Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

«Θα μας βρει όλους απέναντι...» - Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου από τον Πάνο Καμμένο

Τι συνέβη;

«Θα μας βρει όλους απέναντι...» - Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου από τον Πάνο Καμμένο
News 17.05.2022 16:44
Από Ελένη Μήτση

Τις τελευταίες ώρες έχει κυκλοφορήσει μια δυσάρεστη είδηση κοινωνικού περιεχομένου και αφορά στο μέλλον του ''Χαμόγελου του Παιδιού'', καθώς επιδιώκεται το κλείσιμο σπιτιών ημερήσιας φροντίδας αλλά και μόνιμης διαβίωσης που υπαγορεύει η Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ.

Στην προσπάθεια του προέδρου Κώστα Γιαννόπουλου να ανατρέψει την κατάσταση, ο Πάνος Καμμένος έκανε μια οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μιας και συνηθίζει να ξεσπά με αυτόν τον τρόπο όταν δεν συντάσσεται με κάτι που συμβαίνει και ειδικά όταν αυτό έχει αποτύπωμα στην κοινωνία.

Η οργισμένη ανάρτηση του Πάνου Καμμένου

«Όποιος η όποια τολμήσει να κλείσει το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» θα μας βρει ΟΛΟΥΣ απέναντι …», έγραψε ο Πάνος Καμμένος.

View this post on Instagram

A post shared by Panos Kammenos (@kammenos.panos)

Η συνέντευξη τύπου για το Χαμόγελο του Παιδιού

Στο πλευρό του Οργανισμού, στάθηκαν με τον ανθρώπινο δήμόσιο λόγο τους πλήθος έγκριτων επιστημονικών προσωπικοτήτων που όλα αυτά τα χρόνια έχουν συνεργαστεί στην καθημερινότητα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διατυπώνοντας τις επιστημονικές, νομικές και κτιριολογικές ενστάσεις τους επί του θέματος, μεταξύ των οποίων:

Ο κ. Βασίλειος Μαρκής, επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Επίτιμο Μέλος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού».Η κα. Ξένη Δημητρίου, τ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου.
Ο κ. Μελέτης Μουστάκας, Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Ο κ. Ανδρέας Γραμματικός, Πολιτικός Μηχανικός.Ο κ. Γιάννης Δρίτσας, Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Πατρών. Ο κ. Θωμάς Μπαμπαλής, Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Marc Van den Reeck, τ. Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα και εθελοντής Επικεφαλής Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού. Ο κ. Mr. Juan Miguel Petit, former UN Special Rapporteur και Ο κ. Thomas Muller, Deputy Executive Director, ECPAT International.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος περιτριγυρισμένος από τα ενήλικα παιδιά που μεγάλωσαν στο «Χαμόγελο», φανερά συγκινημένος δήλωσε: «“Το Χαμόγελο του Παιδιού” είναι ο μόνος Οργανισμός στην Ελλάδα που είναι ενεργός 365 ημέρες τον χρόνο – 24 ώρες την ημέρα, υπηρετώντας τις υπηρεσίες πρόνοιας, τους δημόσιους φορείς, καλύπτοντας τα κενά και συχνά υποκαθιστώντας τες, καθώς είμαστε εκεί, όταν κανείς άλλος δεν είναι διαθέσιμος.

Τα βράδια, τις αργίες, τις γιορτές. Είμαστε εκεί στις πιο δύσκολες στιγμές. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είναι το σημείο αναφοράς για τους πολίτες, αλλά και τους δημόσιους φορείς, πάντα με τη συνεργασία της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων με τους οποίους έχουμε σταθερά πολύ καλή συνεργασία. Η περιουσία του “Χαμόγελου” είναι τα παιδιά του.

Αυτά τα παιδιά θα πειράξετε αν εφαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις που βασίζονται σε αυστηρούς αριθμούς και όχι στην ποιότητα ανατροφής και φροντίδας που χρειάζεται πραγματικά ένα παιδί» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος απευθυνόμενος προσωπικά στην κα Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για μία κόντρα με την κυβέρνηση, με την οποία έχουμε μία καλή συνεργασία, όπως και με τα αρμόδια Υπουργεία που καθημερινά συνεργαζόμαστε. Ζητάμε από τον κ. Πρωθυπουργό, επιστρέφοντας με το καλό από το ταξίδι του στις Η.Π.Α, να μας δει, και όχι μόνο να καταργηθεί αυτός ο αντισυνταγματικός νόμος, αλλά να θεσμοθετηθεί και να θωρακιστεί στην Ευρώπη και διεθνώς το “Χαμόγελο” ως κέντρο αναφοράς για κάθε παιδί που είναι σε ανάγκη ή κινδυνεύει.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλούμε όλους εσάς που καθημερινά στηρίζετε το έργο μας, και μας βοηθάτε να χαρίσουμε χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, να στηρίξετε τη μεγάλη Οικογένεια του “Χαμόγελου”, και μαζί να διαφυλάξουμε την πανελλαδική προσπάθεια αυτού του Οργανισμού που σήμερα έχει καταφέρει να αναγνωριστεί διεθνώς, και πριν από 27 χρόνια δημιουργήθηκε χάρη στο Όραμα του μικρού ιδρυτή του, του γιου μου Ανδρέα, ο οποίος σοφά μας προέτρεψε «Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ο Πάνος Καμμένος έχασε 55 κιλά χωρίς δίαιτα και μεγάλο κόπο - Η επέμβαση που τον άφησε μισό

"Το γεγονός ότι ζω είναι θαύμα" - Πολύ δύσκολες ώρες για τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου

Share