Άννα Κορακάκη: Καταδίκη για τον εμμονικό θαυμαστή της - Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή

Το ακραίο περιστατικό που σημειώθηκε κοντά στο σπίτι της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άννα Κορακάκη: Καταδίκη για τον εμμονικό θαυμαστή της - Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή

Ένα «Γολγοθά» βίωνε τον τελευταίο καιρό η Άννα Κορακάκη, καθώς ένας άνδρας είχε εμμονή μαζί της, με αποτέλεσμα να την παρακολουθεί στο σπίτι της, στις προπονήσεις της και να της δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην προσωπική της ζωή.

Ένα περιστατικό στις 13 Ιουλίου του 2021, αποκάλυψε όσα βίωνε η Ελληνίδα αθλήτρια. Τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας κι ενώ η Άννα Κορακάκη εκείνο το διάστημα ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (δείτε εδώ τη θέση που κατέκτησε), ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως «θαυμαστής» της φέρεται να πυρπόλησε με εύφλεκτο υγρό το σταθμευμένο αυτοκίνητο τού συντρόφου της, ενώ από την φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε οκτώ ακόμη παρακείμενα τροχοφόρα οχήματα.

Κάμερες ασφαλείας από το σημείο του εμπρησμού (στην πόλη της Δράμας) τον «έδειξαν» να κινείται στην περιοχή και γι' αυτό κατέστη κατηγορούμενος για εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο και πράγματα. Ο γεωργιανής καταγωγής άνδρας που δήλωσε εργάτης σε λατομείο και αθλητής της πυγμαχίας, προφυλακίστηκε και παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καβάλας.

Εκτός από κακουργηματικό εμπρησμό τού αποδόθηκαν οι κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κατά συρροή, και της απειλής, κατ' εξακολούθηση, για την επίμονη παρακολούθηση και την συνεχή επιδίωξη να συναντήσει την παθούσα.

Άννα Κορακάκη εμμονικός θαυμαστής

Η ποινή του δικαστηρίου για τον εμμονικό «θαυμαστή» της Άννας Κορακάκη

Το Κακουργιοδικείο, τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, με συνέπεια ο δράστης να επιστρέψει στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Σε ό,τι αφορά την πράξη του εμπρησμού, οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή παρά μόνο για πράγματα, μετατρέποντας την κατηγορία στην πλημμεληματική της μορφή. Για τις άλλες δύο πράξεις κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε ότι έβαλε την φωτιά, ομολογώντας όμως ότι η συμπεριφορά του έναντι της αθλήτριας κινούνταν στα όρια της παρενόχλησης.

Εσωτερική φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

Λίγα λόγια για την Άννα Κορακάκη

Η Άννα Κορακάκη (Δράμα, 8 Απριλίου 1996) είναι Ελληνίδα σκοπεύτρια και ολυμπιονίκης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων και έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912, και η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των Ελληνικών Ολυμπιακών Ομάδων, που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και προπονητής της είναι ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης. Αθλείται στη σκοποβολή από το 2009 και σπουδάζει Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα η οποία έλαβε ως πρώτη λαμπαδηδρόμος την Ολυμπιακή Φλόγα μετά το άναμμα της για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 υπήρξε σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια. Στις συμμετοχές της στους αγώνες έλαβε την 6η θέση τόσο στο αεροβόλο πιστόλι από τα 10 μ. όσο και στο πιστόλι από 25 μ.