«Δε θα υπάρξει καμία μα καμία ''έκπτωση''...» - Έξαλλος ο γγ του υπ. Παιδείας για την αυτοκτονία του 14χρονου

Μετά την επίσκεψη του στο σχολείο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δε θα υπάρξει καμία μα καμία ''έκπτωση''...» - Έξαλλος ο γγ του υπ. Παιδείας για την αυτοκτονία του 14χρονου

Η πολύ πρόσφατη είδηση για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή στα Πατήσια έχει προκαλέσει για άλλη μια φορά ανησυχία στην κοινή γνώμη για τα συνεχή περιστατικά βίας, που εκδηλώνονται στην κοινωνία μας. Η υπόθεση έχει πάρει έκταση και μετά την ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού σειρά πήρε στην υπόθεση ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη 19/5 ο κ. Κόπτσης επισκέφτηκε το σχολείο του άτυχου μαθητή με σκοπό να προβεί σε μια επιτόπια παρατήρηση και να εξετάσει από κοντά το περιβάλλον του παιδιού. Υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία για το bulying, που είχε υποστεί και στις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στο protothema.gr τόνισε πως ό,τι υποπέσει στην αντίληψη του, δε θα το αφήσει έτσι.

Οι δηλώσεις του Γεικού Γραμματέα Υπουργείου παιδείας για την αυτοκτονία του 14χρονου στα Πατήσια

«Μελετάμε, διερευνούμε όλες τις περιπτώσεις με ανθρώπους που ανέλαβαν τις προκαταρκτικές έρευνες». Όπως είπε, πρόκειται για σοβαρά γεγονότα, που αν επιβεβαιωθούν, δεν θα υπάρξει «καμία μα καμία έκπτωση από το υπουργείο Παιδείας».

Νέο περιστατικό βίας από μαθητές μετά την αυτοκτονία του 14χρονου

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε σήμερα 19/5 το 14χρονο παιδί που έβαλε τέλος στη ζωή του στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Πατήσια. Με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη και τα ερωτηματικά γύρω από τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία να παραμένουν, νέα στοιχεία για τους συμμαθητές του έρχονται στο «φως».

Μόλις χθες, πέντε μαθητές του ίδιου σχολείου που πήγαινε το παιδί, ξυλοκόπησαν και απείλησαν με μαχαίρι μαθητές από άλλο σχολείο, σε σχολική εκδρομή στο Άλσος Βεΐκου.

Η αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ήταν ασήμαντη, αναφορικά με κάποιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, στη συμπλοκή, με κάποιους μαθητές να τραυματίζονται ελαφρά, κάποιος δεν δίστασε να τραβήξει ακόμη και μαχαίρι.

«Ό,τι έγινε στην εκδρομή, δεν έχει καμία σχέση με τον Μάκη. Κάτι παιδιά από το άλλο σχολείο κοίταζαν και πείραζαν την αδερφή ενός παιδιού και άλλες κοπέλες από το σχολείο μας. Πήγαμε να τους ζητήσουμε το λόγο και μετά πλακωθήκαμε. Δεν αφορά κανέναν τι έγινε χθες γιατί δεν έχει καμία σχέση με τον Μάκη. Δεν τον πειράξαμε εμείς» υποστήριξε μαθητής.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, λίγες μόλις ημέρες μετά τον ασφυκτικό θάνατο του 14χρονου Μάκη, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από περιστατικά βίας, αλλά και καταγγελίες για μαθητές που προσέρχονται οπλισμένοι στο σχολείο.

Εξωτερική φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