Eurovision 2022: Συγκινεί η ανακοίνωση της νίκης της Ουκρανίας μέσα από το καταφύγιο

Η ανάρτηση του Ουκρανού σχολιαστή στα social

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Eurovision 2022: Συγκινεί η ανακοίνωση της νίκης της Ουκρανίας μέσα από το καταφύγιο

Οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς καθώς τουλάχιστον 6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να ξεριζωθούν από την χώρα τους για ένα καλύτερα αύριο.

Από την άλλη, η Ουκρανία πήρε κανονικά μέρος στον μουσικό διαγωνισμό όπου όχι μόνο ήταν ένα από τα φαβορί αλλά εχθές το βράδυ 14/5 ήταν η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2022.

Όπως ήταν λογικό, η συγκεκριμένη είδηση έκανε τους πάντες να συγκινηθούν καθώς ο Ουκρανός σχολιαστής της Eurovision, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ουκρανία ανακοίνωσε τη νίκη της χώρας του μέσα από το καταφύγιο.

Το συγκινητικό βίντεο από την ανακοίνωση της νίκης της Ουκρανίας μέσα από το καταφύγιο

Οι πρώτες δηλώσεις των Kalush Orchestra μετά την νίκη - Θα διεξαχθεί του χρόνου στην Ουκρανία;

Οι μεγάλοι νικητές του 66ου διαγωνισμού της Eurovision αναδείχθηκαν οι Kalush Orchestra με το τραγούδι Stefania. Η Ουκρανία συγκέντρωσε από κοινό και κριτικές επιτροπές 631 βαθμούς και ήδη από τα στοιχήματα βρισκόταν στα στοιχήματα (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε).

Μετά το τέλος του μουσικού διαγωνισμού, το συγκρότημα βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Μάλιστα, αναφέρθηκαν σε όλους όσοι υποστήριξαν ότι κέρδισαν τον διαγωνισμό λόγω του πολέμου.

Οι πρώτες δηλώσεις των Kalush Orchestra μετά την νίκη τους στη Eurovision 2022

«Πράγματι το τραγούδι Stefania ήταν νούμερο ένα σύμφωνα με τα προγνωστικά της Eurovision. Ακόμη και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος ήταν στο top5 σύμφωνα με τα πρακτορεία στοιχημάτων. Οποιαδήποτε νίκη, σημαίνει πολλά για την Ουκρανία αυτές τις ημέρες. Τελευταία επιτίθενται στην ουκρανική κουλτούρα και είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η ουκρανική κουλτούρα και η ουκρανική μουσική είναι ζωντανές κι έχουν τη δική τους ιδιαίτερη και όμορφη υπογραφή».

Για το αν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του συγκροτήματος και του προέδρου Ζελένσκι: «Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τον πρόεδρο μέχρι αυτή τη στιγμή. Όπως γνωρίζετε αυτές τις ημέρες είναι απασχολημένος με άλλα πιο σημαντικά πράγματα. Όσο για τη Eurovision 2023, η Ουκρανία θα είναι χαρούμενη να φιλοξενήσει στη νέα ενσωματωμένη και χαρούμενη Ουκρανία».