Ο Χρήστος Πλαΐνης μιλά για την απώλεια που τον στιγμάτισε και τους γάμους του - «Ποτέ δεν είναι εύκολο να...»

«Έπρεπε να έχει γίνει το MeToo»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ο Χρήστος Πλαΐνης μιλά για την απώλεια που τον στιγμάτισε και τους γάμους του - «Ποτέ δεν είναι εύκολο να...»

Το πρωί της Τρίτης 24/5 στο Mega Καλημέρα έδωσε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη ο Χρήστος Πλαΐνης, τον οποίο απολαμβάνουμε καθημερινά μέσα από τη συχνότητα του Αντ1 και τις Άγριες Μέλισσες. Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για τον χωρισμό του, την επόμενη σχέση και το δεύτερο παιδί αλλά και για την απώλεια της αδελφής του που τον στιγμάτισε.

Ο Χρήστος Πλαΐνης αναφέρθηκε σε όλα

Αρχικά ο ηθοποιός ανέφερε: «Δεν παρακολουθώ τις σειρές που παίζω», αποκάλυψε ο ηθοποιός, ενώ παραδέχτηκε ότι «Αρκετές περιόδους δε χτυπούσε το τηλέφωνο για δουλειά, έπαιρνα κι εγώ, δεν είναι ντροπή να ζητάς δουλειά».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Έχω δουλέψει σε μπαρ νύχτα, ήταν πολύ δύσκολο». Μιλώντας για τη συμμετοχή του στη δημοφιλή σειρά «Μαρία η άσχημη», ο ηθοποιός περιέγραψε ότι «Γελούσαμε πάρα πολύ στα γυρίσματα της σειράς».

«Με τη σύντροφό μου, Σταυρίνα Ψιμοπούλου, γνωριστήκαμε σε μια παράσταση που παίζαμε μαζί, είμαι τυχερός που κάναμε μια όμορφη οικογένεια», αποκάλυψε. «Ποτέ δεν είναι εύκολο να προχωρήσεις σε επόμενη σχέση, το παιδί από προηγούμενο γάμο είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας. Η αποδοχή της Σταυρίνας από τον πρώτο γιο μου ήταν αυτό που ξεμπλόκαρε τη σχέση και την προχώρησε στον ερχομό ενός ακόμα παιδιού», εξήγησε ο ίδιος.

«Δε θα νιώσω και πολύ ευχάριστα αν τα παιδιά μου πουν ότι θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική», παραδέχτηκε ακόμα ο Χρήστος Πλαΐνης.

Αναφερόμενος στα γεγονότα που τον έχουν στιγματίσει στη ζωή του, ο Χρήστος Πλαΐνης μίλησε για το θάνατο της αδερφής του. «Ο χαμός της αδελφής μου και ο χωρισμός μου από το παιδί ουσιαστικά, είναι τα γεγονότα που έχουν στιγματίσει ή αλλάξει πολύ τη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «Ως παιδί χωρισμένων γονιών κι εγώ είχα ένα θυμό».

Μιλώντας, τέλος, για το κίνημα MeToo και όσα έχουν έρθει «στο φως» για το χώρο της ελληνικής showbiz – και όχι μόνο – είπε: «Έπρεπε να έχει γίνει το MeToo, πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει. Ήμουν σε ένα συμβάν έντασης, αλλά δεν αφορούσε σε εμένα».

«Δεν είναι μόνο οι 4-5 που ακούστηκαν, υπάρχουν κι άλλοι»

Καλεσμένος στο πλατό του Έλα χαμογέλα βρέθηκε ο Χρήστος Πλαΐνης όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο τσουνάμι των καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου.

«Η αλήθεια είναι ότι γνώριζα. Γνώριζα όπως πάρα πολλοί γνωρίζανε. Βέβαια, όχι, στο μέγεθος αυτό που ακούγεται ότι έχουν γίνει. Και λέω ακούγεται γιατί είναι κάτι το οποίο πρέπει αποκλειστικά να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν ήξερα λεπτομέρειες. Ήξερα όμως πολλά και θέλω να πω ότι και αυτά που έχουν βγει είναι η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω υπάρχει ένα παγόβουνο, πραγματικά», σχολίασε αρχικά.

«Δεν αφορά όλο το θέατρο και όλους τους ηθοποιούς αλλά δεν αφορά και τους τέσσερις, πέντε ανθρώπους που έχουν ακουστεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι οι τέσσερις, πέντε. Δεν είναι όλοι φυσικά, δεν είναι όμως και οι τέσσερις, πέντε» πρόσθεσε ο ηθοποιός.