Eurovision 2022: Σε ποια σειρά θα εμφανιστεί η Κύπρος στο Β' Ημιτελικό;

Όλα όσα θα δούμε απόψε το βράδυ στην ΕΡΤ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision 2022: Σε ποια σειρά θα εμφανιστεί η Κύπρος στο Β' Ημιτελικό;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και για τον Β' ημιτελικό του 66ου Διαγωνισμού της Eurovision και όλη η Ευρώπη έχει στρέψει το βλέμμα της στο Τορίνο και στην σκηνή του Pala Olimpico. Ενώ η Ελλάδα έχει ήδη περάσει στον μεγάλο τελικό του Σάββατο, απόψε αναμένουμε να δούμε αν η Κύπρος θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο.

Σε ποια σειρά θα εμφανιστεί η Κύπρος στο Β' Ημιτελικό της Eurovision

Υπενθυμίζεται ότι, όπως και στον πρώτο ημιτελικό, τον σχολιασμό αναλαμβάνει η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ενώ από τις διαγωνιζόμενες χώρες οι 10 θα προκριθούν στον Τελικό.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό:

  1. Φινλανδία,
  2. Ισραήλ,
  3. Σερβία,
  4. Αζερμπαϊτζάν,
  5. Γεωργία,
  6. Μάλτα,
  7. Σαν Μαρίνο,
  8. Αυστραλία,
  9. Κύπρος,
  10. Ιρλανδία,
  11. Βόρεια Μακεδονία,
  12. Εσθονία,
  13. Ρουμανία,
  14. Πολωνία,
  15. Μαυροβούνιο,
  16. Βέλγιο,
  17. Σουηδία,
  18. Τσεχία

Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Δικαίωμα ψήφου στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ολοκληρώθηκαν οι πρόβες της Ανδρομάχης

Η πρώτη πρόβα ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση δυόμιση ωρών καθώς οι περισσότεροι από τους ερμηνευτές αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το ακουστικό τους με αποτέλεσμα να μη μπορούν να τραγουδήσουν.

Μάλιστα, ο Πολωνός ερμηνευτής χρειάστηκε να κάνει κυρίως πρόβα ήχου και όχι γενική πρόβα καθώς έδειχνε να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εκτός από την Πολωνία, την πρόβα τους επανέλαβαν επίσης η Ρουμανία, το Μαυροβούνιο, το Βέλγιο και η Τσεχία.

Η πρόβα της Ανδρομάχης με το τραγούδι «Ela» πήγε όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί με την ερμηνεύτρια να λάμπει μέσα σε ένα μπλε φόντο με ένα κοχύλι με το στοιχείο του νερού να είναι έντονο στο όλο σκηνικό.

Πορτοκαλί, μωβ και χρυσό εναλλάσσονταν πάνω στη σκηνή με την Ανδρομάχη και τις χορεύτριές της να χαρίζουν πολύ όμορφες εικόνες στους θεατές που στη συνέχεια ξεσηκώθηκαν από τα μπιτάτα σημεία του τραγουδιού.