«Να σαπίσεις στη φυλακή!» - Οργισμένες οι αντιδράσεις του κοινού στο Twitter μετά την απολογία του Αναγνωστόπουλου

Έγραψαν γι' αυτόν μέχρι και οι βρετανικές εφημερίδες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Να σαπίσεις στη φυλακή!» - Οργισμένες οι αντιδράσεις του κοινού στο Twitter μετά την απολογία του Αναγνωστόπουλου

Η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11/5 και ενώ ήδη ο κατηγορούμενος θεωρούνταν ένας άνθρωπος χωρίς συναίσθημα, όπως ανέφερε και η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου, τα λεγόμενά του στη δίκη εξόργισαν ακόμη περισσότερο τον κόσμο και οι αντιδράσεις ήταν καταιγιστικές και πολύ σκληρές.

Πέρα από το κοινό που παρακολουθούσε με αγωνία τις εξελίξεις για την υπόθεση της δολοφονίας της Κάρολαιν, το θέμα έφτασε μέχρι και στη Βρετανία, όπου δύο ισχυρές εφημερίδες, η Guardian και η Independent, έγραψαν για τον δράστη και όσα ειπώθηκαν πίσω από τις πόρτες του δικαστηρίου.

Οι βρετανικές εφημερίδες με θέμα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και οι αντιδράσεις του κόσμου στο Twitter

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Δίκη Γλυκά Νερά

«Γεμίσαμε Μπάμπηδες»

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, Καλημέρα Ελλάδα, μίλησε, το πρωί της Πέμπτης 12/5, ο Δημήτρης Σούρας και προχώρησε σε δηλώσεις για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά και την δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της Κάρολαιν.

Ο κατηγορούμενος ολοκλήρωσε την Τετάρτη 11/5 την απολογία του και ο ψυχίατρος δεν δίστασε να σχολιάσει επικριτικά το γεγονός πως κράτησε τόσες ώρες, απλά για να καταλήξει πως είναι ένας δολοφόνος που είχε πλήρη επίγνωση για όσα έκανε και δεν έχει έχει μετανιώσει για την δολοφονία της Κάρολαιν. Μάλιστα, ανέφερε πως η κοινωνία έχει γεμίσει με τέτοιου είδους ανθρώπους, εξαιτίας του φόβου των ανθρώπων να μιλούν "ανοιχτά" για τις ψυχολογικές διαταραχές.

«Χρειάστηκε δέκα ώρες απολογία για να δηλώσει ότι είναι ένας αδίστακτος δολοφόνος», είπε αρχικά και πρόσθεσε πως το έγκλημα πραγματοποιήθηκε «με ξεδιαντροπιά, γιατί “έδωσε” την γυναίκα του, την άτυχη Καρολάιν που πιά δεν ζει».

«Νόμιζα στην φυλακή θα είχε πάρει μαθήματα υποκριτικής, αλλά τελικά βγήκε χειρότερος ηθοποιός», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Λέει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει και δεν ξέρει και τον καταριέται. Ο κόσμος και ξέρει και γνωρίζει και το σωστό ρήμα είναι ότι τον απεχθάνεται».

«Γεμίσαμε “Μπάμπηδες”. Αυτός στην Καβάλα δεν είναι ένας “Μπάμπης”; Ένας αδίστακτος δολοφόνος που προσπαθεί τώρα να δικαιολογήσει τι; Η βιτριολού δεν είναι “Μπάμπης”; Ξέρετε γιατί γεμίσαμε;

Γιατί δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε για την διαταραχή προσωπικότητας, δεν είναι άρρωστοι, οι “Μπάμπηδες” έχουν πλήρη επίγνωση και συνείδηση», δήλωσε με έντονο ύφος και εξήγησε την ύπαρξη ενός νέου σύνδρομο: «δεν είναι καθόλου τυχαίο το καινούριο σύνδρομο, το “Σύνδρομο των Γλυκών Νερών”».

«Μπορούμε να προλάβουμε “Μπάμπηδες” όταν ενεργοποιείται η οικογένεια», ενώ για τον δολοφόνο της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά τόνισε πως «δεν έχει μετανιώσει. Είναι αδίστακτος δολοφόνος. Είναι εύκολο να ζητήσω 200 “συγγνώμη”. Νόμιζα ότι θα βγει καλύτερος ηθοποιός, βγήκε χειρότερος», κατέληξε.