Δίκη Λιγνάδη: «Το έκανε πάνω μου και...» - Η σοκαριστική κατάθεση του 4ου μάρτυρα

Ο τρίτος ήταν ξανά απών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Λιγνάδη: «Το έκανε πάνω μου και...» - Η σοκαριστική κατάθεση του 4ου μάρτυρα

Όπως είχε ανακοινωθεί, η δίκη για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη θα συνεχιζόταν την Παρασκευή 20/5. Ο τρίτος μάρτυρας απουσίαζε από την προηγούμενη δίκη και παρέμεινε άφαντος και στην σημερινή. Έτσι η Πολιτική αγωγή ζήτησε την αποβολή του από την υπόθεση.

Εξαιτίας της απουσίας του δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί το e-mail με το οποίο ορίζεται ο Γ. Βλάχος ως δικηγόρο του προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ η έδρα έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του. Εάν εμφανιζόταν στην αίθουσα το ζήτημα δεν θα είχε δημιουργηθεί και η ροή θα συνεχιζόταν κανονικά. Έτσι, προχώρησαν στον τέταρτο μάρτυρα που αναφέρει δύο βιασμούς από τον σκηνοθέτη και η κατάθεσή του συγκλονίζει.

Η κατάθεση του 4ου μάρτυρα στη δίκη Λιγνάδη

Πολιτική Αγωγή: Σας ήθελε για καθαρίστρια; Για σεξουαλικό παιχνίδι, για βοηθό στις οντισιόν; Αυτά που έχετε καταθέσει. Συνεχίζατε να μένετε; Γιατί σας ήθελε, συγκάτοικο; Να μαγειρεύετε;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε αντάλλαγμα, ο άνθρωπος αυτός στην αρχή ήταν ευγενικός απέναντί μου. Δεν φαινόταν να θέλει ανταλλάγματα. Άλλαξε μέσα σ' αυτό το διάστημα. Μετά από αυτό η αίσθηση ήταν ότι κυριαρχούσε πάνω μου.

«Μονίμως η αίσθηση που είχα ήταν ότι εγώ το προκάλεσα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στη φορά που αρνήθηκε τον στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο, είπε πως τα κατάφερε να το κάνει, γιατί είχε περάσει «πολλές στιγμές κακοποίησης» και «δεν άντεχε άλλο αυτό το πράγμα», είπε στη συνέχεια.

Και πρόσθεσε: «Ο τρόπος που μου επιβαλλόταν και τις δύο φορές, έδειχνε ότι επιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχι εμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε…».

«Μας πρότεινε να συνευρεθούμε όλοι μαζί σεξουαλικά»

Το πρωί της Τετάρτης 11/5 ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καθώς οι δίκη του συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς αφού οι αποκαλύψεις που βγαίνουν στην επιφάνεια τον τελευταίο καιρό είναι άκρως καταιγιστικές. Κάπου εδώ επίσης να τονίσουμε πως κατηγορείται ότι έχει διαπράξει τέσσερις βιασμούς.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τον μάρτυρα του πρώτου μηνυτή – του νεαρού Αιγύπτιου – ο οποίος περιέγραψε τη γνωριμία του με τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα λοιπόν με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στον κατηγορούμενο. Είπε επίσης πως τους προσφέρθηκε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες όμως ο ίδιος δεν θέλησε να συμμετάσχει.