«Από αυτούς που μου έκαναν κακό...» - Η Φωτεινή Πιπιλή αποκαλύπτει για τα εμπόδια στην καριέρα της

«Έχω φάει το βρίσιμο της αρκούδας»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Από αυτούς που μου έκαναν κακό...» - Η Φωτεινή Πιπιλή αποκαλύπτει για τα εμπόδια στην καριέρα της

Μετά την Κάτια Ταραμπάνκο, η Φωτεινή Πιπιλή παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα, το πρωί της Τετάρτης 18/5, και μίλησε για τις εκπομπές στις οποίες συμμετείχε ανά τα χρόνια, για την πορεία της ως βουλευτής, αλλά και για την θρυλική συνάντηση με την Τζάκι Κέννεντυ και τον γιο της.

Η ίδια ανέφερε πως ο ρόλος της ως η πρώτη γυναίκα ρεπόρτερ στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερος, καθώς εκείνη την εποχή ο κόσμος δεν πίστευε στα μάτια του και θεωρούσε πως όσοι έβγαιναν στην τηλεόραση δεν ήταν πραγματικοί. Τόνισε, επίσης, πως βρέθηκαν πολλά εμπόδια στον δρόμο της, ωστόσο κατάφερε α τα ξεπεράσει και όσοι προσπάθησαν να την εξαφανίσουν, σήμερα είναι εκείνοι απόντες από το προσκήνιο.

Οι δηλώσεις της Φωτεινής Πιπιλή

«Ήμουν η πρώτη γυναίκα ρεπόρτερ στην ελληνική τηλεόραση, σε ιδιωτική παραγωγή του Νίκου Μαστοράκη, ανάμεσα σε 35-40 άνδρες. Στην τηλεόραση τότε μας έπιαναν τα χέρια. Ένας άνδρας στην Ερμού μας έπιασε και μας ρώτησε αν είμαστε ζωντανοί όσοι βγαίνουμε στην τηλεόραση. Δε θέλω και δε δίνω το έναυσμα να ασχοληθούν με την προσωπική μου ζωή. Κανείς δεν κουτσομπολεύει αν δεν του δώσεις εσύ την πρώτη τροφή», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Υπήρξαν άνθρωποι που προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιτυχία μου. Σε όλα τα επαγγέλματα φθονούν και σε “καρφώνουν”. Από όλους αυτούς που μου έκαναν κακό, εγώ επέζησα και όλοι αυτοί εξαφανίστηκαν.

Η πολιτική με στρεσάρισε, από το 2011 έως το 2014 δεν είχα μπει στο μετρό, θα χιμούσε ο κόσμος επάνω μου. Υπήρχαν μεγάλα προβλήματα. Έχω φάει το βρίσιμο της αρκούδας την περίοδο των αγανακτισμένων, πέφτανε κάτι αυγά, πέτρες στο αυτοκίνητο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αισθάνθηκα μια ενόχληση, πήγα αμέσως στον Ευαγγελισμό, διαπίστωσαν πρόβλημα στην καρωτίδα μου και έκανα χειρουργείο, μετά από δύο ημέρες ήταν όλα καλά. Πολλές φορές βάζω νερό στο κρασί μου, δεν μπορείς να τσακώνεσαι συνέχεια. Αν τσακωθώ βέβαια το κάνω πολύ ωραία, επιθετικά, δυνατά και to the point.

Αν θέλω να κρίνω κάποιον το λέω κατάμουτρα και δημόσια, αν δε συμπαθήσω κάποιον δε λέω ούτε καλημέρα. Έφυγα από την τηλεόραση γιατί ήθελαν πολύ τραλαλά, εγώ δεν ήμουν ούτε της νοοτροπίας αυτής, ούτε της ηλικίας τότε, και σταδιακά μπήκα στην πολιτική. Συνεχίζω και γράφω, βέβαια, κανονικά».

«Η καλύτερή μου φίλη ήταν παντρεμένη με διπλωμάτη. Ήμουν στο Νέο Δελχί και έκατσα δίπλα στην Τζάκι Κέννεντυ και τον κούκλο γιο της και είχαμε πιάσει την κουβέντα. Δύο μέρες πριν τον είχα πετύχει να κάνει τζόκινγκ. Τους έβγαλα και αποκλειστικές φωτογραφίες», κατέληξε.

«Βγαίνει κάθε κακομοίρα...»

Η Φωτεινή Πιπιλή βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Στούντιο 4 και μίλησε για την προσωπική της ζωή και τον γάμο της, για την ιστορία του επιθέτου της, αλλά και για όσους γίνονται διάσημοι και κάνουν καριέρα δημοσιεύοντας διαρκώς τα προσωπικά τους.

Η δημοσιογράφος έχει ασχοληθεί έντονα και με την πολιτική και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για τον λόγο αυτό έχει δεχθεί και επίθεση από υποστηρικτές της τρομοκρατικής παράταξης της Χρυσής Αυγής.

«Εγώ ονομάζομαι Φωτεινή Ανδρέου Πιπιλή απλώς δεν πέρναγε το επίθετο μου γιατί ο αδελφός του πατέρα μου ήταν ήδη σε περιποίηση από την Χούντα και ο άλλος μου ο θείος ο στρατηγός. Εγώ είχα με την ιδιωτική παραγωγή επαφή για αυτό και μου είπαν ότι «είναι λίγο δύσκολο αυτό το επίθετο και θα έχεις ντράβαλα οπότε δεν ήξερε κανείς ποια είμαι», είπε αρχικά η δημοσιογράφος.

Και συμπλήρωσε: «Ο μπαμπάς μου λέγεται Ανδρέας και εγώ είμαι η Φωτεινή Ανδρέου Πιπιλή. Για λόγους εκείνης της εποχής παρέμεινε το δεύτερο. Υπήρξα για 10 χρόνια παντρεμένη, δεν είχα αλλάξει ποτέ μα ποτέ ταυτότητα».

Στη συνέχεια, ξέσπασε: «Βγαίνει κάθε κακομοίρα και λέει τον πόνο της ψυχής της στις τηλεοπτικές εκπομπές και τα περιοδικά. Για τον έρωτα της ζωής της, τον άνδρα της ζωής της, τον προηγούμενο άνδρα της ζωής της, τον μελλοντικό άνδρα της ζωής της.

Μετά, αφού δημιουργεί όλο αυτό το κλίμα και τα λέει όλα, διαμαρτύρεται που στο τάδε περιοδικό ή στην τάδε εφημερίδα την κυνηγούν οι παπαράτσι για να την βγάλουν φωτογραφία. Μα αφού έχει στήσεις μια ολόκληρη καριέρα με τα προσωπικά σου γιατί και ο παπαράτσι να μην κάνει τη δουλειά του; Είναι μυστικά που πρέπει να τα κρατάς».