Αλέξης Κούγιας: Η ανακοίνωση του δικηγόρου μετά το σάλο που προκάλεσε η αναφορά του στον Χατζιδάκι

Τοποθετήθηκε με επίσημη δήλωση

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας: Η ανακοίνωση του δικηγόρου μετά το σάλο που προκάλεσε η αναφορά του στον Χατζιδάκι

Την Πέμπτη 12/5 συνεχιζόταν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ωστόσο σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση της αναφοράς του αείμνηστου Μάνου Χατζιδάκι από τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης του θεατρανθρώπου, κατά τη διάρκεια της δίκης. Με επίσημη δήλωσή του λοιπόν, ο Αλέξης Κούγιας τοποθετήθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την αναφορά του ξεκαθαρίζοντας τη θέση του.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Αυτοί οι λίγοι και συγκεκριμένοι που καθημερινά διαστρεβλώνουν όλα όσα αποδεικνύονται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, όπου διεξάγεται η δίκη με κατηγορούμενο τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη, έκαναν το ίδιο, αφού διαστρέβλωσαν και μία ερώτηση μου, στην οποία ρώτησα ένα διακεκριμένο δικηγόρο – θεατρόφιλο, φίλο του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι στο περιβάλλον του είχε νεαρά ανήλικα άτομα, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ,

«Αν όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι του θεάτρου, της μουσικής και των τεχνών είχαν στο περιβάλλον τους, αφού ήταν δάσκαλοι – καθηγητές, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, νεαρά ανήλικα άτομα;».

Οι διαστρεβλωτές της αλήθειας, ενώ εγώ στην ερώτησή μου χρησιμοποίησα εκτός του Μάνου Χατζιδάκη, τον Κουν, τον Λαζάνη, τον Κατσέλη, αλλά και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, αυτοί ενορχηστρωμένα και στα συγκεκριμένα sites διαστρέβλωσαν την ερώτηση μου, αποκρύπτοντας ότι η ερώτηση αυτή αφεώρα και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, όπου αναφερόμουν στους μαθητές τους, αφού αναφερόμουν και στους μαθητές του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, όπου αυτός δίδαξε, και συγκεκριμένα στο Αρσάκειο, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι συγκεκριμένοι, που έχουν μηνυθεί και έχουν δεχθεί και αγωγές από εμένα, βρήκαν κάποιους πρόθυμους παρουσιαστές και ασήμαντους ηθοποιούς, για να σχολιάσουν αυτή την ψευδή είδηση που διέδωσαν, και να χρησιμοποιήσουν το όνομά μου, για να τους προσέξει ο κόσμος.

Από την εποχή ακόμη και του Σωκράτη και του Πλάτωνα, το περιβάλλον των μεγάλων δασκάλων ήταν κυρίως ανήλικα άτομα.

Αντί όλοι αυτοί να δημοσιοποιήσουν το προφανές γεγονός, ότι το Δικαστήριο και ο Εισαγγελέας «καταζητούν» εδώ και ημέρες, για να φέρουν στο δικαστήριο δια της βίας, το τρίτο δήθεν θύμα του Λιγνάδη, τον σαραντάχρονο πελάτη του κυρίου Βλάχου, παραπληροφορούν την κοινή γνώμη με ασήμαντα γεγονότα.

Αθήνα, 13/05/2022

Με εκτίμηση,

Αλέξης Κούγιας

«Αν ήμουν Λιγνάδης, θα άλλαζα υπεράσπιση» - Κραουνάκης και Μπιμπίλας "δίκασαν" τον Κούγια για την δήλωση σχετικά με τον Χατζιδάκι

Ειδικότερα, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως και ο Μάνος Χατζηδάκις έκανε παρέα με παιδιά ηλικίας 15 με 18 χρονών και ο Σπύρος Μπιμπίλας, που μίλησε και στην κάμερα του του ANT1 γι' αυτό, αλλά και ο Σταμάτης Κραουνάκης δεν δίστασαν να το σχολιάσουν και να "δικάσουν" τον δικηγόρο για την σύγκριση που έκανε.

