«Είχαμε συμφωνήσει να...» - Η αποκάλυψη της Μαρίας Κοζάκου για τον Καπουτζίδη και τα ομοφοβικά σχόλια

«Επειδή τα σημεία που πρέπει να μιλήσουμε είναι πολύ περιορισμένα, είμαστε...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Είχαμε συμφωνήσει να...» - Η αποκάλυψη της Μαρίας Κοζάκου για τον Καπουτζίδη και τα ομοφοβικά σχόλια

Καλεσμένη στην εκπομπή Κυψέλη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16/5 η Μαρία Κοζάκου, η οποία βρέθηκε πίσω από τα μικρόφωνα σχολιασμού της Eurovision μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη για ακόμη μια φορά, μιας και το δίδυμο αυτό είναι πολύ αγαπητό στον κόσμο.

Η ίδια λοιπόν αναφέρθηκε στην συνεργασία και τη φιλία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη αλλά και στις δηλώσεις του για τα ομοφοβικά σχόλια.

Τι ανέφερε η Μαρία Καζάκου για τον Καπουτζίδη και τις δηλώσεις του για τα ομοφοβικά σχόλια

«Με τον Γιώργο περνάμε πολύ ωραία, είμαστε συνέχεια μαζί, για πολλές μέρες, όλη την ημέρα. Από το 2013 έχουμε γίνει φίλοι και εκτός δουλειάς, οπότε αυτό βοηθάει πολύ. Τον Γιώργο τον αγαπάω πολύ».

Είχα ζητήσει από πριν όλη αυτή την ιστορία και είχαμε συμφωνήσει να βγει και να πει αυτό που σκέφτηκε. Δεν ήξερα ποια στιγμή θα το σχολιάσει. Επειδή τα σημεία που πρέπει να μιλήσουμε είναι πολύ περιορισμένα, είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Όπου υπάρχει ελεύθερο θέμα, έχουμε συζητήσει από πριν προς τα που θα το πάμε το θέμα».

Ο Καπουτζίδης ξεσπά για τα ρατσιστικά σχόλια που δέχεται

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε τη Δευτέρα 16/5 στο Πρωινό και θέλοντας να πάρει θέση για ένα σχόλιο πλήρως ρατσιστικό και ομοφοβικό, το οποίο είχε ακούσει ο ίδιος στο παρελθόν κατά την παρουσίαση της Eurovision σχετικά με την σεξουαλικότητά του. Ο ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά και εντελώς απελευθερωμένα για τις ερωτικές του προτιμήσεις και συχνά αυτό αποτελεί πηγή πικρόχολων σχολίων.

Ο ίδιος δεν το βάζει κάτω αντιθέτως βγαίνει και μιλάει δημόσια για όλα αυτά θέλοντας με τον τρόπο του να βοηθήσει ομοφυλόφιλα άτομα να μην νιώθουν περίεργα και παράλληλα με τη δράση του να παρεμποδίσει όσο το δυνατόν γίνεται αυτό, τα άτομα που δυσκολεύονται ως προς την αποδοχή τους να εκφράζονται με ρατσιστικά σχόλια.

«Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα.

Το 2006, όταν παρουσίαζα την Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα της Eurovision και εννοείται είχε πει αδερφή και αδερφάρα, ότι βλέπω την Αννούλα, είχε πει όξω που… και άσχημε και διάφορα άλλα. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά».

Σχετικά με το σχόλιο που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή Σήμερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας».

Γιώργος Καπουτζίδης