«Είναι κάπως ομοφοβικός» - Ο Μπιμπίλας απαντά στα σχόλια του Κούγια για το γκέι φιλί που δημοσίευσε

''Άστραψε και βρόντηξε'' ο ηθοποιός

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Είναι κάπως ομοφοβικός» - Ο Μπιμπίλας απαντά στα σχόλια του Κούγια για το γκέι φιλί που δημοσίευσε

Ο Σπύρος Μπιμπίλας προσπαθεί τελευταία μέσα από το έργο του ως ηθοποιός αλλά και ως πρόεδρος του ΣΕΗ να προασπίζεται δικαιώματα των συναδέλφων του αλλά και να μιλάει για ζητήματα καταγγελιών, που βγήκαν τον τελευταίο χρόνο στη δημοσιότητα

Με αφορμή λοιπόν τη φωτογραφία ενός γκέι φιλιού, που δημοσίευσε ο ηθοποιός είδαμε να γίνεται ντόρος και να σχολιάζεται για αυτό και από τον Αλέξη Κούγια. Έτσι λοιπόν, μέσα από την κάμερα του Πρωινού την Τρίτη 24/5 έδωσε τη δική του απάντηση στον νομικό, χαρακτηρίζοντας τον και εκείνος ομοφοβικό, όπως και άλλα γνωστά πρόσωπα.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Φοίβο Δεληβοριά

«Ο ίδιος ο κύριος Κούγιας δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει. Εγώ με έκπληξη άκουσα πάλι να λέει, ότι εγώ αυτοπροβάλλομαι μέσω ενός γκέι φιλιού που πόσταρα την ημέρα που ήταν κατά της ομοφοβίας.

Μάλλον δεν κατάλαβε ότι ήταν η μέρα κατά της ομοφοβίας, ενώ ο ίδιος είναι κάπως ομοφοβικός από τις δηλώσεις που κάνει. Θα του ξαναπώ “καλημέρα” όπως αναρωτήθηκε, όπως θα πω καλημέρα και σε αυτόν που υποτίθεται πως είναι εχθρός μου, γιατί αυτή είναι η αρχή μιας πολύ σπουδαίας θρησκείας που είναι η χριστιανική, να χαιρετάμε ακόμη και αυτόν που δεν μιλάει καλά για εμάς».

H επίμαχη φωτογραφία του Μπιμπίλα, που σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας

Στην φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram o Mπιμπίλας απεικονίζεται η αφίσα της παράστασης με φιλί που έδινε στον Γιώργο Κοντήρη. Εξηγώντας, στην παρουσιάστρια, τόνισε πως εκείνη την εποχή είχε δημιουργηθεί μεγάλος σάλος, αλλά η επιτυχία ήταν επίσης τεράστια.

«42 χρόνια πριν κάναμε την επανάσταση μας μέσα από ένα τολμηρό έργο που μιλούσε για την φύση των ανθρώπων κ τα σκιρτήματα των νέων παιδιών που έβγαιναν μέσα από την ψυχή τους. Ένα από τα πρώτα gay έργα που ανέβηκαν στην Ελλάδα με μεγάλες τότε αντιδράσεις κ.μεγάλη επιτυχία.

Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, Του εβραιοκαναδού Τζων Χέρμπερτ σε μετάφραση κ σκηνοθεσία του σπουδαίου Κωνσταντίνου Μάριου που έφυγε γρήγορα από κοντά μας. Μια φορά ξανανέβηκε για λίγο στο vault.

Στην φώτο το ιστορικό φιλί της παράστασης με τον καλό συνάδελφο και φίλο Γιώργο Κροντήρη (το πρώτο gay φιλί είχε δοθεί λίγο πριν σε παράσταση του Κολατου). ΣΗΜΕΡΑ, μέρα κατά της ομοφοβίας, του ρατσισμού, της τρανσοφοβίας αξίζει να το μνημονεύουμε… Ήμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Τότε είχε προκληθεί μεγάλος πανικός, αλλά και πολλή επιτυχία. Αυτό έγινε το 1980, ήσουν αγέννητη Κατερίνα», πρόσθεσε στην εκπομπή.