«Όταν ήμουν ανήλικος, με είχαν...» - Ο Γιώργος Καφετζόπουλος αποκαλύπτει ένα άγνωστο περιστατικό

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Όταν ήμουν ανήλικος, με είχαν...» - Ο Γιώργος Καφετζόπουλος αποκαλύπτει ένα άγνωστο περιστατικό

Ο Γιώργος Καφετζόπουλος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα, το πρωί της Τετάρτης 18/5, και προχώρησε σε δηλώσεις για τον πατέρα του, Αντώνη Καφετζόπουλο, ο οποίος εξήγησε όσα ανέφερε για την Νατάσα Μποφίλιου, για τα παιδικά του χρόνια, αλλά και για την σύλληψή του πριν από λίγα χρόνια.

Ο ηθοποιός ανέφερε πως ασχολήθηκε με την υποκριτική εξαιτίας του πατέρα του, παρόλο που στα πρώτα του βήματα δεν ήθελε να παραδεχτεί στον περίγυρό του ποια ήταν η σχέση τους. Τα παιδικά του χρόνια, πέρα από τον χωρισμό των γονιών του ήταν πολύ όμορφα, ενώ δεν έλειπαν από το σπίτι τους οι ζαβολιές και τα πειράγματα ακόμα και σε ξένους.

Ανέφερε, ακόμη, και ένα περιστατικό που κανείς δεν φανταζόταν. Πριν ενηλικιωθεί, τον είχαν συλλάβει αστυνομικοί, αλλά όλα πήγαν καλά και τελικά αθωώθηκε.

Η αποκάλυψη του Γιώργου Καφετζόπουλου για την σύλληψή του

«Η υποκριτική μου άρεσε λόγω του πατέρα μου. Παλιά που με ρωτούσαν δεν το παραδεχόμουν, και δεν έλεγα και ότι είμαι γιος του Αντώνη Καφετζόπουλου. Τη δουλειά του πατέρα μου την είχα σαν πλάκα. Με τον πατέρα μου πάνω στη σκηνή μου έφυγε το άγχος, με βοήθησε, αισθάνομαι κάτι αστείο. Ξενίζει το χαλαρό μου στυλ, ίσως κάποιος να ήθελε να δείχνω ότι είναι τέλεια μαζί του», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είχαν χωρίσει οι γονείς μου στα 5 μου, αλλά είχαν καλή σχέση και σέβεται ο ένας τον άλλο, έχω περάσει πολύ ωραία παιδικά χρόνια. Στην εφηβεία ήμουν πολύ ζωηρός, που έφτανα στο όριο, αλλά όχι αληταράς. Μικρός πετούσα από το μπαλκόνι πράγματα σε ανθρώπους, φρούτα, αυγά.

Με σωφρόνισαν όταν έκανα τέτοιες βλακείες. Είχα ρίξει πέτρα από το μπαλκόνι σε ένα μηχανάκι και ήρθε στο σπίτι ο άνθρωπος και ο πατέρας μου έδειξε εμένα και είπε “αυτός το έκανε”. Όταν ήμουν ανήλικος με είχαν συλλάβει, μετά αθωώθηκα. Δε θα είχαν βγει τα στοιχεία μου στη φόρα αλλά έγινε λόγω του πατέρα μου».

Και έκλεισε την συνέντευξη, λέγοντας: «Έχω κάνει ψυχοθεραπεία, και με βοήθησε πολύ. Η μητέρα μου κι εγώ έχουμε φιλικές σχέσεις με την πρώην σύζυγο του πατέρα μου, τη Φαίη Κοκκινοπούλου. Για την ανάρτηση του πατέρα μου για την Μποφίλιου θα με ενοχλούσε αν είχε μιλήσει άσχημα, φασιστικά ή σεξιστικά».

«Με είχαν πιάσει τα κλάματα...»

