Συγκινεί η Κατερίνα Βρανά με την αποκάλυψή της - «Ήταν από τους μεγαλύτερους φόβους μου»

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Συγκινεί η Κατερίνα Βρανά με την αποκάλυψή της - «Ήταν από τους μεγαλύτερους φόβους μου»

Στον Κώστα Μπουρούση παραχώρησε συνέντευξη η Κατερίνα Βρανά για το «Gala» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το πως αντιμετώπισε το πρόβλημα με την υγεία της καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που έχει μιλήσει "ανοιχτά". Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλύψει πως παραλίγο να χάσει την ζωή της.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Βρανά

Ήσουν λοιπόν σε μια πολύ καλή φάση της ζωής σου όταν αρρώστησες. Δεν αναρωτήθηκες γιατί σε εμένα;

Ποτέ. Γιατί ξέρω γιατί. Επειδή ήμουν μ…ς. Αγνόησα κάθε σημάδι. Πήγαινα γυρεύοντας.

Κατερίνα Βρανά

Από τη στιγμή που επανήλθες στην ενεργό δράση σε βλέπουμε αισιόδοξη, να αποδομείς αυτό που σου συνέβη, να το αξιοποιείς ακόμα και στη δουλειά σου. Δεν σε πήρε ποτέ από κάτω;

Ήταν από τους μεγαλύτερους φόβους μου. Την πρώτη εβδομάδα που βγήκα από την Εντατική στην Ελλάδα με έπιασε άγχος μήπως πέσω σε κατάθλιψη. Μέχρι τώρα όμως καλά πάει φάση. Έχω ψυχολόγο την οποία έβλεπα από πριν, στην οποία πηγαίνω πού και πού για να ξασκαρτάρω και να ξεκαθαρίσω. Κι η οικογένεια κι οι φίλοι μου με βοήθησαν πολύ. Όποτε πήγαινα να αγχωθώ, το περιβάλλον μου λειτουργούσε κατευναστικά.

Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι με έσωσαν, οι γιατροί, οι νοσοκόμες κι η οικογένειά μου. Και ήταν το στυλ υποστήριξης που μου ταίριαζε. Με χιούμορ, με κατανόηση, με λίγο καφρίλα και με πολλή αγάπη.

«Φοβήθηκα μόνο μια στιγμή, όταν πήγα να τυφλωθώ»

Η Κατερίνα Βρανά βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19/01 στην εκπομπή «Στούντιο 4» όπου μίλησε για τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της ενώ από την άλλη, μίλησε επίσης και για την συζήτησή της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία περνάει τον δικό της Γολγοθά.

«Είναι μεγάλο λάθος να μη λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι σημαντικό να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αξιολογείς τα πράγματα. Όταν γίνεται κάτι καλό, προσπαθώ να το χαρώ. Όταν φοβάσαι πολύ, δεν ζεις. Φοβήθηκα μόνο μια στιγμή, όταν πήγα να τυφλωθώ.

Στο νοσοκομείο δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα είναι η ζωή μου. Η ζωή μου ήταν χαοτική πριν αρρωστήσω, είχε ξεκινήσει η διεθνής μου καριέρα. Είχα παραμελήσει τον εαυτό μου, είχα συμπτώματα επί ένα χρόνο. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπηρων οδηγών στην Ευρώπη. Γελάω πολύ με τον εαυτό μου.

Το άγχος μου είναι πως οι Έλληνες φοβούνται να μιλήσουν για την αναπηρία. Μου αρέσει πάντα να λέω σαχλαμάρες, δεν είχα πάντα την ατάκα. Όλη η οικογένειά μου αυτοσαρκάζεται, όπως εγώ. Το χειρότερο που μπορεί να μου κάνει κάποιος είναι να με πει άνθρωπο με ειδικές ικανότητες. Ούτε πετάω λέιζερ από τα μάτια μου, ούτε περπατάω στον τοίχο, αυτό είναι ειδική ικανότητα. Είμαστε άτομα με αναπηρία.

Η οικογένειά μου με αντιμετωπίζει όπως και πριν. Η όρασή μου βελτιώνεται αργά και σταθερά. Δεν μπορώ να γράψω και να βαφτώ, μου λείπει να χορεύω. Ήταν τεράστια πρόκληση να δουλέψω στο θέατρο, νιώθω απόλυτα ασφαλής με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Ο κόσμος έρχεται και μου μιλά χωρίς δισταγμό. Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι τα καλύτερα παιδιά. Θεωρώ πως είναι σημαντικό να μιλάς με έναν επαγγελματία ψυχολόγο.