«Κούγιας: Είναι ασυνήθιστες οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο κόσμο του θεάτρου και της τέχνης;

Μάρτυρας: Όχι, είναι σύνηθες, υπάρχει πολύ στο χώρο του θεάτρου.

Κούγιας: Όταν πήγε στην ανακρίτρια είπε ότι τον έχουν ερωτευτεί οι πιο ωραίοι άντρες και γυναίκες. Το έκρυψε ποτέ αυτό;

Μάρτυρας: Δεν κάναμε τέτοιες συζητήσεις.

Κούγιας: Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15-16-17-18 χρονών;

Μάρτυρας: Όχι, οχι», ήταν η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Όχι κύριε Κούγια! Οι απρέπειες σας και οι αήθεις συνειρμοί σας για έναν σπουδαίο άνθρωπο που δόξασε και δοξάζει ακόμα ,ενώ δεν ζει , διεθνώς την Ελλάδα μας δεν θα περάσουν απαρατήρητα! Είναι προσβολή νεκρού αυτά που είπατε μέσα στο δικαστήριο!

Ναι ο αιώνιος έφηβος Μάνος, έκανε παρέα και με νεότερους γιατί αντλούσε έμπνευση από αυτούς και τους φερόταν σαν πατέρας προς παιδί! Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κοντά του και ξέρουμε! Σαν σμάρι μαζευόμασταν και τον ακούγαμε γιατί θαυμάζαμε τον λόγο , το έργο του και την μουσική του! Ως εδώ λοιπόν! Δεν θα επιτρέψουμε άλλη λάσπη στην ζωή μας!

Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να δουλέψουμε πλάι του νοιώθουμε βαθεια προσβολή! Ανακαλεστε! Είναι θλιβερό αυτό που κάνετε! ( η φώτο από τις πρόβες της ιστορικής ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ το 81)», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Και ο Σταμάτης Κραουνάκης σχολίασε, επίσης:

«Παρασκευή 13/5/22 18°

Καλημέρα Έρωτα

Ξημερώνει κι είσαι παρών

Αυτό έχει σημασία.

Έδιωξα ό,τι βάραινε να' χεις χώρο να περάσεις.

Να σταθείς να πούμε τα δικά μας.

Παρασκευή σήμερα λέω να δώσουμε

αάρα στο πιο δικό μας χάδι.

Σωρεύτηκε πολύ σκουπίδι

Αλλά καθάρισα

Διάλεξα αυτη τη φωτό με τον Χατζιδάκι

Εξ αφορμής ….

Θέατρο Διονύσια στην οδό Αμερικής,

Τώρα λέγεται Χορν

η πρώτη μου συναυλία

Είχε έρθει ο χρυσός μου

Έτσι τον γνώρισα κι έτσι έκανα κι εγώ τα πρώτα μου βήματα.

Απρίλιος του 76.

Αφήνω να βρείτε τους υπόλοιπους στη φωτό.

Χτες κυκλοφόρησε αυτή η αναίδεια της υπεράσπισης Λιγνάδη.

Δεν ανακυκλώνω το όνομα του δικηγόρου.

Ουδείς να το θυμάται ουδέποτε.

Να επέμβει ο δικηγορικός σύλλογος

Να μαζέψει το θρασίμι.

Αν ήμουν Λιγνάδης θ' άλλαζα υπεράσπιση.

Το ότι εφτασε η ζωή μας ανάμεσα στα σκουπιδαριά δε σημαίνει δεν έχουμε σκούπα.

Έχουμε.

Σήμερα έχει προτεραιότητα λοιπόν

Ο Έρωτάς μας.

Κι έξω μα έξω τα κοπροχαρη.

Έξω καταέξω.

Και μακριά του ονομα του Χατζιδάκι απ' τα στόματα αυτά επι ματαίω.

Τραγούδι σήμερα

Αυτό».