«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» - Ο Στέφανος Κορκολής αποκαλύπτει για την μάχη του με τον καρκίνο

«Το αντιμετωπίζω πλέον με ψυχραιμία»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» - Ο Στέφανος Κορκολής αποκαλύπτει για την μάχη του με τον καρκίνο

Ο Στέφανος Κορκολής, την Δευτέρα 9/5, παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη και μίλησε "ανοιχτά" για όλα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην περίπτωση της οικογένειας, την οποία δεν απέκτησε, ενώ αποκάλυψε και στοιχεία για την περιπέτεια της υγείας του με τον καρκίνο. Στο παρελθόν, μάλιστα, είχε αποκαλύψει και τις πηγές έμπνευσής του.

Ο καλλιτέχνης θεωρεί πως πολλά ζευγάρια μπορούν να είναι ευτυχισμένα και ικανοποιημένα χωρίς να έχουν προχωρήσει σε γάμο και πως η έννοια της οικογένειας παρόλο που υπήρξε στο μυαλό του, δεν έτυχε να πραγματοποιηθεί, αλλά δεν είναι κάτι που τον ενοχλεί.

Όσον αφορά τον καρκίνο, εξήγησε πόσο βασανιστικό μπορεί να είναι το γεγονός ότι κάποιες στιγμές υποχωρεί και άλλες επανέρχεται και προσπαθεί να είναι προετοιμασμένος σε περίπτωση που χρειαστεί να μπει ξανά στη διαδικασία κάποιου χειρουργείου, θεραπειών κλπ.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κορκολή

«Η δημιουργία οικογένειας είχε περάσει από το μυαλό μου στο παρελθόν. Δεν έκατσε, δεν έγινε… Δεν είναι κάτι που το εκβιάζεις, δεν θα εκβίαζα ποτέ πρέπει να κάνω οικογένεια. Η αγάπη μετράει του ενός για τον άλλον. Μια σχέση μπορεί να είναι γάμος. Εγώ ξέρω πάρα πολλά ευτυχισμένα ζευγάρια, τα οποία δεν έχουν παντρευτεί», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Σε σύγκριση με ανθρώπους που έχουν πολύ βαριές μορφές, αισθάνομαι και περίεργα να λέω ότι έχω κάτι. Είναι βασανιστικό γιατί έρχεται και φεύγει και ξανάρχεται, αυτό το μπρος πίσω είναι κουραστικό, αγχωτικό. Αλλά όταν πήγαινα για τις θεραπείες και έβλεπα γύρω μου άλλους ανθρώπους, από τη μία έκανα τον σταυρό μου, από την άλλη…

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να κάνω επέμβαση, είμαι πλήρως προετοιμασμένος ψυχολογικά γι’ αυτό. Ήδη έχω κάνει τέσσερις, είναι τέτοια η μορφή.

Το αντιμετωπίζω πλέον με ψυχραιμία. Στην αρχή βέβαια δεν υπήρχε ψυχραιμία, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Πλέον το αντιμετωπίζω ψύχραιμα. Όποιος καπνίζει να το κόψει, γιατί εγώ το έπαθα από αυτό. Όταν κάπνιζα κάποτε πέντε πακέτα, έλεγα ότι δεν παθαίνω…».

«Δεν μπορώ να πω σε εμένα stop όταν...» - Η σοκαριστική εξομολόγησή του

Βράδυ Πέμπτη χθες 5/5 και ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε τον Στέφανο Κορκολή, στο «Ενώπιος Ενωπίω». Ο μουσικοσυνθέτης συζήτησε με τον δημοσιογράφο και του εξομολογήθηκε όλα όσα συνέβησαν στην ζωή του και άφησαν κάποιο αποτύπωμα. Μίλησαν για τη σχέση με τον πατέρα του, τις συνεργασίες του με τους καλλιτέχνες του χώρου, αλλά και την περιπέτεια της υγείας του.

Είναι γνωστό ότι ο μουσικοσυνθέτης έχει παλέψει για χρόνια με διάφορες μορφές του καρκίνου, που όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος «μία έρχεται, μία φεύγει».

«Περνάω ακόμα περιπέτειες με την υγεία μου. Σίγουρα όταν βρίσκομαι σε έξαρση έμπνευσης, δεν με προσέχω όσο θα όφειλα να με προσέχω. Αλλά από την άλλη έχω μπει σε ένα πρόγραμμα, που ξυπνάω νωρίς, δεν κοιμάμαι αργά, κάνω τη γυμναστική μου» είπε ο Στέφανος Κορκολής.

«Δηλαδή κάνω πράγματα ώστε να έρθει η ισορροπία εκεί που πρέπει. Στον εαυτό μου δεν μπορώ να πω εύκολα εδώ stop. Δηλαδή όταν έρχεται η έμπνευση, είναι καταλυτική» συμπλήρωσε ο Στέφανος Κορκολής.