Eurovision 2022: Ραγδαίες οι εξελίξεις - Η ΕBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Eurovision 2022: Ραγδαίες οι εξελίξεις - Η ΕBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών

Καταιγιστικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 όπου η Ουκρανία αναδείχθηκε η νικήτρια της βραδιάς (δείτε εδώ τις πρώτες δηλώσεις των Kalush Orchestra) καθώς η ΕBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών.

Οι εξελίξεις με τον τελικό της Eurovision 2022

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την εκπομπή «Τι λες τώρα» έγινε γνωστό πως κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της EBU.

Eurovision 2022

Από την άλλη, η Βικτώρια Χαλκίτη υπογράμμισε χαρακτηριστικά στον αέρα της εκπομπής ότι η όλη διαδικασία της ψηφοφορίας είναι ιδιαίτερα αυστηρή. «Ο καθένας είναι μόνος του. Έχει συμβολαιογράφο, έχει άνθρωπο και από την ΕΒU και μας ελέγχει ότι ούτε συζητάμε, ούτε σχολιάζουμε. Μπροστά μας έχουμε κάποιο άτομο που μας επιτηρεί. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, για παράδειγμα “α, αυτό είναι τέλειο!”».

Αυτή είναι η θέση που πήρε η Ελλάδα στον Α’ Ημιτελικό από κοινό και κριτική επιτροπή

Το βράδυ του Σαββάτου (14/5) πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός του 66ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας. Όπως ήταν λογικό, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις χώρες ήταν μεγάλος καθώς όλοι ήθελαν την πολυπόθητη νίκη. Τελικά, η χώρα που κατάφερε να κερδίσει φέτος ήταν η Ουκρανία καθώς από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε φαβορί.

Μάλιστα, ακόμη και η Ελληνική συμμετοχή με την Αμάντα Γεωργιάδη τα πήγε αρκετά καλά καθώς βρέθηκε στην τελική δεκάδα και πιο συγκεκριμένα στην 8η θέση συγκεντρώνοντας 215 βαθμούς (57 βαθμούς από το κοινό, 158 από τις κριτικές επιτροπές των χωρών).

Ο αναλυτικός πίνακας Η Ελλάδα πήρε την 1η θέση στην ψηφοφορία που έδωσαν οι κριτικές επιτροπές και την 8η από το κοινό. Έτσι, η γνωστή τραγουδίστρια κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Ο αναλυτικός πίνακας με την συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision 2022

Αμάντα Γεωργιάδη - Eurovision 2022