Eurovision 2022: «Φοβήθηκα μήπως...» - Η ανησυχία της Αμάντα λίγο πριν ανέβει στην σκηνή

«Είναι έκπληξη...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Eurovision 2022: «Φοβήθηκα μήπως...» - Η ανησυχία της Αμάντα λίγο πριν ανέβει στην σκηνή

Η Αμάντα Γεωργιάδη εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Eurovision 2022 με το τραγούδι Die together, την οποία είδαμε το βράδυ της Τρίτης 10/5 να τραγουδάει στον ημιτελικό και να προκρίνεται στον τελικό του διαγωνισμού. Η νεαρή κοπέλα απέσπασε πάρα πολύ θετικά σχόλια για την ερμηνεία και την συνολική σκηνική παρουσία της, ιδίως από του ς χρήστες του twitter.

Η ίδια όμως σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη 11/5 στο Super Κατερίνα έκανε γνωστό, έχοντας βέβαια την ασφάλεια της πρώτης επιτυχίας, πως μετά την εμφάνισή της και αφού είδε πολύ δυνατές χώρες να περνάνε παρακάτω άρχισε να έχει σοβαρή ανησυχία και άγχος πως ίσως δεν θα τα κατάφερνε. Τελικά τα πράγματα όπως όλοι είδαμε εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά.

Η ανησυχία της Αμάντα Γεωργιάδη για τον ημιτελικό της Eurovision 2022

«Είναι πολύ ωραία που το αγόρι μου είναι μαζί μου, νιώθω την αγάπη του. Όταν άκουσα το χειροκρότημα του κόσμου συγκινήθηκα. Δεν έχω να συγκρίνω. Όλοι είναι πολύ καλοί κι ευγενικοί κι εμείς δεν είχαμε τεχνικά προβλήματα. Εμείς είμαστε μια χαρά».

Για τον αποκλεισμότης Αλβανίας, η Αμάντα Γεωργιάδη είπε: «Είναι έκπληξη που δεν πέρασε γιατί είναι πολύ γνωστή. Είναι λίγο σοκ, αλλά ήταν πάρα πολλά τα καλά τραγούδια. Φοβήθηκα μήπως δεν περάσουμε κι εμείς. Το μυαλό ξεκινάει και σκέφτεται “τι έκανα;” αλλά τελικά πέρασα».

''Άστραψε και βρόντηξε'' ο Μικρούτσικος για την εμφάνιση της Αμάντα στον ημιτελικό

Το βράδυ της Τρίτης 10/5 ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2022 και μεταξύ των χωρών, που προβλήθηκαν τραγούδησε και η Αμάντα, η οποία κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του διαγωνισμού. Η αλήθεια είναι πως η Ελληνίδα εκπρόσωπος έβαλε τα δυνατά της και αυτό φάνηκε από την πολύ καλή σκηνική παρουσία της αλλά και από τα επικά σχόλια, που έλαβε.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος όμως μέσα από το πάνελ του Super Κατερίνα, που συμμετέχει σχολίασε την εμφάνιση της την Τετάρτη 11/5, όχι με τα καλύτερα λόγια θα έλεγε κανείς. Αστοχίες διέκρινε ο τόσο στην παρουσία και το στήσιμο της αλλά και κάποιες φωνητικές δυσκολίες, πράγματα που όπως ανέφερε δεν είχε δει να συμβαίνουν στις αρχικές πρόβες.

«Η Αμάντα είναι εξαιρετική αλλά δεν μου άρεσε χθες. Δισκογραφικά, όταν μπαίνεις να τραγουδήσεις, κάνεις διάφορες λήψεις του κομματιού.... Η συγκεκριμένη αν ήταν μέσα σε στούντιο κλασικό θα έλεγε ο παραγωγός “καλό αλλά πάμε άλλη μία”. Μέτρησα πάνω από 5 στοναρίσματα, τα οποία δεν επηρεάζουν, αλλά σε σχέση με τις πρόβες, είχε το μεγαλύτερο τρακ. Φωνητικά είχε προβληματάκια.

Η σκηνοθετική αντίληψη του χορογράφου, που στα χαρτιά είναι καταπληκτικά, εκτελεστικά ήταν χάλια. Δεν είναι ευθύνη του Φωκά Ευαγγελινού. Το πλάνο από πάνω με τις καρέκλες είναι φθηνιάρικο», είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.