«Πρέπει να έχουν συγκεκριμένες δομές και...» - Η Δόμνα Μιχαηλίδου για το σάλο με το Χαμόγελο του Παιδιού

Έχει προκληθεί αναβρασμός με το θέμα

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Πρέπει να έχουν συγκεκριμένες δομές και...» - Η Δόμνα Μιχαηλίδου για το σάλο με το Χαμόγελο του Παιδιού

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έχει δημιουργηθεί μεγάλος αναβρασμός μετά την υπουργική απόφαση που ψηφίστηκε και έχει ως αποτέλεσμα των έλεγχο όλων των δομών που προσφέρουν υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων, και τις υπόνοιες που δημιουργήθηκαν σχετικά με το Χαμόγελο του Παιδιού, και πάνω σε αυτό τοποθετήθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Καλεσμένη στο Καλημέρα Ελλάδα η Δόμνα Μιχαηλίδου

Οι κανόνες της υπουργικής απόφασης επηρεάζουν σε άμεσο βαθμό το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο όλα αυτά τα χρόνια προσέχει και συμβάλλει στην προστασία των παιδιών.

Την Τετάρτη 18/5 λοιπόν καλεσμένη στο Καλημέρα Ελλάδα ήταν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να απλοποιήσει τη σκέψη της υπουργικής απόφασης, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Στο μεταξύ ο Γιώργος Παπαδάκης αποκάλυψε το άγνωστο σκηνικό πίσω από τη δημιουργία του «Χαμόγελου» συγκινημένος, λέγοντας μάλιστα πως υπήρξε ιδρυτικό μέλος του οργανισμού.

Απίστευτη ένταση ανάμεσα στην Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Κώστα Γιαννόπουλο

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις δομές του Χαμόγελο του Παιδιού, το πρωί της Τετάρτης 18/5 στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Κώστα Γιαννόπουλο όσον αφορά το ζήτημα αυτό.

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε πως δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή, ωστόσο, σε τηλεφωνική σύνδεση ο ιδρυτής του οργανισμού εμφανίστηκε ενάντιος με το νέο νομοσχέδιο που «φοράει» εποπτεία σε ιδιωτικές δομές.

«Πάρθηκε απόφαση που κρίθηκε αντισυνταγματική από το δικαστήριο να αλλάζει η υπουργός διοικητικά συμβούλια. Εάν αυτό παραμείνει, ο κάθε υπουργός θα μπορεί να επεμβαίνει και να επιβάλλει πρόστιμα και φυλακίσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κ. Μιχαηλίδου υπαινίσσεται ότι δεν έχουμε κανόνες. Δεν μπορεί η υπουργός να αποφασίσει και να διατάζει τι θα αλλάζει» πρόσθεσε εκνευρισμένος ο ιδρυτής της δομής με την Κατερίνα Καινούργιου να προσπαθεί να δράσει σαν πυροσβέστης.

Με τη σειρά της η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι μέλημά της είναι η προστασία των παιδιών και ότι το μόνο που προσπαθεί είναι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για εκείνα.