«Πολύ μαντάμ...» - Ο Ανδρέας Μικρούτσικος "άδειασε" την εμφάνιση της Αμάντα στη Eurovision

«Θυμηθείτε τη δροσιά της Έλενας Παπαρίζου...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Πολύ μαντάμ...» - Ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Το πρωί της Κυριακής (15/5), ο Ανδρέας Μικρούτσικος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εμφάνιση της Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή της Eurovision καθώς και στις αστοχίες που είχε κατά τη γνώμη του το performance της ελληνικής συμμετοχής.

Ο παρουσιαστής, που εξομολογήθηκε ένα άγνωστο περιστατικό με την ΕΡΤ, εξήγησε πως ενώ η Αμάντα ήταν εκπληκτική, το σκηνικό και ο τρόπος που εκτελέστηκε η ιδέα του Φωκά Ευαγγελινού, την αδίκησαν.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος διαφώνησε με την εμφάνιση της Ελλάδας στη Eurovision

«Ήταν μία αξιοπρεπέστατη και σε επίπεδο εμφάνισης και σε τρόπου που τραγούδησε και σε επίπεδο τραγουδιού.

Εμείς ακολουθήσαμε τη δύσκολη οδό και μπράβο στην ΕΡΤ και στους ανθρώπους που το επέλεξαν γιατί αφήσαμε ένα αισθητικό στίγμα. Δεν κομίζουμε γλαύκα ες Αθήνας. Δεν ανοίξαμε τον ορίζοντα, δεν βαθύναμε στον πολιτισμό.

Αλλά είχαμε ένα ωραίο τραγούδι, με έναν Φωκά που είναι ο μόνιμος μάγος της Eurovision, μόνο που σε όλη αυτή την εκτέλεση κάποια πράγματα το φρενάρισαν.

Ανδρέας Μικρούτσικος Eurovision

Η ιδέα του Φωκά είναι πάρα πολύ ωραία, μινιμαλιστκή, καρεκλες λιώνουν. Η εκτέλεση δεν ήταν πάρα πολύ ωραία και χαίρομαι που από τον ημιτελικό άλλαξε. Τα πλάνα ήταν πιο καθαρά, χτες ήταν καλύτερα από τα ημιτελικά.

Ένα κορίτσι 25 χρονών έχοντας υποταχτεί στην ιδέα του τραγουδιού, ίσως να το έλεγε καλύτερα μία πιο μεγάλη γυναίκα. Θυμηθείτε τη δροσιά της Έλενας Παπαρίζου και δείτε το χτεσινό. Πολύ μαντάμ», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε και για τον θάνατο που τον τσάκισε

«Ήταν για μένα βάλσαμο η σημερινή παρουσία γιατί έχω ζήσει μία από τις πιο δύσκολες νύχτες της ζωής μου. Το βράδυ το σκυλάκι μας, το ένα και μοναδικό, αρρώστησε και το πρωί στις έξι που το πηγαίναμε στο νοσοκομείο έφυγε από τη ζωή. Δεν ήθελα να το αναφέρω γιατί ήσασταν βάλσαμο, να είστε καλά.

Ήταν σαν παιδί μου και γενικότερα τα ζώα είναι σαν παιδιά μας. Χίλια συγγώμη. Το κράτησα στο τέλος να το πω και δεν ήθελα να το πω. Αλλά ήθελα να πω ότι και η εκπομπή μού έκανε ένα καλό ψυχοθεραπευτικό γιατί μπόρεσα να ασχοληθώ με γλυκά παιδιά για θέματα που πρέπει να τα λέμε στους τηλεθεατές, να τα αναλύουμε, να διαφωνούμε, να συμφωνούμε και να υπάρχει λόγος. Είναι όμως πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα γιατί το βράδυ έχω χάσει σημαντικούς ανθρώπους αλλά και αυτό ήταν ένα πλάσμα που τον ένιωθα σαν παιδί μου. Ξαφνικά, χωρίς λόγο και αιτία, έφυγε μέσα στη διάρκεια της νύχτας δεν το προλάβαμε» είπε με δάκρυα στα μάτια ο Ανδρέας Μικρούτσικος.