«Κάθε φορά που ανεβαίνω στη σκηνή νιώθω...» - Η Αιμιλία Υψηλάντη σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη

«Ο Νίκος Κούρκουλος παρακολουθούσε τους μεγάλους ηθοποιούς όταν παίζανε»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Κάθε φορά που ανεβαίνω στη σκηνή νιώθω...» - Η Αιμιλία Υψηλάντη σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη

Το μεσημέρι της Τετάρτης 28/5 συνέντευξη στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» και τη Νάντια Ρηγάτου έδωσε η Αιμιλία Υψηλάντη. Η κορυφαία γνωστή ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου, που είχε μιλήσει και για τον Γιώργο Κιμούλη πρόσφατα, μίλησε μεταξύ άλλων, για την παράσταση «Η κυρία Κλάιν», στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και για τους Βουτσά και Κούρκουλο.

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της Αιμιλίας Υψηλάντη

«Κάθε φορά που ανεβαίνω στη σκηνή νιώθω σαν ανήμπορη. Είναι στη σκληρότητα του επαγγέλματος να παίζεις όταν έχεις χάσει δικό σου άνθρωπο. Όταν κάποιος ηθοποιός ανεβαίνει σε μηχανάκι λέω ότι “δεν επιτρέπεται”. Δεν έχουμε έναν Χορν και μια Λαμπέτη, σήμερα παίζουμε όλοι το ίδιο.

Ο Βουτσάς μού είχε πει ότι είχε μελετήσει όλους τους μεγάλους κωμικούς. Ο Νίκος Κούρκουλος παρακολουθούσε τους μεγάλους ηθοποιούς όταν παίζανε», είπε αρχικά η Αιμιλία Υψηλάντη.

Η Αιμιλία Υψηλάντη είπε στη συνέχεια: «Ένιωθα ότι είχα ένα πρόσωπο που “περνούσε”. Μια εβδομάδα αφού γέννησα έβαλα ένα φουστάνι και κάποιος μού σφύριξε με θαυμασμό. Μου έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά».

«Μεγάλα ονόματα θα είχαν καταρρακωθεί αν γινόταν το #Metoo στα 60s»

Το βράδυ της Τετάρτης 4/5 καλεσμένη στο «The 2Night Show», βρέθηκε η Αιμιλία Υψηλάντη. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων για το κίνημα #Metoo και τόνισε ότι αν υπήρχε κατά τη δεκαετία του 60 πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου θα είχαν χάσει την «αίγλη» τους, ενώ εξομολογήθηκε και τη δική της εμπειρία «χειραγώγησης» που δεν κατήγγειλε ποτέ.

«Πολλά και μεγάλα ονόματα θα είχαν καταρρακωθεί (αν το Me Too γινόταν τη δεκαετία του ’60). Ο άνθρωπος είναι ο ίδιος σε όλες τις εποχές. Όμως άλλο το έργο των ανθρώπων κι άλλο ο ίδιος ο άνθρωπος. Καταλαβαίνω τη σύνδεση που μπορεί μοιραία να γίνεται αλλά πρέπει να τα ξεχωρίζουμε.

Είναι μια καινούρια ημέρα για το ανθρώπινο είδος. Όλα αυτά υπάρχουν γιατί υπάρχει ο φόβος. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης όχι μόνο ο θύτης αλλά και το περιβάλλον που δεν βοηθά το θύμα και δεν σταματά τον θύτη» είπε η Αιμιλία Υψηλάντη.

«Σε εμένα έτυχε σε επίπεδο χειραγώγησης που του έχω πει. Ενός πολύ σημαντικού συναδέλφου, ο οποίος δεν είναι για να τον καταγγείλεις, γιατί θα μπορούσε να πει εγώ το έκανα για να γίνεις καλύτερη… Η ισότιμη σχέση κι ο αλληλοσεβασμός δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί» πρόσθεσε η Αιμιλία Υψηλάντη.