«Δε μπορούσα να αγοράσω ούτε...» - Τα δύσκολα χρόνια για τον Κουδουνάρη πριν γίνει διάσημος

Το ''φέσι'' που έφαγε από γνωστό καλλιτέχνη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δε μπορούσα να αγοράσω ούτε...» - Τα δύσκολα χρόνια για τον Κουδουνάρη πριν γίνει διάσημος

Ο Στέλιος Κουδουνάρης έδωσε μια εξομολογητική συνέντευξη στο Πάμε Δανάη την Παρασκευή 20/5 και μεταξύ των όσων είπε συγκλόνισε με την αναφορά του στα δύσκολα χρόνια, που πέρασε μέχρι να φτάσει η καριέρα του στα ύψη, εκεί όπου τον έχουν συνηθίσει σήμερα να είναι.

Ο σχεδιαστής ρούχων μετά από κόπο και τις εμφανίσεις σε εκπομπές στην τηλεόραση έχει ομολογουμένως γίνει ευρέως γνωστός και αγαπητός από τον κόσμο. Παλιότερα όμως, όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα από τη Κύπρο τα πράγματα ήταν τόσο δύσκολα, όπως παραδέχτηκε, καθώς είχε φτάσει σε σημείο να δυσκολεύεται να αγοράσει ένα εισιτήριο λεωφορείου.

Οι δηλώσεις του Στέλιου Κουδουνάρη για δυσκολίες που έχει περάσει

«Έχει τύχει να ράψω ρούχα για κάποιον επώνυμο και δεν με πλήρωσε ποτέ. Πληγώθηκα πολύ όταν ένας καλλιτέχνης με τον οποία έκανα και παρέα δεν με πλήρωσε για τα ρούχα που του είχα ράψει. Την περίοδο των capital controls και ενώ είχε σχηματιστεί ένα μεγάλο υπόλοιπο, του ζήτησα να το τακτοποιήσει. Εκείνος μου απάντησε “τί λες ρε Στέλιο; Έχουμε capital controls και περιμένεις να πάρεις και λεφτά;”. Στενοχωρήθηκα πολύ, άλλα δεν το κυνήγησα καθόλου».

«Το επίθετο μου για την Κύπρο ήταν κάπως ασυνήθιστο και περίεργο. Το «Κουδουνάρης» μπορεί κάποιος να το ταυτίσει με τα κουδούνια, οπότε όταν ήμουν μικρός δέχτηκα bullying γι’ αυτό. Μία συμμαθήτρια μου, με είχε κάνει να νιώσω πολύ άσχημα, γιατί μου είχε πει ότι, στο γυμνάσιο θα μας φωνάζουν με τα επίθετα μας και θα γελάνε όλοι με το δικό μου. Το είπα στον πάτερα μου και μου απάντησε ότι, θα λένε «Κουδουνάρης» και όλοι θα καταλαβαίνουν για ποιόν μιλάνε. Τότε αισθάνθηκα μοναδικός».

«Είχα βιώσει μία περίοδο χωρίς καθόλου χρήματα, που δεν μπορούσα να αγοράσω ούτε εισιτήριο λεωφορείου. Έμπαινα στα λεωφορεία και στεκόμουν κοντά στην πόρτα ώστε αν μπει ελεγκτής να μπορέσω να φύγω γρήγορα».

«Ήταν μία πολύ κακή συμπεριφορά! Ήταν πάρα πολύ απαξιωτική απέναντι μου»

Καλεσμένος στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/9) ο Στέλιος Κουδουνάρης. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας -που πρόσφατα γιόρτασε τα γενέθλιά του- μίλησε για τα δύσκολα χρόνια πριν την ενασχόληση του με τον χώρο της μόδας.

«Στις δυσκολίες μου έδινε ώθηση να τις παλέψω το νεαρό της ηλικίας και η άγνοια κινδύνου. Όταν είσαι 20 και 25 δεν ζυγίζεις αυτά τα πράγματα, δεν αντιδράς και δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Πήγαινα όπως μου πήγαινε η κάθε μέρα χωρίς να έχω στόχο την επιτυχία όπως κάποιος μπορεί να την ορίζει σήμερα. Δεν ήταν αυτό καθόλου στο μυαλό μου.

Δεν τα έβαζα κάτω ποτέ παρά μόνο μία φορά. Ήταν μία πολύ κακή συμπεριφορά από ένα κατάστημα που προσπαθούσα να δειγματίσω και με είχε ταλαιπωρήσει πάρα πολύ. Μου είχε κλείσει 10 φορές ραντεβού, πήγαινα εγώ 10 φορές στο ραντεβού φορτωμένος με τα ρούχα και ταξί γιατί δεν οδηγούσα και στο τέλος, ενώ μου ζητούσε να πηγαίνω, ήταν πάρα πολύ απαξιωτική απέναντι μου. Είχα θυμώσει πάρα πολύ με αυτό. Πήγα σπίτι, είχα πετάξει τα ρούχα στο πάτωμα και τα πάταγα. Αυτό κράτησε δύο λεπτά. Μετά σηκώθηκα, τα σήκωσα, τα σιδέρωσα, τα άτμισα, έφυγε όλο από μέσα μου και έκτοτε δεν ξανάγινε τίποτα τέτοιο».