Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση στην Ελλάδα

Νοσηλευόταν στο Παρίσι το τελευταίο διάστημα

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση στην Ελλάδα
News 20.05.2022 12:06
Από Πέννυ Μαστοράκου

Ένα ακόμη σημαντικό άτομο του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 17/5 και βύθισε στη θλίψη όλη σχεδόν τη χώρα που τον ήξερε και τον αγάπησε για το έργο που αφήνει πίσω. Ο λόγος για τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών σε κέντρο αποκατάστασης όπου νοσηλευόταν στο Παρίσι.

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Συγκεκριμένα η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση μέγιστου Βαγγέλη Παπαθανασίου στην Ελλάδα ήταν στην εκπομπή “Σπίτι με το Mega” τον περασμένο Δεκέμβρη σε ένα αφιέρωμα για τον Σταμάτη Σπανουδάκη.

«Ελπίζω να βρεθούμε σύντομα μετά από αυτή την εισβολή ενός ξένου ιού και όλα τα πράγματα να πάνε πιο ομαλά. Και ό,τι αφορά την πατρίδα θέλει και μια ειδική συνείδηση. Σας φιλώ, με αγάπη, Βαγγέλης», είχε αναφέρει ο ίδιος.

«Σίγουρα ξέχασε την κουβέντα μας...»

Ο Αντώνης Κανάκης θέλησε να τον αποχαιρετήσει με μία πολύ συγκινητική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Αντώνης Κανάκης στην ανάρτησή του περιέγραψε την πρώτη φορά που συνάντησε τον μεγάλο συνθέτη και τα υπέροχα συναισθήματα που του άφησε.

«Μια βραδιά Πρωτοχρονιάς, κάπου στην δεκαετία του ’90, βρέθηκα στην δεξίωση της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

(Μη με ρωτάτε πώς… μεγάλη και αστεία ιστορία… ούτε εγώ κατάλαβα πώς βρέθηκα εκεί).

Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά, είναι ότι ένιωθα τελείως ξένος στην όλη ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Έψαχνα ανάμεσα στους καλεσμένους να βρω κάποια «συγγένεια» με κάποιον, μήπως και πω καμιά κουβέντα για κάτι που να με ενδιαφέρει.

Ξαφνικά, ο άνθρωπος που από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 με είχε μαγέψει και με είχε παρασύρει στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής, όχι μόνο εμφανίστηκε μπροστά μου, αλλά ήταν αυτός που πρώτος μου άνοιξε συζήτηση.

Για την επόμενη τουλάχιστον μία ώρα, μιλούσαμε ασταμάτητα και αποκλειστικά οι δυο μας για μουσική.

Ίσως τελικά, μέσα σε αυτή τη δεξίωση και παρά το τεράστιο εκτόπισμά του σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, ακόμα και αυτός, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, είχε την ίδια ανάγκη με μένα… να βρει κάποιον, οποιονδήποτε, και απλά να ανταλλάξει δυο λόγια για μουσική…

Αυτός σίγουρα ξέχασε την κουβέντα μας πολύ γρήγορα, εγώ πάλι ποτέ…»

Αντώνης Κανάκης Βαγγέλης Παπαθανασίου

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Συγκινεί το τελευταίο "αντίο" της ανιψιάς του, Ελένης

Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Share