«Νομίζω ότι κάθε γονιός φοβάται» - Η αναφορά του Μιχάλη Οικονόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμα υιοθέτησης

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Νομίζω ότι κάθε γονιός φοβάται» -  Η αναφορά του Μιχάλη Οικονόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμα υιοθέτησης

Το μεσημέρι της Παρασκευής 13/4 ο Μιχάλης Οικονόμου μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, το δικαίωμα στην υιοθεσία και την προσωπική του εμπειρία στο μεγάλωμα ενός παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Είναι πολύ ελπιδοφόρο αυτό που διάβασα σήμερα στα πρωτοσέλιδα, μια κυβέρνηση να προσανατολίζεται προς αυτόν τον αυτονόητο δρόμο που είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για τις ομόφυλες οικογένειες και τα παιδιά τους αλλά νομίζω για οποιονδήποτε πολίτη ο οποίος θέλει να ζήσει μια δημοκρατική χώρα».

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι κάθε γονιός φοβάται ότι το παιδί του θα δεχτεί bullying ακόμη κι αν του πετάει ένα αυτί πόσο μάλλον όταν μεγαλώνει σε μια ομόφυλη οικογένεια».

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Οικονόμου

«Θέλω να βοηθήσω την κοινωνία να...» - Ο λόγος που ο Μιχάλης Οικονόμου μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του

Στην εκπομπή Love it, το μεσημέρι της Δευτέρας 9/5 έδωσε συνέντευξη ο Μιχάλης Οικονόμου, ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς τα “Τα καλύτερα μας χρόνια”. Ο δημοφιλής ηθοποιός, που έχει μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά του, μεταξύ άλλων αποκάλυψε τον λόγο που τον έκανε να μιλήσει δημόσια για την προσωπική του ζωή.

Ένας άνθρωπος με αναγνωρισημότητα μπορεί να βοηθήσει και άλλους

«Πάντα προσπαθώ και θέλω τα καλύτερά μου χρόνια να είναι το εδώ και τώρα γιατί είμαι ένας άνθρωπος που μένει στις αναμνήσεις. Το σημαντικό όμως είναι να είναι το εδώ και τώρα το καλύτερο που μπορεί γιατί είναι το μοναδικό που έχουμε.

Έχω μιλήσει για την προσωπική μου ζωή γιατί ξέρω ότι ένας άνθρωπος που μπορεί να έχει λίγη αναγνωρισημότητα είναι σημαντικό να δείξει την ορατότητα της διαφορετικότητάς του. Από την άλλη, προσπαθώ και να το περιφρουρήσω αυτό και να βρω τη χρυσή τομή στο τι λέω και τι όχι. Ταυτόχρονα, θέλω να βοηθήσω λίγο και την κοινωνία να πάει στο κομμάτι της ανεκτικότητας και του διαφορετικού» είπε ο Μιχάλης Οικονόμου και συνέχισε,

«Σίγουρα εκτέθηκα σε μια ευρεία γκάμα ανθρώπων και είχα κάποια αρνητικά σχόλια. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των μηνυμάτων που πήρα ήταν μηνύματα υποστήριξης. Υπήρχαν και άνθρωποι που με ευχαρίστησαν γιατί μπόρεσαν να ταυτιστούν και το είχαν ανάγκη».

Όσο για τις ερωτικές σκηνές ομοφυλόφιλων που έχουμε δει σε σήριαλ να σχολιάζονται αρκετά, ο Μιχάλης Οικονόμου ανέφερε, «Καλό είναι να συνηθίζουμε ερωτικές σκηνές ομοφυλόφιλων στα σήριαλ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι κανονικοί άνθρωποι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που όσο δικαίωμα έχει ο υπόλοιπος κόσμος στο να αγκαλιάζεται, να φιλιέται, να είναι ευτυχισμένος και να μοιράζεται τη ζωή του με έναν άνθρωπο το ίδιο έχουμε κι εμείς».