«Μου έλεγαν ότι ο πατέρας μου πλήρωσε...» - Η εξομολόγηση του Φοίβου Παπαδάκη για τα κακεντρεχή σχόλια που δέχθηκε

Οι δύσκολες στιγμές στα παιδικά του χρόνια

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Μου έλεγαν ότι ο πατέρας μου πλήρωσε...» - Η εξομολόγηση του Φοίβου Παπαδάκη για τα κακεντρεχή σχόλια που δέχθηκε

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2night Show βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (18/5) ο Φοίβος Παπαδάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα άσχημα σχόλια που δεχόταν σε παιδική ηλικία λόγω του πατέρα του, Γιώργου Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα, ο Φοίβος αποκάλυψε πως τα παιδιά του έλεγαν ότι ο μπαμπάς του πλήρωσε για να μπει στο σχολείο που βρισκόταν, ενώ ξεκαθάρισε πως του ήταν δύσκολο να αφήσει αυτά τα σχόλια να περάσουν. Ο ίδιος άλλωστε πριν από λίγο καιρό είχε αποδεχθεί πως το επίθετό του είναι βαρύ.

Πιο αποκαλυπτικός από ποτέ ο Φοίβος Παπαδάκης

«Εγώ πήγα γυμνάσιο και λύκειο στη γερμανική σχολή Αθηνών. Είναι πολύ δύσκολο σχολείο, που για να μπεις στην έκτη δημοτικού, δίναμε πέντε τεστ. Απαιτούσαν πολύ διάβασμα και μελέτη. Εγώ εκείνη την περίοδο σαν παιδάκι διάβασα πάρα πολύ και πέρασα.

Τις πρώτες ημέρες στο σχολείο, που ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος κι αγχωμένος σε ένα νέο περιβάλλον, υπήρχαν κάποια λίγα παιδιά που μου έλεγαν ευθέως ότι ο πατέρας σου πλήρωσε για να μπεις στο σχολείο. Αυτό με ενόχλησε πάρα πολύ αλλά μου έγινε αμέσως μάθημα να ξέρω τι να παίρνω σοβαρά και τι όχι. Δηλαδή κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν από το ένα αυτί κι από το άλλο να βγαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Φοίβος Παπαδάκης.

«Από ένα σημείο και μετά είχα γίνει δημοσιογράφος χωρίς να το ξέρω»

Πριν από λίγο καιρό είδαμε τον Φοίβο Παπαδάκη να κάνει τα πρώτα του βήματα στην μικρή οθόνη καθώς είναι στο πλατό της εκπομπής «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον». Έτσι, ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στο «Τηλέραμμα» όπου μίλησε για όλους και για όλα καθώς από την άλλη δεν δίστασε να εξομολογηθεί το πως είναι να μεγαλώνεις όταν το όνομα του πατέρα σου είναι: Γιώργος Παπαδάκης.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Είμαι πολύ υπερήφανος γιος του Γιώργου Παπαδάκη, κατ’ αρχάς επειδή είναι εξαιρετικός πατέρας και κατά δεύτερον επειδή έχει υπάρξει ο καλύτερος δάσκαλος για μένα. Ήταν και είναι πάντα δίπλα μου και νιώθω πολύ τυχερός!.

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με 10 -στην κυριολεξία- τηλεοράσεις. Τα δελτία ειδήσεων ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Από ένα σημείο και μετά είχα γίνει δημοσιογράφος χωρίς να το ξέρω. Μοιάζω πολύ στον πατέρα μου. Είμαστε δυο άνθρωποι που κάνουμε παρέα, παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας, διότι γουστάρουμε ο ένας την παρέα του άλλου. Δύσκολο πράγμα σε μια σχέση πατέρα – παιδιού, αλλά σε αυτό είμαι πάρα πολύ τυχερός.

Και είμαστε και οι δύο πολύ δύσκολοι άνθρωποι, δύσκολοι περισσότερο για τους εαυτούς μας παρά για τους άλλους. Όταν λέω ότι είμαι υπερήφανος για τον πατέρα μου, το εννοώ με όλη μου τη δύναμη. Και είναι ίσως η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που μου αφήνει.

Με έκανε τον άνθρωπο που είμαι, τον άντρα που είμαι, τον φίλο που είμαι, τον σύντροφο που είμαι και ελπίζω τον δημοσιογράφο που δουλεύω καθημερινά να είμαι και να γίνω. Ο πατέρας μου ήταν και είναι ένας μαχητής, ένας μάγκας με την κυριολεκτική έννοια της λέξης».