The 2night show: Ήταν Σταρ Ελλάς του 60' - Απίστευτη αποκάλυψη για την πεθερά του Αβραμόπουλου

Παραμένει μια κούκλα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
The 2night show: Ήταν Σταρ Ελλάς του 60' - Απίστευτη αποκάλυψη για την πεθερά του Αβραμόπουλου

To βράδυ της Δευτέρας 10/5 μεταξύ των λαμπερών καλεσμένων, που είδαμε να κάθονται στον καναπέ του The 2 night show, ήταν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μίλησε αποκαλυπτικά για τη ζωή του, κάνοντας και μια άγνωστη στο ευρύ κοινό δήλωση.

Ο πολιτικός πέρασε σε πιο προσωπικά και οικογενειακά θέματα σχετικά με τη γυναίκα του και την μητέρα της, η οποία αποτελεί γνωστό πρόσωπο και έχει περάσει από τα ελληνικά καλλιστεία. Ο λόγος λοιπόν για την Χριστίνα Αποστόλου, που υπήρξε Σταρ Ελλάς το 1962 και η εκπομπή φρόντισε να μας δείξει φωτογραφία από τη στέψη της, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου για

«Υπήρξα τυχερός σε πολλά πράγματα. Έχω μια εκπληκτική πεθερά. Πράγματι ήταν Σταρ Ελλάς το 1962, δεν το ήξερα. Είναι από τους στυλοβάτες της οικογένειας. Παραμένει μία κούκλα» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Λίγα λόγια για τον πολιτικό

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (6 Ιουνίου 1953) είναι Έλληνας πολιτικός της ΝΔ και τέως Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ενότητα αυτή δεν τεκμηριώνεται επαρκώς με παραπομπές. Παρακαλούμε βοηθήστε προσθέτοντας την κατάλληλη τεκμηρίωση. Ατεκμηρίωτο υλικό μπορεί να αμφισβητηθεί και να αφαιρεθεί. (Η σήμανση τοποθετήθηκε στις 10/01/2020)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή του είναι από την Αρκαδία (Ελληνικό Γορτυνίας) και την Ηλεία (Αυγείο Ηλείας). Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλλες και τη Βοστώνη. Το 1980 αποφοίτησε από τη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και ξεκίνησε επαγγελματική σταδιοδρομία στο Διπλωματικό Σώμα, η οποία ολοκληρώθηκε το 1993 με την ένταξή του στην πολιτική.

Από το 1995 έως το 2003 και για οκτώ χρόνια, διατέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων. Μεταξύ του 2001 και του 2002 υπήρξε αρχηγός του δικού του πολιτικού κόμματος, του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ). Το 2004, ορίστηκε για πρώτη φορά Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, το 2006 Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το 2010 Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το 2011 Υπουργός Εθνικής Άμυνας και το 2012 Υπουργός Εξωτερικών.

Τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε για 2η φορά Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Από την 1η Νοεμβρίου του 2014, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ενότητα αυτή δεν τεκμηριώνεται επαρκώς με παραπομπές. Παρακαλούμε βοηθήστε προσθέτοντας την κατάλληλη τεκμηρίωση. Ατεκμηρίωτο υλικό μπορεί να αμφισβητηθεί και να αφαιρεθεί. (Η σήμανση τοποθετήθηκε στις 10/01/2020).

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εισήλθε στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών το 1980 και από το 1981 μέχρι το 1983 υπηρέτησε στην Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα. Από το 1983 έως το 1988 ανέλαβε καθήκοντα Προξένου της Ελλάδος στη Λιέγη του Βελγίου.

Το 1989 ανακλήθηκε στην Ελλάδα και ανέλαβε Ειδικός Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της «Νέας Δημοκρατίας», Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το 1991 διορίστηκε εκπρόσωπος στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΔΑΣΕ / Βιέννη). Το 1992 ανέλαβε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα, μέχρι το τέλος του ιδίου χρόνου, οπότε και τοποθετήθηκε ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Γενεύη της Ελβετίας.

Τον επόμενο χρόνο ανέλαβε Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και την ίδια χρονιά, τον μήνα Αύγουστο, παραιτήθηκε από τη Διπλωματική Υπηρεσία προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 1993.