Ζήτησε την απομάκρυνση του Γιώργου Καπουτζίδη από την Eurovision - «Είναι επικίνδυνο ατόπημα»

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζήτησε την απομάκρυνση του Γιώργου Καπουτζίδη από την Eurovision - «Είναι επικίνδυνο ατόπημα»

Η φετινή Eurovision μπορεί να είχε μια προβλέψιμη νίκη, αυτή της Ουκρανίας, αλλά είχε πολλά ευτράπελα που ακολούθησαν στη συνέχεια. Και μπορεί οι περισσότεροι να στάθηκαν δίπλα στον Γιώργο Καπουτζίδη για το ομοφοφικό σχόλιο που δέχτηκε, ωστόσο αρκετοί ήταν και οι επικριτές του.

Ο πρώην πρόεδρος του OGAE ζήτησε από τον Καπουτζίδη να αποσυρθεί

Όμως μόνο ένας εξέφρασε ελεύθερα τη δυσαρέσκειά του προς την παρουσίαση του Γιώργου Καπουτζίδη, ενώ του ζήτησε και δημόσια να αποσυρθεί.

Αμέσως μετά το τέλος και της μετάδοσης του Β' Ημιτελικού ο πρώην πρόεδρος του OGAE, Αντώνης Καρατζίκος ήταν από τους πρώτους που εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για την παρουσίαση της βραδιάς κυρίως από τον Γιώργο Καπουτζίδη.

«Θα το πω όσο πιο αξιοπρεπώς μπορώ. Η παρουσίαση του σημερινού ημιτελικού ήταν απαράδεκτη. Νομίζω ο Γιώργος Καπουτζίδης πρέπει τελικά να αποσυρθεί. Δεν γίνεται να αλλάζουμε κανάλι για να αποφεύγουμε τον σχολιασμό. Παρασύρει και την Κοζάκου στην δική του ατμόσφαιρα που είναι λάθος, λάθος, λάθος. Η ΕΡΤ πρέπει κάτι να κάνει», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook

Ενώ τη δημοσίευσή του αυτή σχολίασε και στον αέρα της εκπομπής «Τι λες τώρα». «Η Σουηδία ήταν αυτό που έκανε την έκρηξη μέσα μου. Θεώρησα ότι αυτό ήταν ένα επικίνδυνο ατόπημα του Γιώργου, γιατί όταν σχολιάζεις τη συμμετοχή μίας χώρας, αυτά που λες μαθαίνονται και αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο.

Η ειρωνεία προς τη σουηδική συμμετοχή μπορεί να έχει γίνει γνωστή, και σίγουρα θα το έχουν μάθει οι Σουηδοί και κατ’ επέκταση οι Σουηδοί σχολιαστές. Αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στη δική μας προσφώνηση για την ελληνική συμμετοχή…», δήλωσε σχετικά ο Αντώνης Καρατζίκος Καρατζίκος.

«Φοβάμαι μην κάψει το μήνυμα»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα, το πρωί της Τετάρτης 18/5, και αναφέρθηκε στην δήλωση του Γιώργου Καπουτζίδη κατά την περιγραφή της Eurovision 2022 για το ομοφοβικό σχόλιο που δέχθηκε.

Ο ίδιος είχε προχωρήσει και σε ολόκληρη ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για το θέμα αυτό, ωστόσο θέλησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Ο μπασκετμπολίστας, ειδικότερα, δυσαρεστήθηκε με τις λέξεις που χρησιμοποίησε ο ηθοποιός "καλή" και "πετυχημένη", καθώς πιστεύει πως οι άνθρωποι που δεν έχουν τα ίδια ταλέντα με εκείνον αποκλείστηκαν μπορεί να αισθάνονται περιθωριοποιημένοι.

«Φοβάμαι μην κάψει το μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος εξηγώντας πως ο χρόνος που ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση δεν ήταν ο σωστός.