Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

«Μακριά από την κληρονομιά μας τα σάπια βατράχια» - Ο Κραουνάκης "κατακεραύνωσε" τον Αλέξη Κούγια

Για την αναφορά στον Μάνο Χατζηδάκι

«Μακριά από την κληρονομιά μας τα σάπια βατράχια» - Ο Κραουνάκης
News 14.05.2022 15:05
Από Youweekly Team

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Κούγια στην δίκη του Λιγνάδη σχετικά με το Μάνο Χατζιδάκι, το μεσημέρι του Σαββάτου 14/5 ο Σταμάτης Κραουνάκης, προσωπικός φίλος του Μάνου Χατζηδάκι, μίλησε στο «Καλύτερα δε γίνεται» και σχολίασε εκ νέου αρκετά έντονα αυτή τη δήλωση.

Ο Κραουνάκης για την αναφορά του Κούγια

«Ανήκω στους ανθρώπους που η χάρη του μεγάλου μαέστρου μου έδωσε τα πρώτα μου βήματα. Δεν είχα ποτέ πολύ κολλητή παρέα, αλλά είχα τις ευλογίες του. Θέλω να πω κάτι, που είναι καλό να ακουστεί για να μην έχουμε ποτέ ξανά μία τέτοια αναφορά. Όταν σκουντάμε τα χώματα των μεγάλων πεθαμένων, η δύναμη που ανακινείται είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να διαλύσει σύμπαντα.

Κάτι από τη μεγάλη μας κληρονομιά, που έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι που την υπέγραψαν είναι πολύ λίγοι. Θα το πω έτσι όπως το νιώθω και όπως το ενέγραψε κι ένας από τους φίλους και συνεργάτες μου, ο Γεροντίδης: Μακριά από την κληρονομιά μας τα σάπια βατράχια» είπε μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία αναφορά στο όνομα του Αλέξη Κούγια και προέτρεψε τον Δικηγόρο Σύλλογο να πάρει μέτρα.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου μετά το σάλο που προκάλεσε η αναφορά του στον Χατζιδάκι

Με επίσημη δήλωσή του λοιπόν, ο Αλέξης Κούγιας τοποθετήθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την αναφορά του ξεκαθαρίζοντας τη θέση του.

Αυτοί οι λίγοι και συγκεκριμένοι που καθημερινά διαστρεβλώνουν όλα όσα αποδεικνύονται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, όπου διεξάγεται η δίκη με κατηγορούμενο τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη, έκαναν το ίδιο, αφού διαστρέβλωσαν και μία ερώτηση μου, στην οποία ρώτησα ένα διακεκριμένο δικηγόρο – θεατρόφιλο, φίλο του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι στο περιβάλλον του είχε νεαρά ανήλικα άτομα, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ,

«Αν όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι του θεάτρου, της μουσικής και των τεχνών είχαν στο περιβάλλον τους, αφού ήταν δάσκαλοι – καθηγητές, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, νεαρά ανήλικα άτομα;».

Οι διαστρεβλωτές της αλήθειας, ενώ εγώ στην ερώτησή μου χρησιμοποίησα εκτός του Μάνου Χατζιδάκη, τον Κουν, τον Λαζάνη, τον Κατσέλη, αλλά και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, αυτοί ενορχηστρωμένα και στα συγκεκριμένα sites διαστρέβλωσαν την ερώτηση μου, αποκρύπτοντας ότι η ερώτηση αυτή αφεώρα και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, όπου αναφερόμουν στους μαθητές τους, αφού αναφερόμουν και στους μαθητές του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, όπου αυτός δίδαξε, και συγκεκριμένα στο Αρσάκειο, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι συγκεκριμένοι, που έχουν μηνυθεί και έχουν δεχθεί και αγωγές από εμένα, βρήκαν κάποιους πρόθυμους παρουσιαστές και ασήμαντους ηθοποιούς, για να σχολιάσουν αυτή την ψευδή είδηση που διέδωσαν, και να χρησιμοποιήσουν το όνομά μου, για να τους προσέξει ο κόσμος.

Από την εποχή ακόμη και του Σωκράτη και του Πλάτωνα, το περιβάλλον των μεγάλων δασκάλων ήταν κυρίως ανήλικα άτομα.

Αντί όλοι αυτοί να δημοσιοποιήσουν το προφανές γεγονός, ότι το Δικαστήριο και ο Εισαγγελέας «καταζητούν» εδώ και ημέρες, για να φέρουν στο δικαστήριο δια της βίας, το τρίτο δήθεν θύμα του Λιγνάδη, τον σαραντάχρονο πελάτη του κυρίου Βλάχου, παραπληροφορούν την κοινή γνώμη με ασήμαντα γεγονότα.

Αθήνα, 13/05/2022

Με εκτίμηση,

Αλέξης Κούγιας

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: «Μας πρότεινε να συνευρεθούμε όλοι μαζί σεξουαλικά» - Η κατάθεση που τον "καίει"

«Αυτοανακηρύχθηκαν βασιλιάδες λες και...» - Ο Ρένος Χαραλαμπίδης κατακεραυνώνει Φιλιππίδη και Λιγνάδη

Share