Eurovision 2022 - highlights 10/5: Ξεσήκωσε το Τορίνο η Αμάντα, μοναδικοί οι Ουκρανοί - Ποιοι ξεχώρισαν

Όλα όσα είδαμε στον πρώτο ημιτελικό του μουσικού Διαγωνισμού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision 2022 - highlights 10/5: Ξεσήκωσε το Τορίνο η Αμάντα, μοναδικοί οι Ουκρανοί - Ποιοι ξεχώρισαν

Ξεκίνησε και επίσημα το βράδυ της Τρίτης 10/5 ο 66ος Διαγωνισμός της Eurovision, καθώς στο Pala Olimpico του Τορίνο έλαβε χώρα ο Α' ημιτελικός, στον οποίο διαγωνίστηκαν 17 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες συναγωνίστηκαν για να κερδίσουν μία από τις 10 θέσεις για τον τελικό του Σάββατο, από όπου θα ανακηρυχθεί ο μεγάλος νικητής.

Η ελληνική συμμετοχή και η Αμάντα ξεσήκωσαν το κοινό και το αποτέλεσμα την δικαίωσε. Ενώ μην ξεχνάμε ότι είχε και την στήριξη από την προηγούμενη συμμετοχή της χώρας μας, την Στεφανία.

Όλα όσα είδαμε χτες 10/5 στην Eurovision

Η λαμπερή έναρξη του μουσικού διαγωνισμού στο Τορίνο της Ιταλία

Ξεκίνησε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ η προβολή του Α' Ημιτελικού του 66ου διαγωνισμού της Eurovision 2022. Πιο συγκεκριμένα, οι παρουσιαστές της βραδιάς είναι η τραγουδίστρια Laura Pausini, ο Ιταλός παρουσιαστής Alessandro Cattelan και o Αγγλολιβανέζος μουσικοσυνθέτης Mika.

Όπως ήταν λογικό η βραδιά θα ξεκινούσε άκρως φαντασμαγορικά καθώς η έναρξη έγινε με ένα εντυπωσιακό σόου, μια έμμεση αναφορά στον Leonardo Da Vinci και στο όραμά του, την κατασκευή μιας ιπτάμενης μηχανής.

Μάλιστα, να τονίσουμε πως στον σχολιασμό της αποψινής βραδιάς βρίσκεται και φέτος η Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Καπουτζίδη όπου έκαναν πρόβλεψη για τον πρώτο ημιτελικό.

Τα "έσπασε" στη σκηνή η Ronela Hajati για την Αλβανία

Άκρως λαμπερή ήταν η έναρξη του Α' Ημιτελικού του 66ου διαγωνισμού της Eurovision 2022 καθώς οι τρεις παρουσιαστές καλησπέρισαν τόσο τους διαγωνιζόμενους όσο και τους χιλιάδες τηλεθεατές όπου περίμεναν πως και πως αυτή τη στιγμή.

Η πρώτη εμφάνιση για φέτος είναι γεγονός λοιπόν καθώς στην σκηνή ανέβηκε η πρώτη χώρα, δηλαδή η Αλβανία με την Ronela Hajati όπου τραγούδησε το «Sekret». Μπορεί στην αρχή η εμφάνισή της να είχε παρεξηγηθεί όσο τίποτα άλλο καθώς είχε λογοκριθεί για την προκλητικότητα της ωστόσο η ίδια μαζί με την ομάδα της δεν το έβαλαν κάτω.

Αναμφίβολα είναι ένα από τα φαβορί που θα ακούσουμε απόψε καθώς "έκλεψε" τις εντυπώσεις. Μάλιστα, να τονίσουμε πως οι περισσότεροι περίμεναν πως η χορογραφία θα άλλαζε. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς η Ronela Hajati τα "έσπασε" στην σκηνή.

Καταχειροκροτήθηκε η Ουκρανία

Πως και πως περίμεναν την συγκεκριμένα ημέρα οι θαυμαστές της Eurovision καθώς ο μουσικός διαγωνισμός ξεκίνησε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ όπου είδαμε επίσης και την Αλβανία να κάνει την αρχή προκαλώντας "χαμό" στην αρένα.

Από την άλλη, η Ουκρανία με το συγκρότημα Kalush Orchestra ερμήνευσε επί σκηνής το τραγούδι "Stefania" όπου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό εξαιτίας του πολέμου.

Μάλιστα, στα τελευταία δευτερόλεπτα του τραγουδιού είδαμε στο δάπεδο της σκηνής μπλε φωτισμούς και δύο μεγάλα χέρια που ήταν σαν να αγκαλιάζουν το συγκρότημα στη σκηνή. Πιο συγκεκριμένα, και όπως ήταν λογικό το συγκρότημα καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που βρισκότανε στο στάδιο όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός.

Αποθεώθηκε στη σκηνή του διαγωνισμού η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together»

Το βράδυ της Τρίτης (10/5) ξεκίνησε ο 66ος λαμπερός διαγωνισμός της Eurovision 2022 όπου οι τρεις παρουσιαστές καλησπέρισαν τόσο τους διαγωνιζόμενους του Α' Ημιτελικού όσο και τους χιλιάδες τηλεθεατές όπου παρακολουθούν αυτή την ώρα.

Όπως είναι λογικό ο ανταγωνισμός έχει "φουντώσει" για τα καλά καθώς υπάρχουν πολλά φαβορί. Ανάμεσά τους και η Αμάντα Γεωργιάδη η οποία ερμήνευσε πριν από λίγα λεπτά το τραγούδι «Die Together» όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Μάλιστα, η σκηνή όπως ήταν λογικό την αποθέωσε καθώς τα έδωσε όλα ενώ όπως θα δείτε και εσείς το χρώμα που επικρατούσε στη σκηνή είναι το μπλε. Να τονίσουμε επίσης πως τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Ανακοινώθηκαν οι χώρες που πέρασαν στο μεγάλο τελικό

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις χώρες έχει κορυφωθεί για τα καλά καθώς ο Α' Ημιτελικός του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision 2022 ολοκληρώθηκε πριν από λίγο όπου οι εμφανίσεις ήταν άκρως εντυπωσιακές.

Όπως είναι λογικό τα φαβορί ήταν πολλά αλλά δεν μπόρεσαν να περάσουν όλες οι χώρες. Οι περισσότερες χώρες προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό όπου θα δούμε σε λίγες ημέρες ωστόσο κάποιες άλλες δεν κατάφεραν.

  • Ελβετία
  • Αρμενία
  • Ισλανδία
  • Λιθουανία
  • Πορτογαλία
  • Νορβηγία
  • Ελλάδα
  • Ουκρανία
  • Μολδαβία
  • Ολλανδία