Κάτω Πατήσια: «Μάκη ζεις και...» - Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 14χρονου

Συντετριμμένοι οι γονείς

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Κάτω Πατήσια: «Μάκη ζεις και...» - Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 14χρονου

Την Τετάρτη 18/5 η οικογένεια, οι φίλοι και οι συμμαθητές του 14χρονου Μάκη που έβαλε τέλος στη ζωή του, τον συνόδευσαν στην τελευταία κατοικία του σε κλίμα βαθιάς οδύνης, λέγοντάς του το ύστερο αντίο στον Ιερό Ναό του κοιμητηρίου στους Αγίους Αναργύρους.

«Μάκη ζεις, σ’ αγαπούσαμε και θα σ’ αγαπάμε για πάντα»

Με λευκά μπλουζάκια οι φίλοι του στην κηδεία, ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν την αυτοκτονία του, και οι γονείς του, βαθιά συντριμμένοι, συνοδεύουν το μικρότερο παιδί τους στην τελευταία του κατοικία. Οι συμμαθητές του επέλεξαν να τον αποχαιρετήσουν ντυμένοι όλοι στα λευκά κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο, ενώ υπάρχει ένα συγκινητικό μήνυμα στα στεφάνια «Μάκη ζεις, σ’ αγαπούσαμε και θα σ’ αγαπάμε για πάντα».

Θύμα bullying τελικά ο 14χρονος που αυτοκτόνησε - Τι αποκαλύπτουν οι μαθητές του

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την αυτοκτονία του 14χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια, όπου όπως αποκάλυψαν συμμαθητές, είχε πέσει θύμα bullying λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του, μέσα στο παιδικό του δωμάτιο, κάτι που είχε διαψεύσει αρχικά ο προπονητής του.

«Του πετούσαν νεράντζια στο σχολείο, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν “έλα να βγούμε σέντρα”, “θα σε μαχαιρώσω», είπε συγκεκριμένα ένας μαθητής.

«Ήταν πολύ ευγενικό και καλό παιδί, δεν πείραζε ποτέ κανέναν, ήταν από τα καλύτερα παιδιά που έχω δει, ήταν χαρά Θεού, γι’ αυτό είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι στο σχολείο», ανέφερε ένας άλλος.

Ένας άλλος μαθητής δήλωσε: «Του το έκαναν αυτό επειδή δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε κανένας από τους καθηγητές».

Όσον αφορά τώρα το «blackout challenge», το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται σχετικά με το τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία, τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο δεν γνωρίζουν αν συμμετείχε σε μια τέτοια “πρόκληση”.

Εξωτερική φωτογραφία: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI