Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

«Εγώ από την Eurovision χάρηκα...» - Ο Μικρούτσικος ''βγήκε'' μπροστά για τον Καπουτζίδη

Πως του φάνηκε ο παρουσιαστής;

«Εγώ από την Eurovision χάρηκα...» - Ο Μικρούτσικος ''βγήκε'' μπροστά για τον Καπουτζίδη
News 16.05.2022 13:16
Από Ελένη Μήτση

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει γνωστή η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης κατά τη διάρκεια του ρόλου, που έχει αναλάβει να παρουσιάζει τη Eurovison καθώς του επιτέθηκαν λεκτικά με αφορμή τη σεξουαλικότητά του.

Ο ηθοποιός σε καμία περίπτωση δεν το βάζει κάτω, αντιθέτως παίρνει δημόσια το λόγο και με τη στάση του υπερασπίζεται την επιλογή του στη ζωή. Πάνω λοιπόν σε αυτή την τοποθέτηση στάθηκε και ο Ανδρέας Μικρούτσικος τη Δευτέρα 16/5 μέσα από το Super Κατερίνα, ο οποίος υποστήριξε ανοιχτά τον παρουσιαστή. Μάλιστα με τη θέση του εξήγησε πως δεν αφορά κανέναν τι κάνει στην προσωπική του ζωή και δα πρέπει αυτό να εμπλέκεται με το πόσο ταλαντούχος είναι.

Τα σχόλια του Ανδρέα Μικρούτσικου για το ρατσιστικό σχόλιο που δέχτηκε ο Καπουτζίδης

«Έχουμε μια προσωπικότητα που, ενώ μπαίνει στο κανάλι της ΕΡΤ, μπορεί και λάμπει με το εύστοχο χιούμορ του, το τραγουδιστικό του και όλα του. Συν το κοινωνικό του σχόλιο. Λέει την άποψη του. Δηλαδή αυτά τα παιδιά που λέει στο συγκρότημα «έχουν πάει μια πενταήμερη με το σχολείο και μια πενταήμερη εδώ», δεν βλέπεις ένα κομμάτι χωρίς εκτόπισμα».

«Αυτό θέλουμε σαν παρουσίαση. Δεν θέλουμε ράγες τρένου και ένα ηχογραφημένο κείμενο. Λοιπόν, το ζευγάρι παίρνει άριστα 10 σε όλα τα επίπεδα. Και σαν στάση και σαν παρουσίαση».

«Εγώ από την Eurovision χάρηκα τον Γιώργο και την Μαρία. Αυτούς χάρηκα παραπάνω από όλα» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Μικρούτσικος για Καπουτζίδη

Ο Καπουτζίδης ξεσπά για τα ρατσιστικά σχόλια που δέχεται

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε τη Δευτέρα 16/5 στο Πρωινό και θέλοντας να πάρει θέση για ένα σχόλιο πλήρως ρατσιστικό και ομοφοβικό, το οποίο είχε ακούσει ο ίδιος στο παρελθόν κατά την παρουσίαση της Eurovision σχετικά με την σεξουαλικότητά του. Ο ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά και εντελώς απελευθερωμένα για τις ερωτικές του προτιμήσεις και συχνά αυτό αποτελεί πηγή πικρόχολων σχολίων.

Ο ίδιος δεν το βάζει κάτω αντιθέτως βγαίνει και μιλάει δημόσια για όλα αυτά θέλοντας με τον τρόπο του να βοηθήσει ομοφυλόφιλα άτομα να μην νιώθουν περίεργα και παράλληλα με τη δράση του να παρεμποδίσει όσο το δυνατόν γίνεται αυτό, τα άτομα που δυσκολεύονται ως προς την αποδοχή τους να εκφράζονται με ρατσιστικά σχόλια.

«Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα.

Το 2006, όταν παρουσίαζα την Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα της Eurovision και εννοείται είχε πει αδερφή και αδερφάρα, ότι βλέπω την Αννούλα, είχε πει όξω που… και άσχημε και διάφορα άλλα. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά».

Σχετικά με το σχόλιο που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή Σήμερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας».

Γιώργος Καπουτζίδης

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ήταν δύσκολη η φετινή μου παρουσία στη Eurovision λόγω...»

Χρηστίδου για το ομοφοβικό σχόλιο που δέχτηκε ο Καπουτζίδης - «Είναι στοχευμένο αυτό που έκανε και καθόλου τυχαίο»

Share