Ο Γιώργος Καφετζόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Secret μίλησε για τον ρόλο του στην παράσταση που πρωταγωνιστεί «Να γιατί πεθαίνω, σύντροφοι!» στο θέατρο Αλκμήνη, αλλά και για τις δυσκολίες που έχει βιώσει ως ηθοποιός.

Είναι ένας ηθοποιός της νέας γενιάς που ως παιδί έχει ζήσει από πολύ κοντά τις παλιές, καλές εποχές της τηλεόρασης, ωστόσο λόγω των επιτυχιών του πατέρα του, έχει βιώσει αρκετές δυσκολίες στον επαγγελματικό τομέα.

Τον ενδιαφέρει πολύ η συγγραφή σεναρίων και έχει ήδη γράψει το πρώτο του έργο, που θα ανεβάσει σύντομα στη σκηνή, με πρωταγωνιστή τον πατέρα του.

«Το έργο είναι πολύ σουρεαλιστικό. Γιατί από τη μια είναι αστείο, αλλά από την άλλη θίγει πολύ σοβαρά θέματα, όπως η ανεργία και η αυτοκτονία. Υποδύομαι έναν άνεργο, που πείθεται να αυτοκτονήσει από ανθρώπους του περιβάλλοντος του, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τον θάνατο του», ανέφερε αρχικά ο ίδιος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει πολύ η σύνδεση. του έργου με το σήμερα και την ανεργία, γιατί έχω περάσει κι εγώ από αυτήν τη φάση. Ο Σαμιόν είναι ένας ασήμαντος άνθρωπος, που η προοπτική της αυτοκτονίας του τον κάνει διάσημο, γιατί όλοι τον κάνουν να νιώσει σπουδαίος. Έχω βιώσει την ανεργία όπως όλοι μας.

Αντώνης και Γιώργος Καφετζόπουλος

Τα τελευταία χρόνια κάποιες καταστάσεις έχουν θολώσει πολύ τα πράγματα στη δουλειά μας. Τώρα οι καλλιτέχνες κοιτούν μόνο το πώς θα επιβιώσουν. Στην απόφαση μου να γίνω ηθοποιός έπαιξε μεγάλο ρόλο η επίδραση του πατέρα μου, γιατί μέχρι τα 14 μου πήγαινα συνέχεια μαζί του στις πρόβες και στα γυρίσματα. Στην εφηβεία και μέχρι τα 22 που μπήκα στη δραματική σχολή δεν με ενδιέφερε ο χώρος.

Προτιμούσα να πηγαίνω στο γήπεδο παρά στο θέατρο. Πάντα μου φαινόταν τέλεια αυτή η δουλειά. Ο πατέρας μου με έβαζε να παίζω σε κάποιες μικρές σκηνές στην τηλεόραση. Σε μια σκηνή κάποτε, όταν ήμουν 8 ετών, με είχαν πιάσει τα κλάματα, γιατί δήθεν με είχαν απαγάγει και ο ηθοποιός που το έκανε έπρεπε να είναι λίγο απότομος μαζί μου. Είναι και η νονά μου ηθοποιός, η Γιώτα Φέστα, η οποία ήταν πολύ κοντά μου».

Όσον αφορά το σενάριο της παράστασης που γράφει, είπε: «Είναι ένα έργο γκάνγκστερ, αλλά με ενδιαφέρουν κι άλλα θέματα. Επειδή έχω μεγαλώσει στο κέντρο, μου αρέσει πολύ η Αθήνα και εμπνέομαι πολύ από τον κόσμο που παρατηρώ στον δρόμο. Αλλά τώρα όλες οι πληροφορίες βγαίνουν δυστυχώς από τα social media. Είναι όλοι με ένα κινητό στο χέρι.

Δεν μου αρέσει πάντα να ξέρω τι υπάρχει πίσω' από τα πράγματα. Προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου, για να μπορώ να αντεπεξέρχομαι. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι ζούμε μια παράνοια, καθώς κάποιοι άνθρωποι τρώνε βόμβες αυτήν τη στιγμή».