Eurovision 2022: Πέφτει στα στοιχήματα η Αμάντα Γεωργιάδη - Τι συμβαίνει;

Όλο το παρασκήνιο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision 2022: Πέφτει στα στοιχήματα η Αμάντα Γεωργιάδη - Τι συμβαίνει;

Τα πάνω κάτω έφερε ο Β΄ Ημιτελικός στην Eurovision, καθώς μετά την ολοκλήρωση του άλλαξαν τα πάντα στις στοιχηματικές. Χώρες φαβορί πέφτουν στην κατάταξη και ανεβαίνουν άλλες με λιγότερο δημοφιλή τραγούδια. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα με την Ιταλία.

Αρνητικό ρεκόρ για την Αμάντα Γεωργιάδη

Το πρωί της Παρασκευής 13/5 η EBU ανακοίνωσε την σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες στον μεγάλο Τελικό του Σαββάτου και μάλλον έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν πως η σειρά εμφάνισης παίζει πολύ βασικό ρόλο στην τελική κατάταξη.

Δυστυχώς τα νέα είναι δυσάρεστα για την ελληνική συμμετοχή και την Αμάντα Γεωργιάδη, που μέχρι τώρα τα στοιχήματα την τοποθετούσαν στην 5η θέση, ενώ τώρα κατατάσσεται στην 7η. Επίσης απογοητευτικά είναι τα πράγματα και για τους Ιταλούς, Mahmood και Blanco, οι οποίοι είχαν «κατακτήσει» την 2η θέση εδώ και μήνες, ενώ τώρα βρίσκονται στην 4η, πίσω από την Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία.

Eurovision Odds

Ποια είναι τα μέλη της ελληνικής κριτικής επιτροπής;

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision είναι προ των πυλών, ενώ όλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για να κατακτήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή θέση που μπορούν. Όμως πλέον το σύστημα έχει αλλάξει και ο κόσμος δεν είναι ο μόνος που επιλέγει την δημοφιλία των τραγουδιών. (Δείτε εδώ που θα γίνει η Eurovision 2023)

Κάθε χώρα έχει την δική της κριτική επιτροπή, η οποί απαρτίζεται από 5 βασικά μέλη και 2 αναπληρωματικά. Αυτή η επιτροπή αποφασίζει κατά το ήμισυ την τελική βαθμολογία που θα δώσουν οι χώρες. Ωστόσο, παρά το σημαντικό του ρόλους του λίγα είναι γνωστά για τις επιτροπές.

Όμως τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής που συγκρότησε η ΕΡΤ για τον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πρόεδρος της ελληνικής κριτικής επιτροπής είναι η γνωστή τραγουδίστρια Βικτώρια Χαλκίτη.

  • Βικτώρια Χαλκίτη (Πρόεδρος), καθηγήτρια φωνητικής - τραγουδίστρια
  • Δημήτρης Μασούρας, creative director
  • Έλλη Καρβώνη, τηλεοπτική παραγωγός
  • Χριστιάννα Δανέζη, διεύθυνση παραγωγής ραδιοφώνου
  • Νίκος Αντωνίου, music expert

Αναπληρωματικά μέλη:

  • Κωνσταντίνος Μπουρούνης αναπλ. διευθυντής προγράμματος ΕΡΤ
  • Αντωνία Καούρη τραγουδίστρια