«Είχα πάρει...» - Η Δήμητρα Κωστάκη αποκαλύπτει τον μισθό που λάμβανε ως μοντέλο

«Έχω δεχθεί τρομερό ανταγωνισμό»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Είχα πάρει...» - Η Δήμητρα Κωστάκη αποκαλύπτει τον μισθό που λάμβανε ως μοντέλο

Η Δήμητρα Κωστάκη παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα, το πρωί της Δευτέρας 16/5, και αναφέρθηκε στην καριέρα της ως μοντέλο, στις χρηματικές αμοιβές που έπαιρνε, αλλά και στον διαγωνισμό μοντέλων του GNTM, στον οποίο οι αλλαγές που έχουν συμβεί είναι σοκαριστικές.

Η ίδια προχώρησε σε μία σύγκριση των μισθών που παίρνουν αυτή την εποχή τα μοντέλα με εκείνη που έπαιρναν το επάγγελμα αυτό βρισκόταν στην "χρυσή" εποχή του, την οποία πρόλαβε να ζήσει. Μίλησε, ακόμη, για τις απορρίψεις που έχει δεχθεί στον χώρο, αλλά και για τον ανταγωνισμό που υπήρχε ανάμεσα στα μοντέλα κατά την διάρκεια μίας πασαρέλας.

Οι δηλώσεις της Δήμητρας Κωστάκη για τον χώρο του μόντελινγκ

«Δεν υπάρχει καμία σχέση στα οικονομικά. Ακούω τις τιμές που παίρνουν τώρα τα μοντέλα, τα χρήματα είναι τίποτα. Θυμάμαι την πιο ακριβοπληρωμένη μου δουλειά, ήταν με Γερμανό πελάτη. Είχα πάει αεροπορικώς από τη Γερμανία Λονδίνο, από Λονδίνο Άγιο Δομίνικο, έμεινα δύο μέρες εκεί, πήρα πλοίο και πέρασα 12 μέρες στον Ατλαντικό, έφτασα Κανάριους Νήσους. Είχα πάρει αν θυμάμαι καλά 15.000.000 δραχμές», είπε αρχικά.

Δήμητρα Κωστάκη

«Με έχουν απορρίψει στο Παρίσι, σε υψηλή ραπτική, γιατί με θεωρούσαν χοντρή. Δεν θυμάμαι πόσα κιλά μου είχαν πει να χάσω. Εν τω μεταξύ, αν έχανα άλλα δύο κιλά θα πήγαινα νοσοκομείο», εξομολογήθηκε και συνέχισε: «Έχω δεχθεί τρομερό ανταγωνισμό. Στα φινάλε των show αν ήμουν εγώ με νυφικό, πάντα βρισκόμουν πίσω, δεν ήμουν ποτέ με τον σχεδιαστή, είχαν μπει άλλες δέκα μπροστά», συμπλήρωσε.

Και έκλεισε λέγοντας: «Όταν είδα τις δοκιμασίες στο GNTM, είδα τις κοπέλες που τις είχαν βάλει να κάνουν πασαρέλα κάθετα προς τα κάτω, έκλεισα την τηλεόραση και δεν το ξαναείδα ποτέ. θεωρώ ότι με τον τρόπο που δουλεύουν δεν έχει μάθει κανένα από αυτά τα κορίτσια να κάνει καν πασαρέλα.

Δεν καταλαβαίνω εγώ αυτά τα κόνσεπτ, είναι καθαρά για τηλεοπτικούς λόγους. Δε νομίζω ότι κάποιο από αυτά τα κορίτσια κάνει καριέρα επειδή κρεμάστηκε από την ταράτσα ή μπήκε σε μια πισίνα η οποία κουνιόταν και κόντευε να πέσει μέσα στην πισίνα. Δεν με έχουν καλέσει να κάνω κάποιο guest, γιατί καλούν μοντέλα που δεν έχουν κάνει διεθνή καριέρα. Είναι μάλλον πολύ πιο ενημερωμένες από εμένα».

«Οι κριτές είναι προσβλητικοί»

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» παραχώρησε δηλώσεις η Δήμητρα Κωστάκη, όπου αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στη χρυσή δεκαετία των 90s ενώ μίλησε και για την καριέρα της στο μόντελινγκ αλλά και για το GNTM.

«Δεν αποδέχομαι τον τίτλο International Top Model, γιατί πρέπει να είσαι γνωστή παγκοσμίως. Είμαι εάν καλό μοντέλο των 90’s. Σταμάτησα στα 26 μου το μόντελινγκ, γιατί δεν μου άρεσε άλλο αυτή η δουλειά. Δεν μου άρεσε η απόρριψη που υπήρχε παρότι είχα πετύχει αρκετά, το κύκλωμα, που έπρεπε να είμαι αρεστή και να τα πηγαίνω καλά με όλους.

Η εξωτερική εμφάνιση είναι το εισιτήριο για να ξεκινήσεις στο μόντελινγκ, αν δεν έχεις προσωπικότητα, δεν κάνεις τίποτα. Ο κόσμος που ασχολείται με το μόντελινγκ αγαπάει τη δημοσιότητα, αλλά ένα μοντέλο που είναι πετυχημένο δεν χρειάζεται να είναι σελέμπριτι», είπε αρχικά η Δήμητρα Κωστάκη.

Η Δήμητρα Κωστάκη είπε στη συνέχεια: «Ένα μοντέλο που θεωρώ πως είναι συγκλονιστική αλλά δεν την ξέρει κάνεις στην Ελλάδα πάρα την τρομερή της καριέρα, είναι η Ροζάνα Γεωργίου.

Από τις συνεργασίες μου ξεχωρίζω αυτές με τον Valentino, Moschino, Roberto Cavalli, τη συμμετοχή μου στο θέατρο τέχνης Καρόλου Κουν και την εκπομπή Γάτες. Στην Ελλάδα τα πρώτα τρία χρονιά δεν δούλευα καθόλου γιατί δεν τους άρεσα.

Αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό, γιατί διαφορετικά είπα πως θα σταματήσω από το μόντελινγκ».

Η Δήμητρα Κωστάκη συμπλήρωσε: «Από τα πρώτα κάστινγκ που έκανα στο εξωτερικό ήταν με τον οίκο Moschino. Σε μισή ώρα με είχαν κλείσει για το σόου. Ο οικος Valentino με έκλεισε βλέποντας με να κάνω πρόβα για άλλο σχεδιαστή, στην piazza di spagna, νόμιζα ότι μου έκαναν πλακά.

Έχασα πολλές δουλείες, ενώ ήταν κλεισμένες γιατί προωθούσαν άλλες κοπέλες από το πρακτορείο και επειδή δεν έκανα σχέσεις με τους μάνατζερ. Ένα βραδύ είπα «τέλος» με το μόντελινγκ και άλλαξα και το κινητό μου για να μην με βρίσκει κάνεις. Ήθελα να κάνω οικογένεια».

Για το GNTM, η Δήμητρα Κωστάκη είπε: «Δεν νομίζω ότι στο GNTM επιλέγουν για κριτική επιτροπή άτομα που έχουν κάνει αυτή την καριέρα σαν εμένα.

Εγώ δεν μπαίνω σε ρόλους και δεν μου αρέσει που είναι προσβλητικοί οι κριτές απέναντι στα παιδιά. Τη Βίκυ Καγιά δεν τη θεωρώ κριτική επιτροπή. Ήταν παρουσιάστρια, όλο το πρότζεκτ ήταν επάνω της».