«Θέλω να ξεφύγω, να ηρεμήσω» - Η πρώην παίκτρια του MasterChef Άλκηστις Αλεξάκη αποκαλύπτει για την απώλεια που βίωσε

Η ζωή της μετά το παιχνίδι

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Θέλω να ξεφύγω, να ηρεμήσω» - Η πρώην παίκτρια του MasterChef Άλκηστις Αλεξάκη αποκαλύπτει για την απώλεια που βίωσε

Την ώρα που ένας ακόμη κύκλος του MasterChef φτάνει στο τέλος του (δείτε εδώ την τελική 5άδα), η Άλκηστις Αλεξάκη, η σεφ που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο παιχνίδι, το πρωί της Πέμπτης 19/5 μίλησε στο Happy Day για τη ζωή της μετά το παιχνίδι και τα επαγγελματικά της σχέδια αλλά και την απώλεια στην οικογένειά της που την έκανε να αλλάξει πόλη.

Τι ανέφερε η Άλκηστις στην κάμερα της εκπομπής

«Θέλω να ξεφύγω, να ηρεμήσω και να δω τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία. Έχασα τον παππού μου στην Κρήτη, πριν από έναν χρόνο, έκανα κάποια ξεκινήματα για να κάνω κάτι δικό μου. Δεν μου βγήκε λόγω κορονοϊού και γραφειοκρατίας και με στενοχώρησε αυτό. Βλέπω ότι άλλοι κάνουν τα δικά τους πράγματα και χαίρονται, ενώ εγώ όχι»

«Το κομμάτι της δημοσιότητας ήταν τρομακτικό. Έρχεται κόσμος που δεν τον γνωρίζεις και σου ζητάει αυτόγραφα και φωτογραφία. Δεν σε αφήνουν να φας. Θα προχωράω ακόμα και τώρα στον δρόμο, και θα μου πουν “εσύ δεν είσαι η κρητικιά από το MasterChef;”» πρόσθεσε στη συνέχεια η Άλκηστις Αλεξάκη.

Η αποκάλυψη της Μαργαρίτας Νικολαΐδη ένα χρόνο μετά τη νίκη στο MasterChef

Καλεσμένη στην εκπομπή The 2night Show βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (17/5) η Μαργαρίτα Νικολαΐδη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της στο MasterChef και στο πόσο πολύ άλλαξε η ζωή της από τη μέρα που πήρε τον τίτλο (δείτε εδώ την μεγάλη επιστροφή της στην κουζίνα του ριάλιτι μαγειρικής).

«Η νίκη μου στο MasterChef άλλαξε τη ζωή μου 100%. Η ζωή άλλαξε αλλά οι συνήθειες δεν άλλαξαν, καλυτέρευσαν. Πολύ κι οικονομικά…

Θα καταφέρω να βγάλω σίγουρα νόστιμο φαγητό. Αλλά δεν έχω αναλάβει ποτέ χρέη σεφ στην κουζίνα, δεν έχω δουλέψει ποτέ σε μεγάλη κουζίνα, οπότε δεν ξέρω πως λειτουργεί όλο αυτό. Φοβάμαι να το κάνω ακόμα. Ίσως θα έπρεπε να το έχω κάνει ήδη, για να ξεπεράσω τον φόβο μου, αλλά δεν το έχω κάνει. Θα δείξει στο μέλλον. Θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν θα μπορούσα να το αναλάβω.

Υπάρχει αυτή η μάστιγα, που βγαίνουν από τη σχολή και τους λένε κατευθείαν σεφ. Δεν ξέρω είναι μόδα; Αλλά όλοι θέλουν να γίνουν σεφ, όχι μάγειρες… Εγώ τους λέω ότι με λένε πρώτα Μαργαρίτα και μετά η μαγείρισσα, όπως εσείς. Είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου πιο πάνω από κάποιον και να έχει περισσότερες γνώσεις από εμένα. Το ότι πήρα έναν τίτλο, δεν σημαίνει πως είμαι η πρώτη σεφ της Ελλάδας», είπε μεταξύ άλλων.

MasterChef Μαργαρίτα Νικολαΐδη