"Κόλαφος" η Εύη Δρούτσα: «Από τότε που βγήκε το metoo οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν»

«Να έβγαιναν τότε να τα πουν»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Η Εύη Δρούτσα βρέθηκε καλεσμένη το μεσημέρι της Κυριακής (15/5) στην εκπομπή «Όλα Γκουντ» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή στιχουργός δεν δίστασε να αναφερθεί και για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί όσο τίποτα άλλο. Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε πως από τότε που βγήκε, έχουν αυξηθεί οι γυναικοκτονίες.

Οι δηλώσεις της Εύης Δρούτσα

«Μιλάνε για το #metoo. Από τότε που δε βγήκε μία εκπομπή στην τηλεόραση να εξηγεί όλα αυτά τα καινούρια μέτρα, τι είναι; Δεν κάνουν μία εκπομπή που μπορούν να μιλάνε άνθρωποι που δεν είναι δημοσιογράφοι που λένε, που είναι άνθρωποι της ζωής που λένε.

Δρούτσα Εύη - Δηλώσεις

Κάτσε μόνος σου και πάρε με αύριο τηλέφωνο να μου πεις πως από τότε που βγήκε το #metoo, πόσοι άνδρες σκότωσαν τις γυναίκες τους. Πόσοι; Παίζει πάρα πολύ ρόλο αυτό. Δεν ξέρουν τι είναι το #metoo.

Βγαίνουν γυναίκες που λένε “όταν ήμουν εγώ 28, ήρθε αυτός…”, τι λες ρε συ; 28 και 21 δεν ξέρεις; Την εγγονή μου που είναι 10 ετών να φέρω, ξέρει. Από τότε που έγινε αυτό το πράγμα, βγήκαν όλοι και κάνουν τα παράπονά τους. Εγώ ήθελα να βγούνε τότε. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει πριν από χρόνια.

Μπορεί κάποιος που είναι στην τηλεόραση να βγει να εξηγήσει στις γυναίκες που ζουν στα χωριά, στην επαρχία να τους εξηγήσει τι είναι το #metoo; Γιατί μην πάμε πολύ πίσω, στα χωριά κουμάντο κάνουν οι άνδρες».

Ποια είναι η Εύη Δρούτσα - Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Εύη Δρούτσα είναι ανιψιά του Έλληνα ποιητή της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς Μανόλη Αναγνωστάκη και της Ελληνίδας θεατρικής συγγραφέως και από τις σπουδαιότερες γυναικείες μορφές των ελληνικών γραμμάτων, Λούλα Αναγνωστάκη. Πως προκύπτει αυτή η συγγένεια; Η μητέρα της Εύης Δρούτσα, Μαρία, ήταν αδερφή τους. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι η Δρούτσα είναι πρώτη ξαδέρφη του Θανάση Χειμωνά και του Ανέστη Αναγνωστάκη.

Το 1993 ο Στέφανος Κορκολής θα συναντηθεί με την Εύη Δρούτσα όπου μαζί θα συνεργαστούν όχι απλά σε μια-δυο επιτυχίες του τραγουδιστή και συνθέτη, αλλά στις επόμενες πέντε ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές του. Η πρώτη τους καλλιτεχνική συνεύρεση είχε τίτλο «Εφ’όλης της ύλης» όπου εκτός άλλων σπουδαίων τραγουδιών, υπήρχε και το «Σκόνη και θρύψαλα».

Εύη Δρούτσα για Καρρά

Το 2014, τότε που προβλήθηκε για πρώτη φορά το talent show «The Voice», ζήτησαν από την Εύη Δρούτσα να τοποθετηθεί γύρω από τους κανόνες του παιχνιδιού και για το γεγονός ότι οι κριτές δεν στέκονται στην εικόνα του διαγωνιζόμενου αλλά στη φωνή.

Στον τελικό του «Fame Story 3», τότε που το παρουσίαζε η Τατιάνα Στεφανίδου, η Εύη Δρούτσα ερμήνευσε το τραγούδι «Γιατί το Fame Story έγινε λατρεία», σε μουσική των Μάριο Ψιμόπουλο – Κωνσταντίνο Παντζή και στίχους δικούς της. Ένα τραγούδι που αιτιολογεί (το «γιατί» στον στίχο δεν είναι σε καμιά περίπτωση ερωτηματικό, αλλά αιτιολογικό) τους λόγους που η Ελλάδα βλέπει φανατικά το «Fame Story».