Eurovision 2022: Η συγκινητική ιστορία του τραγουδιού της Ουκρανίας - Έχει αποθεωθεί από τον κόσμο

Ένα από τα φαβορί του 66ου διαγωνισμού

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Eurovision 2022: Η συγκινητική ιστορία του τραγουδιού της Ουκρανίας - Έχει αποθεωθεί από τον κόσμο

Είναι πρώτη φορά που ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision γίνεται ενώ σε κάποιο μέρος της Ευρώπης υπάρχει πόλεμος, ωστόσο το δικό τους μήνυμα θέλουν να περάσουν μέσα από την συμμετοχή τους οι Ουκρανοί. Την συμμετοχή τους την έχει αγκαλιάσει όλος ο κόσμος και από τον ημιτελικό κιόλας την συζητάνε ως ένα από τα φαβορί του τελικού (δείτε με ποια σειρά θα διαγωνιστούν οι χώρες).

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την συμμετοχή της Ουκρανίας

Το τραγούδι «Stefania» από το συγκρότημα Kalush Orchestra συνδυάζει μελωδικά στοιχεία με τη ραπ και από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο ύμνο της χώρας.

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του» έχει αναφέρει ο τραγουδιστής, Όλεχ Πσιουκ.

Πού θα γίνει ο επόμενος Διαγωνισμός αν νικήσει η Ουκρανία;

Τα στοιχήματα την δίνουν απόλυτο φαβορί για την νίκη της Eurovision 2022. Η πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό επιβεβαιώνει τις στοιχηματικές, αλλά ίσως κάποιοι ξεχνούν ότι η Ουκρανία αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς εδώ και 3 μήνες η Ρωσία έχει εισβάλλει παράνομα.

Και μπορεί ο πόλεμος στην Ουκρανία να φέρνει πολλά προβλήματα στο τραπέζι, όμως όσον αφορά τον μουσικό Διαγωνισμό δημιουργείται ένα βασικό ερώτημα. Που θα πραγματοποιηθεί η Eurovision 2023 αν κερδίσουν οι Kalush Orchestra.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο Breakfast@Star ο Τάσος Μπιμπισίδης, η απάντηση έρχεται από τους Σουηδούς, οι οποίοι έχουν διαθέσει ήδη ένα χώρο στην Στοκχόλμη και έχουν επικοινωνήσει με την ουκρανική αποστολή, εκφράζοντας την επιθυμία να φιλοξενήσουν εκείνοι τον διαγωνισμό, στην περίπτωση που νικήσει η Ουκρανία.