«Ούτε στα αδέσποτα δεν...» - Ξέσπασε η Μίνα Ορφανού για το περιστατικό με την τρανς και τον ιερέα

«Δε γίνεται να πηγαίνεις μέσα στον οίκο του Θεού να ζητήσεις ένα συσσίτιο και...»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Ούτε στα αδέσποτα δεν...» - Ξέσπασε η Μίνα Ορφανού για το περιστατικό με την τρανς και τον ιερέα

Πριν από περίπου μία βδομάδα έγινε γνωστό το δυσάρεστο συμβάν, με την τρανς γυναίκα, που βρέθηκε σε συσσίτιο της ενορίας της στην Καλλιθέα και ο ιερέας την απέρριψε έντονα. Το περιστατικό αυτό αποδοκιμάστηκε έντονα από πολλούς, αλλά και από την Μίνα Ορφανού η οποία μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα και τη δημοσιογράφο Μένια Κούκου, το πρωί της Παρασκευής 13/5.

Η αντίδραση της Μίνας Ορφανού για το περιστατικό με την τρανς

Η Μίνα Ορφανού ανέφερε πως θεωρεί απαράδεκτο τον τρόπο που μίλησε ο συγκεκριμένος ιερέας αλλά και το ότι της απαγορεύτηκε να πάρει φαγητό από το συσσίτιο ακριβώς επειδή είναι τρανς.

«Δε γίνεται κάποιος που αντιπροσωπεύει τον λόγο και τις πράξεις του Θεού να έχει τέτοιο στόμα. Ούτε στα αδέσποτα δε φέρονται έτσι. Πιο περήφανα φέρονται στα αδέσποτα. Δεν την ξέρω προσωπικά τη συγκεκριμένη τρανς αλλά είμαι με το μέρος της. Δε γίνεται να πηγαίνεις μέσα στον οίκο του Θεού να ζητήσεις ένα συσσίτιο και να σου ζητάνε τόσα χαρτιά.

Έχεις ανάγκη. Είναι δυνατόν; Να χρειάζεσαι όλα αυτά για να πάρεις ένα πιάτο φαγητό που μετά θα περισσέψει και θα το πετάξουν στα σκουπίδια; Και να βγαίνει και ένας παπάς και να προσβάλλει έτσι βάναυσα με αυτόν τον τρόπο το ίδιο το δημιούργημα του Θεού» είπε η Μίνα Ορφανού.

Το σχόλιο της Κατερίνας Καινούριου στην απάντηση του ιερέα

Η κάμερα της Super Κατερίνα και η Άννα Ζηρδέλη συνάντησαν τον ιερέα και του ζήτησαν να σχολιάσει το θέμα. Εκείνος αρνήθηκε και το μόνο που είπε ήταν «θα με σταυρώσετε».

Η Κατερίνα Καινούργιου εξοργίστηκε με την απάντηση του ιερέα και δεν το έκρυψε.

«Τι να σταυρώσουμε; Μόνος σας σταυρωθήκατε μετά τις δηλώσεις και τις πράξεις σας. Μετά τις ατάκες που είπατε στη γυναίκα που ήρθε απλά να πάρει το φαγητό. Θα σταυρώσουμε; Εσείς έχετε σταυρώσει. Εσείς χαρακτηρίσατε μια γυναίκα που έχει κάνει αλλαγή φύλου και έχει νόμιμα τα χαρτιά της ως άνθρωπο του διαβόλου. Αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα και είναι δικαίωμά της στην τελική. Εσείς τα είπατε όλα αυτά, εσείς σταυρώσατε έναν άνθρωπο, δεν το κάνουμε εμείς», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.