«Είχα ένα πάθος...» - Η εξομολόγηση του Γιώργου Μαργαρίτη για τη μάχη με τον τζόγο

Μιλάει ανοιχτά για τις δύσκολες στιγμές που έζησε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Είχα ένα πάθος...» - Η εξομολόγηση του Γιώργου Μαργαρίτη για τη μάχη με τον τζόγο

Καλεσμένος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (12/5) ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε ανοιχτά για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με το πάθος του για τον τζόγο.

Μάλιστα αποκάλυψε και ποιος ήταν ο άνθρωπος που τον βοήθησε να ξεκόψει από αυτό το πάθος του και να συνεχίσει την καριέρα του στο τραγούδι.

Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια έχει αποφασίσει να φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας και μάλιστα πριν από λίγο καιρό, αποφάσισε να χαρίσει ένα σπίτι σε μία άπορη οικογένεια.

Αποκαλυπτικός ο Γιώργος Μαργαρίτης για τον τζόγο

«Άργησα να κάνω τον πρώτο δίσκο γιατί είχα ένα πάθος, τον τζόγο και με ταξίδευε, με έκανε ότι ήθελε ο τζόγος. Εκεί που λέγαμε θα δέσουμε, ξεδέναμε και τελειώναμε.

Ο Τάκης Ζούκας με ξέκοψε από τον τζόγο διότι είχα μαζί μου τότε τον αδερφό του, ήταν κι εκείνος πολύ καλός μουσικός και έπαιζε πιάνο και τον είχα μαζί μου και έτσι ο Τάκης έμαθε ότι στη Γλυφάδα ήταν ένας τραγουδιστής και δώσαμε ραντεβού και αυτό δεν έγινε ποτέ πέρασαν τέσσερα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μαργαρίτη

Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1945 στο χωριό Πετρωτό του νομού Τρικάλων. Έχει μικρασιατική καταγωγή από τη μεριά του πατέρα του, καθώς ο παππούς Κώστας Μαργαρίτης ήταν από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Είναι γόνος φτωχής οικογένειας και έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια με πολλές στερήσεις.

Από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στο τραγούδι και όταν στα 13 του χρόνια συνάντησε τον Τσιτσάνη, αυτός τον παρότρυνε να κατέβει αργότερα στην Αθήνα να τον βρει, όπως και έκανε στα 15 του, λαμβάνοντας θερμή υποδοχή.

Γιώργος Μαργαρίτης τζόγος

Επαγγελματικά με το τραγούδι ασχολήθηκε όταν απολύθηκε από την στρατιωτική του θητεία, στα τέλη της δεκαετίας του 60΄ με αρχές του 70΄, τραγουδώντας σε διάφορα νυχτερινά κέντρα και αποκτώντας γνώση και εμπειρίες. Στη δισκογραφία μπήκε το 1981 με τον δίσκο «Εσύ μιλάς στην καρδιά μου», ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε χρυσός.

Μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει πάνω από 20 προσωπικούς δίσκους και έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς του κλασικού λαϊκού και όχι μόνο. Θεωρείται από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του και από τους κύριους εκπρόσωπους της θεσσαλικής σχολής.

Παντρεύτηκε το 1989 και έχει ένα γιο και μια κόρη.