«Θέλω να βοηθήσω την κοινωνία να...» - Ο λόγος που ο Μιχάλης Οικονόμου μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του

«Σίγουρα εκτέθηκα σε μια ευρεία γκάμα ανθρώπων και είχα κάποια αρνητικά σχόλια»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Θέλω να βοηθήσω την κοινωνία να...» - Ο λόγος που ο Μιχάλης Οικονόμου μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του

Στην εκπομπή Love it, το μεσημέρι της Δευτέρας 9/5 έδωσε συνέντευξη ο Μιχάλης Οικονόμου, ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς τα “Τα καλύτερα μας χρόνια”. Ο δημοφιλής ηθοποιός, που έχει μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά του, μεταξύ άλλων αποκάλυψε τον λόγο που τον έκανε να μιλήσει δημόσια για την προσωπική του ζωή.

Ένας άνθρωπος με αναγνωρισημότητα μπορεί να βοηθήσει και άλλους

«Πάντα προσπαθώ και θέλω τα καλύτερά μου χρόνια να είναι το εδώ και τώρα γιατί είμαι ένας άνθρωπος που μένει στις αναμνήσεις. Το σημαντικό όμως είναι να είναι το εδώ και τώρα το καλύτερο που μπορεί γιατί είναι το μοναδικό που έχουμε.

Έχω μιλήσει για την προσωπική μου ζωή γιατί ξέρω ότι ένας άνθρωπος που μπορεί να έχει λίγη αναγνωρισημότητα είναι σημαντικό να δείξει την ορατότητα της διαφορετικότητάς του. Από την άλλη, προσπαθώ και να το περιφρουρήσω αυτό και να βρω τη χρυσή τομή στο τι λέω και τι όχι. Ταυτόχρονα, θέλω να βοηθήσω λίγο και την κοινωνία να πάει στο κομμάτι της ανεκτικότητας και του διαφορετικού» είπε ο Μιχάλης Οικονόμου και συνέχισε,

«Σίγουρα εκτέθηκα σε μια ευρεία γκάμα ανθρώπων και είχα κάποια αρνητικά σχόλια. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των μηνυμάτων που πήρα ήταν μηνύματα υποστήριξης. Υπήρχαν και άνθρωποι που με ευχαρίστησαν γιατί μπόρεσαν να ταυτιστούν και το είχαν ανάγκη».

Όσο για τις ερωτικές σκηνές ομοφυλόφιλων που έχουμε δει σε σήριαλ να σχολιάζονται αρκετά, ο Μιχάλης Οικονόμου ανέφερε, «Καλό είναι να συνηθίζουμε ερωτικές σκηνές ομοφυλόφιλων στα σήριαλ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι κανονικοί άνθρωποι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που όσο δικαίωμα έχει ο υπόλοιπος κόσμος στο να αγκαλιάζεται, να φιλιέται, να είναι ευτυχισμένος και να μοιράζεται τη ζωή του με έναν άνθρωπο το ίδιο έχουμε κι εμείς».

«Το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια»

Καλεσμένος στην εκπομπή DOT βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 19/2 ο Μιχάλης Οικονόμου. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος εύκολα επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια. Είμαστε σε μια εποχή με γενικότερη αφύπνιση σε όλα τα επίπεδα. Η δύναμη του καθενός μας είναι να μοιραστούμε την ιστορία μας. Ένα παιδί χρειάζεται σεβασμό, αγάπη και κάποια όρια. Αυτά μπορεί να τα πάρει από ομόφυλους γονείς. Μάλιστα αν υπάρχει ο κίνδυνος ένα παιδί να μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα, τότε ακόμα πιο πολύ.

Στην Ελλάδα μπορεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να πάρει την αναδοχή ενός παιδιού. Μπορεί να το πάρει για 3 μήνες και μετά το ίδρυμα να το πάρει πίσω. Μπορεί μια ομόφυλη οικογένεια να γίνει ανάδοχη, αλλά όχι να υιοθετήσει. Όπως υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά δεν είναι γάμος.

Δεν υπάρχει υιοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, ο ένας γονιός, επειδή έχει σύνδεση συγγενική με το παιδί, παίρνει την επιμέλεια. Ο άλλος γονιός δεν έχει κανένα δικαίωμα, δεν καλύπτεται και αναρωτιέμαι αν υπάρχει δημοκρατία. Είναι δικαίωμα του παιδιού να καλύπτεται νομικά από μια πολύχρωμη οικογένεια» σχολίασε ο Μιχάλης Οικονόμου ενώ πριν λίγο καιρό μίλησε και για τα κοινωνικά ταμπού.