«Ποτέ δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε με...» - "Καταπέλτης" ο Δημήτρης Παπανικολάου για το σχόλιο Καπουτζίδη

Σε μία σπάνια τοποθέτησή του για θέματα άλλων

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ποτέ δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε με...» -

O Δημήτρης Παπανικολάου, πρώην προπονητής και κορυφαίος μπασκετμπολίστας, που έχει μιλήσει ανοιχτά για το σύνδρομο με το οποίο έχει διαγνωστεί τε τελευταία χρόνια, ενώ σπάνια τοποθετείται για καταστάσεις που δεν τον αφορούν, θέλησε να πει την άποψη του για το θέμα που έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες το σχόλιο που δέχτηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης αλλά και η απάντησή του.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου

«Δεν συνηθίζω να σχολιάζω άλλους γιατί χάνω δουλειά με τον εαυτό μου, καθώς και χάνω χρόνο σε πιο σοβαρά θέματα. Θα κάνω μια εξαίρεση. Ο κ.Καπουτζίδης μου είναι πολύ συμπαθής και θέλω να πιστεύω (και για ευνόητους προσωπικούς) λόγους ότι είμαι αντιρατσιστής ως εκεί που δεν πάει και σέβομαι την μοναδικότητα του καθενός. Αν με καλέσουν σε 100 εκπομπές θα μιλήσω 100 φορές για ένα θέμα σοβαρό που μπορεί να βελτιωθεί και όποιος θέλει να το δει καλώς, όποιος δεν θέλει αλλάζει κανάλι τόσο απλά.

Αν με καλέσουν όμως να σχολιάσω ένα αγώνα μπάσκετ θα σχολιάσω τον αγώνα μπάσκετ και θα μείνω σε αυτό. Επίσης ποτέ δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε με τους όρους έξυπνοι η πετυχημένοι. Υπάρχει κόσμος πχ που γεννήθηκε με νοητική στέρηση και δεν έχει αυτή την ευκαιρία» έγραψε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας στην ανάρτησή του.

'Καταπέλτης' ο Δημήτρης Παπανικολάου για Καπουτζίδη

«Το αδερφή δεν είναι πολύ βαρετό;» - Ο Μουτσινάς ''ξεσπάθωσε'' με την κίνηση του Καπουτζίδη

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει τις τελευταίες ώρες το ρατσιστικό σχόλιο που δέχτηκε ο Γιώργος Καπουζίδης με αφορμή την παρουσίαση, που κάνει κάθε χρόνο στη eurovision. H σεξουαλικότητα του ηθοποιού στάθηκε αφορμή για να λάβει ένα κακεντρεχές και πικρόχολο σχόλιο, για το οποίο μίλησε ανοιχτά και με τον τρόπο αυτό καταδίκασε την όλη στάση.

Πολλά ήταν τα πρόσωπα με δημόσιο λόγο, που βγήκαν να τον υποστηρίξουν, όπως η Ναταλία Γερμανού αλλά υπήρξαν και κάποιοι όπως ο Νίκος Μουτσινάς, που δήλωσε μέσα από την εκπομπή του, Καλό μεσημεράκι, πως έχει κουράσει το όζο ζήτημα και πως θα πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένες παλιακές φράσεις, που εξακολουθούν να θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό του καθενός.

«Ρε φίλε, αυτά δεν θα τελειώσουν ποτέ; Το αδερφή δεν είναι πολύ βαρετό; Είναι τόσο παλιακό το αδερφή. Είναι σαν να λες μπιντές. Είναι παλιά λέξη. Ο Γιώργος πολύ ωραία απάντησε, μπράβο του. Απλά δεν χρειάζεται κιόλας. Δηλαδή, πώς να στο πω; Κάποια στιγμή δε λες βαριέμαι να ασχοληθώ; Κάποιος εκεί πέρα που τόσο πολύ τον πείραξε, που είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης ότι δεν του άρεσε η Σουηδία που του είπε είσαι κακιά αδερφή.

Πολύ φρικτό. Τι να πεις; Κουράγιο, θα τα καταφέρουμε. Στη Μόσχα αδερφές μου».

Νίκος Μουτσινάς