«Συγκρίνουμε δηλαδή τι;» - Απίστευτο ξέσπασμα της Φαίης Σκορδά στο Πρωινό

Αφορμή στάθηκαν κάποιες δηλώσεις

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Συγκρίνουμε δηλαδή τι;» - Απίστευτο ξέσπασμα της Φαίης Σκορδά στο Πρωινό

Την Τετάρτη 18/5 στην εκπομπή Πρωινό, προβλήθηκαν δηλώσεις του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, σχετικά με την συνέχεια της δίκης και την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας η οποία κατηγορεί τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού, με τη Φαίη Σκορδά να παίρνει το λόγο και να απαντά σχεδόν εκνευρισμένη με τα όσα ακούει.

Όσα ανέφερε ο δικηγόρος και η απάντηση της Σκορδά

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της κατάθεσης της δεύτερης καταγγέλλουσας στη δίκη, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για στοιχεία θεατρικότητας. «Περιέγραψε γενετήσιες πράξεις που παρά τη θέλησή της έκανε σε βάρος της ο Πέτρος Φιλιππίδης. Κι όταν της είπαμε ποια είναι τα στοιχεία, πάνω στα οποία μπορούσε να σταθεί ώστε να τεκμηριώσει το αφήγημά της, είπε ότι δεν έχει κανένα μα κανένα στοιχείο. Το βίωμα του βιασμού είναι τόσο ισχυρό που δε μπορεί να μην το μοιραστείς με τους ανθρώπους που αποτελούν την οικογένειά σου».

«Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ έχουμε μία υπόθεση με χρονοκαθυστέρηση πάνω από 12 χρόνια, χωρίς κανένα στοιχείο και ο άλλος κρατείται προσωρινά. Και σε αντίστοιχη περίπτωση, η κοπελίτσα στη Θεσσαλονίκη σε 2 ημέρες τον κατήγγειλε, έγιναν έρευνες από όλες τις υπηρεσίες και η εισαγγελική λειτουργός λέει ότι η καταγγελία της είναι ψευδής. Δύο μέτρα και δύο σταθμά» πρόσθεσε λίγο αργότερα, ενώ αναφέρθηκε και στον πλειστηριασμό του σπιτιού της οικογένειας Φιλιππίδη.

Η Φαίη Σκορδά έγινε «έξω φρενών» με τις δηλώσεις του γνωστού δικηγόρου και το εξέφρασε στον «αέρα» της εκπομπής.

«Είναι ανεπίτρεπτη η σύγκριση που έκανε ο κ. Δημητρακόπουλος. Συγκρίνουμε δηλαδή τι; Μία υπόθεση της Μπίκα στη Θεσσαλονίκη με όλο αυτό που έγινε, που κρατάμε σαφώς αυτό που αποφάνθηκε το δικαστήριο, το συγκρίνεις με τι; Παίρνεις αυτό γιατί θα μας βοηθήσει υποσυνείδητα σε άλλες υποθέσεις; Δεν είναι όλα μέσα στο ίδιο τσουβάλι.

Επειδή έγινε εκείνο ότι όσοι καταγγέλλονται για βιασμό, θα πρέπει να το βλέπουμε και διαφορετικά; Επειδή εκείνη η υπόθεση μπήκε στο αρχείο; Τι θες να περάσεις κάνοντας τη σύγκριση δημόσια;» αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος η Φαίη Σκορδά και πρόσθεσε: «Τότε για ποιον λόγο παγκοσμίως να υπάρχει το #metoo και να λέμε δεν λένε ό,τι τους συνέβη γιατί φοβούνται και ντρέπονται;

Αν κάποιος σε βιάσει, νιώθεις ενοχές να βγεις να το πεις, δεν το καταλαβαίνουν. Το ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, το ακούω. Δηλαδή, αν η προηγούμενη υπόθεση είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, θα έμπαινε στην ίδια πρόταση;».

Ανατριχιαστικές πληροφορίες για τη δεύτερη καταγγέλλουσα του Φιλιππίδη

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να παρθεί απόφαση για το μέλλον του ηθοποιού, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των γυναικών, που το καταγγέλλουν για βιασμό εν ώρα εργασίας. Μετά την κατάθεση της δεύτερης γυναίκας, η οποία χρειάστηκε να μιλήσεις σε δύο φάσεις, μιας και ήταν φανερά συντετριμμένη και δε μπορούσε να ολοκληρώσει την κατάθεσή της.

Η Φωτεινή Πετρογιάννη μάλιστα, μέσα από το Πρωινό την Τετάρτη 18/5 αποκάλυψε πως γνωρίζει φιλικά την ηθοποιό, που αναφέρεται ως δεύτερη καταγγέλλουσα αλλά δε θέλει να μιλήσει ονομαστικά για εκείνη. Από την επαφή ωστόσο και την επικοινωνία, που έχουν επιβεβαιώνει πως όντως είναι σε πολύ δύσκολη θέση και είναι φανερά συγκλονισμένη, τώρα που είναι στη διαδικασία να περιγράφει τα όσα πέρασε.

«Έχουμε μία επικοινωνία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι ρεπορτάζ, είχε τύχει να συνομιλήσω μαζί της στο πλαίσιο ενός άλλου θέματος κάποια στιγμή και έγιναν όλα αυτά μετά, και είδαν το φως της δημοσιότητας όσα καταγγέλλει. Η ίδια δε μου έχει ζητήσει ποτέ να πω κάτι εδώ ή να μεταφέρω κάτι.

Ερωτήθηκε από το δικαστήριο αν ποτέ έχει επικοινωνήσει κάποιος δημοσιογράφος μαζί της κατά το παρελθόν. Εγώ στο παρελθόν είχα βρει τη συγκεκριμένη γυναίκα γιατί συνεργαζόταν με κάποιον άλλον άνθρωπο, πέρσι στις αρχές αυτής της ιστορίας. Είχα επικοινωνήσει μαζί της για να μου πει την εμπειρία της αναφορικά με τον άλλον άνθρωπο που δεν θέλω να πω το όνομά του.

Μου είχε πει ότι η συνεργασία τους ήταν εξαιρετική και ξεκινήσαμε να έχουμε μία επαφή γι’ αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς να μου κατονομάσει ποτέ τον Πέτρο Φιλιππίδη. Είναι συντετριμμένη, είναι πιεσμένη και φορτισμένη, όπως καταλαβαίνετε δε μπορεί να ακούει όσα συμβαίνουν και της είναι ήδη δύσκολο να βγει στο βήμα και να πει την αλήθεια της. Εμένα στο τηλέφωνο χθες αυτή η γυναίκα έκλαιγε. Και δεν θέλω να πω τίποτα άλλο γι’ αυτή την ιστορία. Θα μπορούσε να έχει λιποθυμήσει και στο τηλέφωνο που μιλούσαμε».