Eurovision 2022: Η θέση που κέρδισε η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη

Η καλύτερη που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Eurovision 2022: Η θέση που κέρδισε η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη

Ο μεγάλος και φαντασμαγορικός τελικός του 66oυ διαγωνισμού της Eurovision 2022 διεξάχθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14/5 στο Pala Olimpico και το Τορίνο της Ιταλίας. Στην 17η θέση εμφανίστηκε η Αμάντα Γεωργιάδη η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα με το τραγούδι «Die together».

Η νεαρή και ταλαντούχα τραγουδίστρια έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και δικαιώθηκε με το παραπάνω καθώς το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό μιας και ήταν ιδιαίτερα συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική, με την αυτοβιογραφική μπαλάντα που έχει γράψει η ίδια να έχει καταφέρει να κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές από την πρώτη κιόλας πρόβα της (δείτε εδώ τα tweets του κόσμου για την εμφάνισή της).

Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη λοιπόν τερμάτισε στην 8η θέση, την καλύτερη θέση που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια, με 215 βαθμούς, ενώ νικήτρια βγήκε η Ουκρανία (δείτε εδώ την εμφάνισή της).

Η εμφάνιση της Ελλάδας στον τελικό της Eurovision 2022

Οι δηλώσεις της Αμάντα λίγο πριν τον τελικό

Η Αμάντα Γεωργιάδη μιλά στο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, και αποκαλύπτει τα πάντα, ενώ δηλώνει πανέτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό!

Η Αμάντα Γεωργιάδη δήλωσε πως «νιώθω υπέροχα! Το χειροκρότημα του κόσμου στον ημιτελικό με έκανε πολύ χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ όλο τον κόσμο για την αγάπη του, για όλα αυτά τα συγκινητικά μηνύματα που μου έστειλαν, για την υποστήριξή του. Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολούμαι με τα προγνωστικά. Αυτό που με απασχολεί είναι το να έχω μια καλή εμφάνιση στον τελικό, να περάσουμε καλά και να κάνω περήφανους τους Ελληνες».

Σε ερώτησή της δημοσιογράφου για το αν έχει κάποιο γούρι μαζί της, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2022 απάντησε: πως «συνήθως δεν έχω κάποιο γούρι, αλλά από την αρχή του διαγωνισμού της Eurovision μέχρι και τώρα έχω τη σημαία της Ελλάδας μαζί μου».