Το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει για τα οστά του Ψάλτη - Οι δηλώσεις του Μπιμπίλα

«Δόθηκε και παράταση δύο χρόνων»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει για τα οστά του Ψάλτη - Οι δηλώσεις του Μπιμπίλα

Σάλος βλέπουμε να έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα οστά του Στάθη Ψάλτη καθώς έγινε γνωστό, πως ο Δήμος Ζωγράφου προέβη στην εκταφή του ηθοποιού, χωρίς την ενημέρωση των οικείων του. Η κόρη του πολύ αγαπημένου ηθοποιού, όταν εκ των υστέρων ενημερώθηκε για το τι συμβαίνει ξέσπασε πολύ έντονα.

Σε ζητήματα μνήμης, οι στιγμές αυτές είναι πολύ δύσκολες και αφού είδαμε τις εκπομπές και το κοινό να υπερασπίζεται την οικογένειά του σχετικά με το γεγονός, την Πέμπτη 19/5 μαθεύτηκε μέσα από το Mega Καλημέρα πως το δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως, για να αποφασιστεί, το που θα καταλήξουν τα οστά.

Το δημοτικό συμβούλιο Zωγράφου θα αποφασίσει για τα οστά του Στάθη Ψάλτη

«Σήμερα το δημοτικό συμβούλιο θα έχει ως θέμα τη μεταφορά των οστών του Στάθη Ψάλτη που ήδη φυλάσσονται σε ειδικό χώρο στο οστεοφυλάκιο. Τα οστά θα τοποθετηθούν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε οστεοθήκη που υπάρχει ήδη στο μαυσωλείο για τους διατελέσαντες δημοτικούς συμβούλους κλπ.», σημείωσε ο κ. Μετικαρίδης.

«Ο δήμαρχος είπε ότι έγινε προσπάθεια από το κοιμητήριο να επικοινωνήσουν με τους οικείους του Στάθη Ψάλτη. Αυτό δεν κατέστη δυνατό. Μετά το τέλος μιας κηδείας δίνεται έγγραφο στους οικείους που τους ενημερώνει για τα της διαδικασίας. Ο Στάθης Ψάλτης πέθανε το 2017. Το 2020 έκλεισε η τριετία και έπρεπε να δούμε τι θα γίνει με την εκταφή του. Δόθηκε και παράταση δύο χρόνων», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αφού δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία, πώς και δε σκέφτηκαν να καλέσουν σε εμάς; Οι άνθρωποι αλλάζουν τηλέφωνα συχνά. Θα είχε λυθεί το πρόβλημα. Η κόρη του Στάθη Ψάλτη σε συνεννόηση με εμάς, έχει σκεφτεί ότι καλό θα ήταν να μεταφερθούν τα οστά στο μαυσωλείο του Α’ νεκροταφείου, όπου φυλάσσονται τα οστά και άλλων ηθοποιών.

Θα πρέπει να μιλήσουν από το δήμο με την κόρη του Στάθη Ψάλτη για να παρθεί η τελική απόφαση, και να μην πάρει την απόφαση το δημοτικό συμβούλιο», ανέφερε από την πλευρά του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Τα οικονομικά δεν ήταν τακτοποιημένα...»

Στην εκπομπή Happy Day μίλησε το πρωί της Τετάρτης (18/5) ο Δήμαρχος Ζωγράφου, ο οποίος εξήγησε τι συμβαίνει με την εκταφή του Στάθη Ψάλτη, ξεκαθαρίζοντας πως κανένας από την οικογένεια του ηθοποιού δεν ασχολήθηκε με τις εκκρεμότητες που υπήρχαν.

«Ο Στάθης Ψάλτης ενταφιάστηκε στου Ζωγράφου στις 24/4/17, παρήλθε η ημερομηνία της ταφής στις 24/4/2 και παρέμεινε ως τις 16/5/22 χωρίς να εμφανιστεί κανένα ενδιαφέρον από την οικογένειά του για την εκταφή. Την προβλεπόμενη διαδικασία την ξέρουν αλλά τα οικονομικά δεν ήταν τακτοποιημένα», είπε μεταξύ άλλων.