Πένθος για την Ασπασία Τζιτζικάκη

Έφυγε από την ζωή αγαπημένο της πρόσωπο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πένθος για την Ασπασία Τζιτζικάκη

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνει η Ασπασία Τζιτζικάκη καθώς έφυγε από την ζωή η μητέρα της. Τη δυσάρεστη αυτή είδηση την έκανε γνωστή μέσα από το facebook ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, ενώ πολύ δύσκολες ώρες βιώνει και η Ναστάζια Μητροπούλου.

Η ανάρτηση για την απώλεια της μητέρας της Ασπασίας Τζιτζικάκη

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη, για την απώλεια της μητέρας της αγαπημένης φίλης, συναδέλφου και σπουδαίας καλλιτέχνιδας, Αντιδημάρχου Παλλήνης, Ασπασίας Τσιτζικάκη. Ήταν για μένα αλλά και για όλους, συγκινητική και σπουδαία η χθεσινή, καλλιτεχνική της εμφάνιση, στην εκδήλωση του Δήμου Παλλήνης, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, λίγες μόνο ώρες μετά τον θάνατο της μητέρας της. Πάντα πιστή στην τέχνη και το καθήκον της.
Στέκομαι στο πλευρό της ίδιας και της οικογένειάς της και συμπαραστέκομαι στο πένθος της.Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Εχθές, η Aspasia Tzitzikaki παρουσίασε δύο υπέροχα παιδικά παραμύθια. Η σπουδαία αφήγηση της κατάφερε να κρύψει τη συγκίνηση της. Ίσως, ήταν λίγο εμφανής στο τέλος. Στο χειροκρότημα μάθαμε ότι το μεσημέρι έχασε τη μητέρα της.

Όπως μου είπε η ίδια, η μητέρα της, η κα Μαρίνα, δεν θα ήθελε με τίποτε το συγκεκριμένο κοινό να χάσει αυτά τα δύο διδακτικά παραμύθια. Αυτή η σκέψη έδωσε δύναμη στο καθήκον της τέχνης. Ήταν μία δυνατή στιγμή για όλους όσους ήμαστε εχθές στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης προς την αγαπημένη συνάδελφο για την απώλεια της μητέρας της», έγραψε ο Προέδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Παλλήνης.

Η Ασπασία Τζιτζικάκη, ανέβασε το τραγούδι «Στο ‘πα και στο ξαναλέω» κι έγραψε: «… στη μάνα μου».

Η ανάρτηση για την απώλεια της μητέρας της Ασπασίας Τζιτζικάκη

Ποια είναι η Ασπασία Τζιτζικάκη

Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Η πρώτη θεατρική της εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1985.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, συνεργάσθηκε με γνωστούς σκηνοθέτες του θεάτρου, ενώ έλαβε μέρος και σε διάφορα σίριαλ της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης που την κατέστησαν ιδιαίτερα δημοφιλή, όπως "Και οι Παντρεμένοι έχουν Ψυχή", "10 Λεπτά Κήρυγμα" κλπ.

Το 1993 πραγματοποίησε τολμηρή φωτογράφιση για λογαριασμό ελληνικού περιοδικού, επιβεβαιώνοντας ότι είναι μία από τις Ελληνίδες με τα μεγαλύτερα φυσικά στήθη.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε τηλεοπτικές σειρές της Κύπρου. Το 2010 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο νέο Δήμο Παλλήνης με τον συνδυασμό του Αθανασίου Ζούτσου.

Το 2015 συμμετείχε στον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη 2015 και σκηνοθέτησε την θεατρική ομάδα εφήβων του Δήμου Παλλήνης, ανεβάζοντας τον "Αρχοντοχωριάτη" του Μολιέρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα. Το 2016 συμμετείχε στον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη 2016 σκηνοθετώντας την θεατρική ομάδα ενηλίκων του Δήμου Παλλήνης και ανεβάζοντας στο ίδιοο μέρος τα έργα "Καυγάδες στην Κιότζια" του Κάρλο Γκολντόνι και "Συμπέθεροι από τα Τίρανα" των Ρέππα-Παπαθανασίου.