Πλέον είμαι μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο) με την οποία έχω συνεργαστεί και συνεργάζομαι. Μου στέλνουν αγγελίες άνθρωποι και τις στέλνω σε φιλοζωικές ομάδες. Και προσωπικά, πηγαίνω σε καταφύγια, βγάζω ζωάκια βόλτα. Μου αρέσει όλο αυτό, γιατί η ζωή είναι μονότονη αν είναι εστιασμένη μόνο γύρω από τον εαυτό σου. Αν δεν δώσεις αγάπη, δεν θα πάρεις χαρά.

Αυτή η αγάπη που λάβατε και δίνετε απλόχερα, δεν σας γεννήθηκε και για ένα παιδί;

Ήταν κάτι που σχεδόν δεν με απασχόλησε. Γιατί αν με απασχολούσε, κακά τα ψέματα, θα είχα ένα παιδί. Είχα πάντα την επιθυμία να δίνω, σε περισσότερους ανθρώπους. Δεν προέκυψε ένα παιδί κι αν προέκυπτε, είχα έναν φόβο ότι δεν θα μπορούσα να έχω την ενέργεια που χρειάζεται ένα παιδί. Σαν φύση αγαπάω πάρα πολύ, αλλά θέλω να έχω και την ψευδαίσθηση μίας ελευθερίας.

Την υιοθεσία την σκεφτήκατε ποτέ;

Γενικά δεν ήταν στα σχέδιά μου, να έχω ένα παιδί δικό μου στο σπίτι μου. Αν ένα παιδί έπεφτε στον δρόμο μου ή ένας μεγάλος άνθρωπος που ήθελε βοήθεια, θα το υιοθετούσα. Όλοι είμαστε μία μεγάλη οικογένεια. Μία αντίληψη που μοιραία πήρα από τους γονείς μου. Κάποια στιγμή είχα συγκινηθεί από ένα παιδάκι που έψαχνε οικογένεια και τυφλωνόταν. Απλά τότε δεν ήμουν παντρεμένη, ούτε είχα σταθερό εισόδημα και δεν ευοδώθηκε.

Με τον χρόνο είστε συμφιλιωμένη;

Νομίζω απόλυτα δεν είναι κανείς γιατί ο χρόνος που περνάει, αυτόματα σε φέρνει και κοντά στον θάνατο. Κι όποιος πει ότι αυτό δεν είναι ζόρικο, λέει ψέματα. Από την άλλη, κάθε χρόνος που περνάει νιώθω όλο και πιο τυχερή διότι πολύ συνάνθρωποί μου δεν είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν. Η μητέρα μου πέθανε νέα στα 59 της, αλλά ο μπαμπάς μου, πέθανε μεγάλος και χάρηκε τη ζωή του ουσιαστικά.

Καθώς ο χρόνος περνάει, μπορεί να μας παίρνει πράγματα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να μας χαρίζει περισσότερα. Ζεις καλύτερα μεγαλώνοντας, χωρίς να γκρινιάζεις και να ματαιώνεσαι. Κι αυτό σε κρατάει νέο μέσα σου!

"Κόλαφος" η ηθοποιός - "Το να απειλήσεις μια γυναίκα ότι θα χάσει τη δουλειά της είναι ένα είδος βιασμού"

Στην κάμερα του Πρωινού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (29/9) η Άννα Ανδριανού. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ελληνικό metoo και τις καταγγελίες -δείτε εδώ και μερικές πρόσφατες δηλώσεις της- αλλά και στο The Bachelor.

«Κάποιος που θέλει μια γυναίκα, μπορεί να καταλάβει πολύ καλά, αν θέλει ή δε θέλει. Το να τη φέρεις σε μια δύσκολη θέση, το να την απειλήσεις ότι θα χάσει τη δουλειά της είναι ένα είδος βιασμού. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι και νομίζω ότι το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αυτοί που το κάνουν είναι τόσο άρρωστοι που το κάνουν για επιβολή εξουσίας πάνω στη γυναίκα.

Αυτό που τους ερεθίζει είναι αυτή η εξουσία. Ουσιαστικά θέλεις να ταπεινώσεις και να εξευτελίσεις τον άλλον. Είναι ευχάριστο και σημαντικό που επιτέλους άνοιξαν τα στόματα και όλο αυτό φέρνει μια άλλη νοοτροπία.

Το Bachelor είναι προσβλητικό για τη γυναικεία φύση και το ίδιο θα συνέβαινε αν γινόταν και αντίστροφα, και για τους άνδρες. Είναι προσβλητικό για τον έρωτα. Είναι μια πού σοβαρή ιστορία και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο ενός παιχνιδιού».