«Έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά» - Ο Καπουτζίδης ξεσπά για τα ρατσιστικά σχόλια που δέχεται

«Έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά» - Ο Καπουτζίδης ξεσπά για τα ρατσιστικά σχόλια που δέχεται

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε τη Δευτέρα 16/5 στο Πρωινό και θέλοντας να πάρει θέση για ένα σχόλιο πλήρως ρατσιστικό και ομοφοβικό, το οποίο είχε ακούσει ο ίδιος στο παρελθόν κατά την παρουσίαση της Eurovision σχετικά με την σεξουαλικότητά του. Ο ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά και εντελώς απελευθερωμένα για τις ερωτικές του προτιμήσεις και συχνά αυτό αποτελεί πηγή πικρόχολων σχολίων.

Ο ίδιος δεν το βάζει κάτω αντιθέτως βγαίνει και μιλάει δημόσια για όλα αυτά θέλοντας με τον τρόπο του να βοηθήσει ομοφυλόφιλα άτομα να μην νιώθουν περίεργα και παράλληλα με τη δράση του να παρεμποδίσει όσο το δυνατόν γίνεται αυτό, τα άτομα που δυσκολεύονται ως προς την αποδοχή τους να εκφράζονται με ρατσιστικά σχόλια.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Καπουτζίδη για ρατσιστικό σχόλιο που δέχτηκε

«Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα.

Το 2006, όταν παρουσίαζα την Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα της Eurovision και εννοείται είχε πει αδερφή και αδερφάρα, ότι βλέπω την Αννούλα, είχε πει όξω που… και άσχημε και διάφορα άλλα. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά».

Σχετικά με το σχόλιο που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή Σήμερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας».

Γιώργος Καπουτζίδης

«Δεν γίνεται να δεχόμαστε συνέχεια σχόλια κακά με χολή!»

Την Δευτέρα 16/5 στο πλατό της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα», σχολιάστηκε μεταξύ άλλων το σχόλιο που έκανε ο Γιώργος Καπουτζίδης προκαλώντας την έκπληξη όσων παρακολούθησαν τον τελικό του Σαββάτου, με την παρουσιάστρια Μπέττυ Μαγγίρα να τοποθετείται επί του θέματος.

Η Μπέττυ Μαγγίρα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «διάβασα ότι διίστανται οι απόψεις σε σχέση με αυτό που είπε ο Γιώργος, που απάντησε στο κακόβουλο σχόλιο, αλλά εγώ νομίζω ότι πρέπει να απαντάς όπως νιώθεις. Γιατί από την μία λένε πως όταν απαντάς δίνεις αξία στο κακόβουλο σχόλιο να ακουστεί, οπότε δεν απαντάς καθόλου, από την άλλη όμως δεν γίνεται και εμείς να δεχόμαστε συνέχεια σχόλια κακά με χολή, με μίσος, με κακεντρέχεια και να μην απαντάμε ποτέ».

«Είναι και αποστομωτικό αυτό επίσης. Δηλαδή τα κόβεις μετά, σαν να λες μην ξαναστείλεις ένα τέτοιο σχόλιο γιατί ορίστε».