Και πάλι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης - Οι πρώτες εικόνες

Καταθέτει η πρώτη κατάγγελουσα σήμερα 13/5

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Και πάλι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης - Οι πρώτες εικόνες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένα πρόσωπο του καλλιτεχνικού χώρου, που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό μετά από τις κατηγορίες για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Οι καταθέσεις των γυναικών που τον κατήγγειλαν έγιναν αιτία να ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που νιώθουν άβολα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο συνάδελφος τους, μιας και πολύ γνωστή ηθοποιός ανέφερε πως δε μπορεί να τον βλέπει με χειροπέδες.

Στο πλαίσιο του περίφημου κινήματος #Metoo οι τρεις ηθοποιοί (Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου) βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν και να περιγράψουν τις φρικτές εμπειρίες που βίωσαν κατά τη συνεργασία τους με το γνωστό ηθοποιό. Έτσι, έδωσαν το κουράγιο και σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν.

Συνεχίζεται σήμερα 13/5 η δίκη του Φιλιππίδη

Λίγα λεπτά πριν από τις 9 έφτασε ξανά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης για τη συνέχεια της δίκης του, κεκλεισμένων των θυρών. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, εμφανώς αδυνατισμένος και καταβεβλημένος, δεν κοίταξε καθόλου προς τις κάμερες και προχώρησε προς το δικαστικό κτήριο, συνοδευόμενος από τους άνδρες της Αστυνομίας.

Σήμερα, Η δίκη θα ξεκινήσει με την εξέταση της πρώτης καταγγέλουσας και ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, θα θέσει τις δικές του ερωτήσεις στην καταγγέλλουσα.

Υπενθυμίζουμε πως στην προηγούμενη συνεδρίαση ο δικαστής του Μικτού Ορκωτό Δικαστηρίου είχε απορρίψει αίτημα για αναπαράσταση του βιασμού.

Απόσπασμα προβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής 13/5 στην εκπομπή Mega Καλημέρα.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Σουξέ για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ο Γιώργος Σουξές παραχώρησε συνέντευξη στο Open Weekend το Σάββατο 7/5 και μεταξύ των δηλώσεων, που έκανε μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται στη φυλακή με δίκες να εκκρεμούν για το όνομά του. Ο ηθοποιός έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κατηγορούμενο και όπως τόνισε είχαν μια πολύ καλή συνεργασία.

Αν λοιπόν η ελληνική δικαιοσύνη αποφασίσει πως ο Πέτρος είναι ο αθώος ο Σουξές, αποκάλυψε πως δε θα είχε θέμα να συνεργαστεί μαζί του μιας και ήταν πολύ ταλαντούχος. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που νιώθουν άβολα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο συνάδελφος τους, μιας και πολύ γνωστή ηθοποιός ανέφερε πως δε μπορεί να τον βλέπει με χειροπέδες.

«Σχετικά με τις καταγγελίες, η αλήθεια είναι πάντα δύσκολη και άμα δεν αρέσει… τι να κάνουμε. Θα πρέπει να λέγονται όμως τα πράγματα και πρέπει, αν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν με αυτό τον τρόπο που λένε ότι λειτούργησαν, να σταματήσουν πια γιατί ο άλλος πηγαίνει να βγάλει το μεροκάματο του και να ζήσει την οικογένεια του. Όχι να υποστεί έναν βιασμό, αν είναι αλήθεια».

«Με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχαμε απλά συνεργαστεί μια, δυο φορές σε κάποιο σίριαλ αλλά για πολύ λίγο. Στις λίγες πρόβες που κάναμε, ήταν ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης. Αυτό έχω να πω. Δεν λέω ότι αυτό ξεπλένει κάποιον, απλώς λέω αυτό που γνώρισα εγώ. Αν τα πράγματα αυτά τα έχει κάνει, πρέπει να τιμωρηθεί όσο πιο σκληρά γίνεται. Όμως τόσες καταγγελίες χωρίς φωτιά, καπνός δεν υπάρχει».

«Αν αθωωθεί, φυσικά και θα συνεργαστώ μαζί του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι απόφαση πάρει, αν αθωωθεί, θα είναι χαρά μου γιατί ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Γιατί να υπάρχει μετά στίγμα, θα πρέπει να του δώσεις μια ευκαιρία» συμπλήρωσε ο Γιώργος Σουξές.